Man bija šāda operācija un es nevaru būt priecīgāka, ka tā tika veikta, jo tādas sāpes kā pie žultsakmeņiem es nekad vairs neesmu piedzīvojusi. Tā kā esmu jauna (20) tad ārsti ilgi neiedomājās pārbaudīt šādu vēdersāpju iemeslu un tikai 2 gadus vēlāk, kad nakts vidū ierados slimnīcā ar drausmīgākajām sāpēm dzīvē, tad to pārbaudīja un uzzināju. Un tā lika palikt slimnīcā, teica, ka drošvien jāoperē un 1dienā atnāca no rīta ķirurgs, teica, ka nu davaj, rīt operējam un pēc tam tur šādas tādas analīzes, tad atnāca anesteziologs, parunājāmies, viņš redzēja, ka esmu nedaudz satraukusies un iedeva man tam vakaram un nākamam rītam miega zāles, tā kā gulēju lieliski, no rīta arī līdz operācijai gulēju mierīgi. Pēc operācijas pamodos un anesteziologs prasīja kā jūtos - viss ko pateicu "pleci sāp":-D bet tas būs normāli, jo laparoskopiskas operācijas laikā vēdera dobumu piepilda ar gāzi, kas pēc tam iet ārā un pleci sāp. Tajā dienā neļāva celties, bet no nākamās dienas ārsts teica, ka jāceļas! jāstaigā apkārt! Uz pārsēju nomainīšanu aizgāju pirmajā reizē ļoti grūti, bet pēc tam staigāju apkārt pa gaiteni, jo tā lika. Rokas no sistēmām un analīzēm (man bija daudz analīzes, jo ārsti nesaprata, kā man jau 19 gados (sāpēja jau no 17) var būt žultsakmeņi) sāpēja, zilumi arī bija, bet tas sīkums.
Nu tā kaut kā. Tas, ko gribu teikt kā galveno - tas palīdzēs tev dzīvot daudz labāk un operācijas sāpes nebija pat tuvu tām, ko piedzīvoju no žultsakmeņiem. Vairs nebija jābaidās, ka konkrēti ēdieni izraisīja nesaprotamas sāpes un citreiz pat tāpat vien sāpēja. Nokārtošanās nesāpēja vispār pēc operācijas, jo sākumā it īpaši ir īpatnēja vēdera izeja, bet nekas traks vai pretīgs. Nesatraucies, būs viss kārtībā! Slimnīcā biju laikam 3 dienas pēc operācijas, nu - 2dien operēja, 5dien jau 10 no rīta braucu mājās. Uz darbu man liekas gāju nedēļu vai divas vēlāk, tad vēl nedaudz sāpēja ja ātrāk staigāja, bet nekas traks. Sākumā vienīgi smieties nevar :-D man otrajā dienā māsa ar brāli atbrauca ciemos un kā jau parasti jokojāmies un es arī sāku smieties un līdz asarām smējos (sāpju asarām :-D) bet tas jau nav obligāti, tā kā nesmejies 2, 3 pirmās dienas un būs labi :-D:-D