Patriarhāts - vai atbalstāt?

Reitings 16
Reģ: 08.11.2016
Vairākkārt esmu aizdomājies par dažnedažādiem vīrieša un sievietes attiecību modeļiem, un gribas jautāt - vai jūs attiecībās atbalstāt izteiktu vīrieša dominanci, ar to domājot visu lēmumu pieņemšanu, tostarp galavārdu viņa rokās, cietu un stingru valodu un attiecīgiem uzskatiem, spēju materiāli nodrošināt sevi un tuviniekus, atbildības sajūtu un milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem (ja tādi ir), kas mijas ar šī vīrieša aizkaitināmību, nemiera garu, brutalitāti, un sievietei šādās attiecībās vārds, ko bilst, īsti dots netiek, viņai ir jābūt mierīgai, emocionāli noturīgai, iejūtīgai, augstsirdīgai, pazemīgai. Sieviete pamatā rūpējas par mājokli un bērniem, gaida mājās no darba vīru ar prieku un smaidu sejā, vispār neatļaujas nevienu "zāģēt", savukārt vīrietis sūri strādā, lai nopelnītu ģimenei iztiku, rāj sievu un bērnus pēc vajadzības, un visa materiālā atbildība gulstas uz vīra pleciem. Vai ir bijusi šāda vai līdzīga attiecību pieredze? Jūsu viedokļi?
14.08.2018 03:35 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
skudrulacis
Vai ir iespēja uzzināt, kur autors ir paudis šādu uzskatu?

Vienkārši paņem un izlasi.
milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem (ja tādi ir), kas mijas ar šī vīrieša aizkaitināmību, nemiera garu, brutalitāti

Es nekādi nespēju iedomāties, kā var apgalvot, ka cilvēks, kurš pret sievieti ir brutāls un sievietē pat neieklausās, vienlaicīgi izrāda milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem. Man tas nu nekādi neiet kopā. Kā jau teicu, manā skatījumā tās nav rūpes. Un kur nu vēl milzīgas.
Nesapratu, ko Tu nesaprati :-D
14.08.2018 16:07 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Paskataties kas ir valstu vadītāji, kas ir vairākumā valdībās, kuri ir miljonāru sarakstu augšgalā utt. Un tās sievietes, kas ir izsitušas sev vietu līdzās vīriešiem - cik viņām ir bijis jānopūlas, lai veči viņas uztvertu nopietni. Un šaubos, ka tuvākajā laikā tas krasi mainīsies.

Vēsturē ir pietiekami pierādījies ka sievietes var būt valsts vadītājas. Jā tādu nav bijis daudz.
Jāpieskaita tikai klāt tos valdniekus kuru sievas vai favorītes, regulēja valsts lietas caur "valdnieku"
Mūsdienās sievietēm ir iespēja izsisties līdz politiskajai vai uzņēmējdarbības elitei, ja viņa uz to neatlaidīgi iet. Vienīgi ar attiecībām, ģimeni var nekas nesanākt. Bet ja tādi mērķi ir tad tos sasniegi ir iespējams.
Vai arī, var mēģināt tikt pie visa uzreiz (kā biežāk tas notiek) atrodos bagātu un ietekmīgu vīru. Un ja tas nojūk, tad žēlojas ka vīrieši valda pār pasauli un sievietes pastumj malā un tikai izmanto.
Viss jau ir pašu rokās.
14.08.2018 16:22 |

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
ja diskutējam filozofiski, ka būtu jāklausa virietis un viņš varētu dominēt par mani, tas ir galīgi garām. Man patīk brīvība, patīk darīt ko gribu.
Klausīju vecākus un vēl atlikušo dzīvi būltu jāklausa vīrietis? Labāk tad attiecības vispār neveidot. Man likās, ka attiecības veido cilvēki un katrs no viņiem nav ierobežots līdz saprāta līmenim. Riebjas tādas attiecības, kurā viens uzmetas par tavu māti.
.- cik viņām ir bijis jānopūlas, lai veči viņas uztvertu nopietni. Un šaubos, ka tuvākajā laikā tas krasi mainīsi

