Pati esmu attiecībās ar pusmusulmanieti- māte bagātās Eiropas daļas kristiete, tēvs musulmanis, abi strādā augstos amatos, viņš pats dzimis un uzaudzis rietumos, ādas krāsa tāda pati kā manējā, tikai mati melni (lai gan arī brūnīgsnēja āda man neradītu diskomfortu). Tādēļ pa lielam viss ir gandrīz tāpat kā ar jebkuru samaitātu geek Eiropieti, gan lasa grāmatas, gan lieto visu veidu alkoholu un visu veidu gaļu, vienīgais viņam bonusā ir dziļāka teorētiskā izpratne par procesiem un kultūru arābu valstīs, tādēļ viņam ir plašāks pasaules redzējums.
Bet ar ''tīro'' musulmani, ja vēl pie tam nav ES pilsonības es gan diezvai attiecības veidotu... būtu paranoja par ''viņš tikai grib iegūt ES pilsonību''. Bet, ja musulmanietis ir uzaudzis Eiropā, tad tomēr tur es vēl redzu pārāk atšķirīgas nianses. Ne gluži sliktākas (ja runa ir par inteliģento daļu, nevis pabalstu ņēmējiem vai vandāļiem), bet vienkārši savādākas, ja salīdzina ar manu pusmusulmanieti, kuru pārsvarā uzaudzinājusi māte agnostiķe, tādēļ jau pašos pamatos mūsu reliģiskie uzskati sakrīt un attiecīgi viss pārējais no tā izrietošais Eiropā dzīvojošiem cilvēkiem. Kas mūs mazliet atšķir, ir rietumi vs ex USSR, jo viņiem ir populāras subkultūras, kuras pie mums nav varbūt tik mainstream, kā komiksi, pārāk liela aizraušanās ar vlogošanu, datorspēļu programmēšanu u.tml.