Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Uztura speciālists vai dietologs?

Reitings 190
Reģ: 06.09.2015
Sveikas šajā lietainajā pēcpusdienā!
Beidzot nolēmu ķerties pie profesionāļa palīdzības, taču - ja vēlos zaudēt svaru (padaudz, 20+kg) pie kā vērsties - dietologa vai uztura speciālista, un kā tie atšķiras?
Varbūt varat padalīties ar ieteikumiem, savu pieredzi, varbūt kādai ir zināms kāds speciālists, kurš neizmaksā ārprātīgas summas?
Principā vienīgā mana rūpe ir tā, ka līdz galam neizprotu to, ko lieku mutē. Ēdu veselīgi, porcijas šķiet samērīgas, bet... nesanāk. Pēc tam, kad "nokāpu" no hormonālajām tabletēm izplūdu tā, ka briesmas, vajag savākt sevi atpakaļ rokās. :)
04.08.2018 16:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Bet varbūt tiešām pie vainas nojaukts hormonu līdzsvars, nevis nepareizs uzturs?
04.08.2018 16:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja sieviete saka :
Ēdu veselīgi, porcijas šķiet samērīgas

Tad ar ļoti lielu varbūtību varu apgalvot, ka problēma ir "veselīgā" ēšana. Vairuma sieviešu uztura izpratne ir pilnīgs murgs. Mauc iekšā olbaltumvielas (zivis, gaļa, olas, piena produkti ), taukus (riekstiņi, sēkliņas), cukurus (godži odziņas, augļi, ogas) un brīnās, ka resnē uz velna paraušanu.
Ir uztura piramīda- veca kā pasaule. Neko jaunu vai labāku tev neviens dietologs/ uztura speciālists neieteiks.
04.08.2018 17:50 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Veselīgā ēšanā ir daudz klupšanas akmeņu jo veselīgs nav tas pats kas diētisks. Es domāju , ka tev ir vajadzīgs dietalogs, kurš sastādīs tev diētu
04.08.2018 17:57 |

Reitings 656
Reģ: 06.10.2014
Dietalogu var apmeklēt. Medicīnas centrā ARS ir pa kādam, bet, pa lielam, viss ir pieejams internetā un varu arī es izstāstīt par diētām. Tik šobrīd nav tik daudz laika. :-)
04.08.2018 18:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits