Man mājās ir garšvielu un dažādu "piedevu" plauktiņš, plaukts un vēl daži plaukti - patīk eksperimentēt ar garšām :)
Visvairāk lietoju sāli (Rupjo jūras sāli gatavošanas procesā vai smalko rozā Himalaju sāli gatavam ēdienam), sīpolus, puravus, ķiplokus un selerijas (gan svaigā gan kaltētā/žāvētā veidā), garšaugu sāli (neliels % sāls + dažādi kaltēti garšaugi), dažādus dehidrētos pulverus no AbsolūtsĒd klāsta - sīpolu, tomātu, seleriju, gaileņu, nātru u.t.t. Kartupeļu ēdieniem patīk pievienot rozmarīnu vai sierāboliņu.
Balsamico un sinepes dažādos "agregātstāvokļos", kā arī mārrutki manā virtuvē ir vienmēr; kaperi un olīvas, saulē kaltēti tomāti (eļļā vai bez tās), grillēta paprika eļļā... BBQ mērce...parmesan tipa siers...
Dilles, lociņi, pētersīļi - šie gan tikai svaigā veidā vai sublimēti. Nekādā citā formā saglabāti nepatīk, napatīk garšas/piegaršas, ko tie iegūst/zaudē saldējot, žāvējot.
No maisījumiem ideāls šķiet jau minētais "Vidusjūras maisījums" - tas arī daudz tiek lietots.
Saldajiem ēdieniem - viennozīmīgi kanēlis un vaniļa, dateļu sīrups.
Šādi varētu turpināt un turpināt, jo, galu galā dažādiem ēdieniem var iegūt atšķirīgus "raksturus" vienkārsi pamainot lietotās garšvielas.
Laikam vienīgais garšvielu veids, kas manā virtuvē ir totālā mazākumā ir dažāda veida pipari, jo sevišķi asie, kā arī tādas izteikti austrumnieciskās garšvielas - esmu "auksto asumu" cienītāja - ķiploki, sinepes un mārrutki ir mani draugi :D