Tiešām? Paskaties motorsportā, Japānā drifta sportā topa augšgalā ir sieviete, Vācijā BMW Un audi rūpnīcās strādā sievietes, būvniecības inženiere (Tesla gigafaktorijā, kurā ražo akumulatorus) ir sieviete, Microsofta ar algoritmiem strādā sievietes un vēl šo sarakstu varētu turpināt un turpināt.....
Pašas sievietes ir tās kuras uztur un baro šos stereotipus. Ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Smadzenes ir domātas lai ar viņām domātu. Un nepastāv tāda lieta ka sievietēm smadzenes un loģika būs vājāka nekā vīriešiem.
14.08.2018 16:30 |

Reitings 68
Reģ: 05.01.2014
Pašas sievietes ir tās kuras uztur un baro šos stereotipus.

nepiekritīšu. zināmi daži vīrieši (vai lai celtu savu ego, vai kā) saka, ka sievietēm nedz biznesā, nedz citās vīriešu lietās nav vietas! Un tie ir veči, kuri jau ir biznesā.
Vispār jau sievietes ir emocionālākas, uztver lietas saasinātāk, bet vīrieši racionālāki , bet es tāpat par vienlīdzību starp dzimumiem!!!8-)
14.08.2018 16:40 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Te dažas (interesanti zināt, kuras gan) sasaistīja naudas pelnīšanu ar brutālu vīrieša teikšanu pār sievieti manu (ūuuuuuu, Lācēns izkarinājis pat savu *incīti) komentāru kontextā, it kā es (oi, vēl vienu reizi izkarinājis savu *incēnu, turklāt vēl tā kārtīgi pakrata, lai ikvienam gar acīm nozibinās tā lētais folija papīreļa spožums) atbalstītu šādu saistību (ej, nu, ej, Lācēns atbalstot līdztiesīgas partnerattiecības. Kopš kura laika? Kā tas gadījās, ka tādus svarīgus jaunumus esmu palaidusi garām?). Tas nebija domāts tā (a kā tad bija domāts?). Ar to bija domāts tas (ah, tad tomēr paskaidros, ar ko 'tas' īsti bija domāts?), ka vīrieša (kāpēc tieši vīrieša, ne otrādi, m?) teikšana pār sievieti (a kāpēc sievietei nevarētu būt teikšana pašai par sevi un Lācītis ar savu *incīti lai iet, kur deguns rāda?) ir attaisnojama (ej, nu, ej, ko tu neteiksi, pēkšņi kaut kas ir attaisnojams. Tikko taču nebija attaisnojama sievietes finansiāla atkarība no vīrieša) gadījumā, kad sieviete pati pieprasa, lai vīrs pelnītu vairāk (ah, tad vīrs neko no sievietes neprasot. Gultas priekus neprasa, rīt un dzert neprasa, putekļus slaucīt neprasa, neko citu it nemaz neprasa. Nu, kur tik ideāls vīrietis gadījies, kas neko neprasa, tik no viņa, nabadziņa, prasa), vai kaut kā citādi no viņa pieprasa kaut kādus labumus (oi, labumus no nabaga vīrieša pieprasot. A Lācēns vispār nekādus labumus negrib, neprasa un viņam, redz, nevajagot. Aha, stāsti manim Daugaviņa) vai to izdaudzināto "pieredzi" - lietu, kuras nozīmi gandrīz neviens nesaprot neatkarīgi no dzimuma (nu, a kur skaidrojums tai mistikajai 'pieredzei', ko gandrīz neviens nesaprotot? Kas tā tāda un ko ziemā ēd? Re, izrādās, Lācēns grib, lai viņu saprastu no pusvārda, Lācēns pieprasa citiem lasīt viņa domas. A kur tāds domu lasāmais aparāts dabūjams? Ebay? Latgalītē? Varbūt Himalajos?).
14.08.2018 16:40 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Jus domajat, ka sada vardarbiba rodas no zila gaisa? Cilveki, kuri pazemo citus, biezi vien pasi cies no pazemojuma. Tas var but darba vieta, draugu vidu, gimene utt. Neviens laimigs virietis nenaks majas no darba, lai pazemotu sievu un ieraditu vinas vietu. Ja virietis izjut vajadzibu pec sievietes noniecinasanas, jajauta, kurs noniecina virieti un uz ka rekina sadas darbibas tiek piekoptas?
14.08.2018 17:16 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Tad jau nerātnā ir cietusi.
14.08.2018 17:24 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ne smafo cies un cietusi ir Darta un vel daza :-D
14.08.2018 17:27 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es noteikti nespeetu buut kopaa ar nesavaldiigu cilveeku,tas gan.Viena lieta ir buut kopaa ar cilveeku,kurs dominee-iisi sakot ,grib reguleet maajas dziivi,bet otra lieta,ka blaustaas ,palaiz rokas utt,jo ir paarguris darbaa.
14.08.2018 17:28 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Aa zonas tante vel cuetusi smagi ir
14.08.2018 17:28 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Nezinu par neratno vai Dartu, bet jums ka tik kadam ieriebt un pasmieties par otru?
14.08.2018 17:29 |

Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Ne smafo cies un cietusi ir Darta un vel daza

Nu nav jau slēpts.
14.08.2018 17:32 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Lai kā mēs sievietes gribētu domāt, ka esam ar vīriešiem vienlīdzīgas, tomēr ir jāskatās acīs patiesībai - pasaulē valda vīrieši un savu pozīciju sievietēm atdot nemaz netaisās. Paskataties kas ir valstu vadītāji, kas ir vairākumā valdībās, kuri ir miljonāru sarakstu augšgalā utt.
Tas tik vēl trūka, lai būtu citādi! Merkele ar saviem sīriešiem un viņu visatļautību ir spilgts piemērs.
14.08.2018 17:49 |

10 gadi
Reitings 3734
Es nekādi nespēju iedomāties, kā var apgalvot, ka cilvēks, kurš pret sievieti ir brutāls un sievietē pat neieklausās, vienlaicīgi izrāda milzīgas rūpes pret sievieti un viņas bērniem. Man tas nu nekādi neiet kopā. Kā jau teicu, manā skatījumā tās nav rūpes. Un kur nu vēl milzīgas.
Var tā būt. Ir cilvēki, kuri uzskata, ka citiem jādzīvo tā kā pašam un ka tad tiem pārējiem būšot ļoti labi.
14.08.2018 17:51 |

10 gadi
Reitings 3734
Microsofta ar algoritmiem strādā sievietes
Spriežot pēc šī uzņēmuma ražojumiem, tas ir labi redzams.
14.08.2018 17:53 |

10 gadi
Reitings 3734
nerātnā, ņemot vērā Tavas lielās pūles šādu textu veidošanā, Tev ir cerība darboties līdz uzvarai? :D
14.08.2018 17:55 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
aninavanina, aha, no Lāča.
14.08.2018 17:57 |

10 gadi
Reitings 3734
Cilveki, kuri pazemo citus, biezi vien pasi cies no pazemojuma. Tas var but darba vieta, draugu vidu, gimene utt. Neviens laimigs virietis nenaks majas no darba, lai pazemotu sievu un ieraditu vinas vietu.
Ja iztrakojas darbā, tad mājā ir mierīgs, un otrādi. Vēl ir variants, ka darbā tēlo svēto.
14.08.2018 17:58 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
skudrulaaci-ne tikai viiriesi,taadas ir arii sievietes biezi!:-D
14.08.2018 18:02 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Daudz plusu no manis Leni komentāram. Vīrietis ir vīrietis, sieviete ir sieviete, nav forši, ja attiecībās ir divi vīrieši (tēlaini nosaucot sievieti par vīrieti).
14.08.2018 18:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!