Grutniece+darbs

Reitings 416
Reģ: 03.06.2013
Labrīt mīļās dāmas. :-)
Esmu bezgala priecīga gaidot mazo (jau 13nedēļa)(l)
Problēma ir darbs, jau vairāk ka gadu strādāju uzņēmumā x par viesmīli.
Darbs saistīts ar pudeļu stumdīšanu un cilāšanu (kastēs), sulu spiešanu, paplāšu nešanu (citreiz strādajot īsās maiņas un novācot traukus), tīro trauku iznešanu un vēl visādu citu staipīšanu.
Darbs ir pārsvarā 4/5 dienas nedēļā - maiņās, no 8:00-22:00 vai pa retam no 8:30-19:00.
Lai nerastos apvainojumi utt, tad ar veselību jau pirms tam bija tā: sāpēja mugura (teica ka jāārstē gultas režīmā) un nebija iespējas paņemt slimības lapu.
Šobrīd gaidot mazo ir šausmīga nelabuma sajūta, pa retam vemšana, nevaru izturēt to karstumu (kurš arī telpās ir paliels), ir nemitīgs bezspēks, un plusā vēl muguras dała sāp visu laiku un pa reizei kad ne tā pieliecos vai pastiepjos sāpes iziet bez maz vai man cauri kā ar adatu iedurts...:-/
Neesmu tā čīkstētāja, bet šobrīd ir tiešām grūti.
Ko lai dara meitenes? Kādi ieteikumi?
Pieredzes? Kā ir ar slimības lapām? :-/
24.07.2018 08:20 |

Reitings 203
Reģ: 23.08.2017
Wee, tu pati pārspīlē un to norādi citiem, jēziņ! Vai tik nav tā, ka citos skabargu pamanīs, bet sevī baļķi neredzi? Tā vismaz izklausās pēc taviem tekstiem.
Neviens neteica, ka māmiņas guļ dīvānos un neko nedara, bet, nabaga vīrietim jācieš un jāaptekalē, bet, protams, ka visuvarošā wee pati sadomā, pati sašokējas un pati pasaka, ka ne tava cūka, ne druva. Tavus tekstus nav jēga lasīt.
-
Autorei - ja tev ir tik slikti, ņem slimības lapu - nav ko tur bendēt mazuļa veselību. Stresaina grūtniece - stresains mazulis. Un neklausies citos, tu nevienu nepiekās, jo tev ir tiesības strādāt vidē, kura neapdraud Tavu vai bēbja veselību. DD tas ir jānodrošina.
24.07.2018 13:44 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Biju līdzīgā situācijā. Man patika strādāt par viesmīli, bet, kad 4 mēnesī pēc 12h darba dienas ar augstu asinsspiedienu un neciešamu vēdera vilkšanu mani aizved uz slimnīcu un reģistratūrā papīros ieraksta "augsts spontānā aborta risks", saproti, ka nav tas darbs svētīgs ne pašai grūtniecei, ne bērnam.
Nākamajā dienā mana ginekoloģe deva slimības lapu, medikamentu receptes un gultas režīmu.
Pēc mēneša atgriezos darbā, bet tikai apmācīju jaunos darbiniekus, pati noteicu sev darba laiku un neko smagu necēlu. Protams, neko jēdzīgu tāpat pa to laiku nenopelnīju.
Ja darba devējam nav iespēju piedāvāt citus pienākumus, tad iesaku iet pie ginekologa, izstāstīt visu kā ir un lūgt slimības lapu.
Labāk saņemt mazāku dekrēta naudu, nekā sabojāt sev vai bērniņam veselību.
Sirsnīgi sveicu ar grūtniecību un vēlu skaistu un mierīgu gaidīšanas laiku. Stiprus nervus, veselību, veselību un vēlreiz veselību. (l)
24.07.2018 13:48 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Wee, Tu esi pretīga un aprobežota. (t)
Esmu gājusi cauri ellei un indijai, cenšoties piepildīt sapni par bērniņu, esmu zaudējusi daudzas grūtniecības - gan glābjamas, gan neglābjamas, līdz ar to pie katras grūtniecības man ir milzum daudz ierobežojumu, zāļu un špriču kalni. Nav divu vienādu grūtniecību, pat vienai sievietei var būt krasi atšķirīgas grūtniecības. Un spriest par visiem tikai pēc savas pieredzes ir šaurpierītes domāšana. Zini, karma is bitch un viss sliktais agri vai vēlu dzīvē nāks atpakaļ... :-|
Autore, domā par sevi un savu mazuli, viss pārējais ir otršķirīgs.
24.07.2018 14:09 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
freya, tapat , kā man par karmu , arī tev derētu atcerēties , ka kaķa lāsti debesīs nekāpj. Varbūt tev karmiski , kas jaatrādā , lai nebūtu jāstreso par zaudetiem embrijiem, padomā par to ? Kā nekā mēs pievelkam to par ko domājām un atbildam par senču grēkiem līdz 7 (?) paaudzei ;-)
24.07.2018 14:30 |

10 gadi
Reitings 13809
Es noteikti ņemtu slimības lapu un sēdētu mājās, cik vajadzētu. Galu galā, ja autore bērnu nevēlētos, tad viņa nebūtu. Bet, ja vēlas, tad jādara viss, lai to nezaudētu. Jā, varbūt nezaudētu tāpat, jo galu galā mūsu vecmammas gan jau neviens nesaudzēja - darīja, ko vajadzēja. Bet, ja ir iespēja, kāpēc lieki riskēt.
--
Un man liekas, ka sievietes, ieteikumi, kurai tas nav bērniņš, bet embrijs, nav vērā ņemami, jo tā jau ir cita filozofija. Protams, katram jādzīvo, kā pašam labi, bet mēs taču redzam, ka autorei nav labi.
24.07.2018 14:38 |

Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Zini,Agnese14,nevajag klausīties tādas,kā wee,pilna pasaule tādu,kam neko nemaisa tas,ka Tev bērniņš zem sirds,jo smadzenes vienkārši tik tālu nevelk,lai aizdomātos,ka tas tomēr ir gan īpašs stāvoklis,viens no īpašākajiem,kāds vispār var būt.Tavam darba devējam visticamāk arī tas pie kājas,galvenais,lai ir,kas strādā smago darbu par neatbilsošo atalgojumu,kas jau NEgrūtniecei,bet sievietei kā tādai (smagumu celšana) nav paredzēts.Saku no pieredzes-nedomā par to,ko citi padomās un rīkojies,kā vēlies Tu pati un kā jūti,ka ir labāk Tev.Jo Tu vari darīt ko gribi-visiem tāpat nebūsi laba.Arī es strādāju grūtniecības laikā smagu darbu-veikalā par kasieri un alkohola nodaļā.Cilāju alko kastes,noskrējos un nostiepos līdz riebumam,mājās raudāju no grūtuma.Kamēr pati neuzprasījos uz palīdzību,tikmēr neviens baigo iejūtību neizrādīja.Arī biju stulba un domāju,ka tikai mani par vārguli neuzskata,ja kādam ko paprasīšu,vai aiziešu uz lapas.Beigās aizgāju mēnesi pirms dekrēta uz lapas,protams bija pašpārmetumi,ka neizturēju,bet tagad saprotu,ka,lai gan viss ir kārtībā,nebija vērts sevi mocīt.Neviens to tāpat nenovērtē,un kas ir dīvaini-bieži vien pat ne sievietes,kas pašas ir mātes.:-)Tāpēc pašai jāspēj sevi pietiekoši augstu novērtēt un cienīt sevi un mazuli.:-)
24.07.2018 14:41 |

Reitings 610
Reģ: 24.07.2012
Un es ļoti bieži dzirdēju to “mūsu vecmammas jau gan sevi nesaudzēja,jo bija smagi jāstrādā no rīta līdz vakaram”.(t)Bet kādreiz taču arī dzima pa 8 bērniem ģimenē un vēl tik pat,labākajā gadījumā,nepiedzima.Bija citi laiki,un tad tas varbūt arī bija normāli,bet laiks iet uz priekšu taču.(t)
24.07.2018 14:48 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
“mūsu vecmammas jau gan sevi nesaudzēja,jo bija smagi jāstrādā no rīta līdz vakaram”.Bet kādreiz taču arī dzima pa 8 bērniem ģimenē un vēl tik pat,labākajā gadījumā,nepiedzima
Un no piedzimušajiem daļa arī neizdzīvoja, bija liela mirstība līdz 6 gadiem, sievietes mira dzemdībās vai grūtniecības laikā.
24.07.2018 15:19 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Varone wee, ura ura ura! Vienīgā, kura spēja "nesadomāties" veselības problēmas! Ura ura ura!
24.07.2018 16:05 |

Reitings 605
Reģ: 09.04.2009
No darba noteikti jāiet prom, bet nejau rakstīt atlugumu, bet gan ņemt slimibas lappu. Man škiet, ka to tev vajadzētu no ginekologa dabūt, um viņa var uztaisit visam.grutniecības laikam.
Zinu vienu meiteni, kas ari ta izdarīja un tas pavisam.minimali ietekmēja visus tos pabalstus.
Veselība pirmaja vieta, un šajā situācijā nav jāuztraucas par darba devēju, jo darbiniekus atradīs un bus kas strādā.
24.07.2018 16:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kad biju stāvoklī arī strādāju bārā, lai cik ļoti brīžiem negribējās vemt, slimības labas neņēmu, bet man bija vissaprotošākais un foršākais kolektīvs
nu ko var melot. Varat pameklet kam nav slikums tu cosmo cauram sutkam sedeti un stastiji ka dzer vincikus. Un pat ja mamams bara vbiji tuseti tur nevis smagi stradaji!!!!!!!!
autoreui nem slimibas lapu, doma par sevi un bebi.
24.07.2018 17:32 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
“mūsu vecmammas jau gan sevi nesaudzēja,jo bija smagi jāstrādā no rīta līdz vakaram”.Bet kādreiz taču arī dzima pa 8 bērniem ģimenē un vēl tik pat,labākajā gadījumā,nepiedzima

Tāpēc, ka nesaudzēja, tāpēc arī daudzi bērni neizdzīvoja, kur nu vēl par pašu sievieti runāt.
24.07.2018 18:32 |

Reitings 4298
Jā, wee, es zinu, ka manas nelaimes saistītas sev zināmiem un nezināmiem karmas grēkiem. ;-)
24.07.2018 18:43 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
I see...... Nu tad veiksmīgi tev atstrādāt karmu :-D:-D
24.07.2018 19:09 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Pie BKA naudas aprēķina neskaita to laiku, ko tu pavadi uz B lapas. Ietekmē tikai 1 mēnesi, kad ir mazāka alga A lapas dēļ, jo to maksā darba devējs. Tici man, es uz slimības lapas nosēdēju visu grūtniecību no 9.nedēļas. Sargi sevi un savu bērniņu, bērnam vajag veselu mammu. Un mazulītis gribēs, lai mamma varētu viņu panēsāt uz rokām, nevis ar sāpošu muguru nespējīga no gultas izkāpt.
24.07.2018 19:21 |

Reitings 4298
wee, Tev tāpat. Un no sidrs novēlu, lai Tev NEKAD nav jāsastopas ar tādām problēmām grūtniecības laikā, ar kādām saskaras tās sievietes, kuras Tu te nodirs par vārgulēm.
24.07.2018 20:54 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Oi, blje, te kaada sevi slavee par to, ka straadaajusi krogaa gruutnieciibas laikaa un veel veci aptekaleejusi. Sapnju vecis, pajolis kaut kaads. Iedomaajies, neesmu gruutniece, bet manam vecim galiigi vienalga, vai es straadaaju vai nestraadaaju, plus vinjam vienalga, vai es shmoreeju vai neshmoreeju, jo shis speej gan kopiigaas materiaalaas vajadziibas nodroshinaat, gan sevi pabarot, gan savas zekjes izmazgaat. Man ir briiva izveele, kaa izpausties kaut kaa dariishanaa vai nedariishanaa. :-D:-D:-D Laikam esmu vaaaaaaargulee, ai, nee, precizeeshu savaa interpretaacijaa - esmu sieviete nevis darba eerzelene.
Kas attiecas uz teemu - panjem slimiibas lapu, aamen, teema izsmelta, darba eerzelenes var vilkt savus ratus un sev forumaa sist uz pleca :-D
24.07.2018 22:06 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Vispārīgi.. ja ir problēmas ar muguru.. varbūt smagumu cilāšana nav tas piemērotākais darbiņš.
Es Tavā vietā čāpotu pie daktera, lai diskutētu par slimības lapu.. Saprotu, ka grūtniecība nav slimība utt. Bet tas tomēr ir īpašs stāvoklis ar lielām pārmaiņām ķermenī. Ir grūtnieces, kas enerģiskas, strādā kā zirgi un jūtas lieliski.. bet visas topošās māmiņas nav vienādas.
Nevajag sevi mocīt un pārbaudīt spēkus.. tagad Tava prioritāte ir mazulis nevis darba devējs :)
24.07.2018 22:25 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Īstenībā manuprāt ir diezgan stulbi lielīties, ka grūtniecības laikā strādāja, nē nu protams, ja tā varēja un ar veselību gan topošajai māmiņai gan mazulim nekas nekaitēja, super,un ja nebaidījās, ka varētu kas notikt, taču pasniegt ka, tās kas nevarēja strādāt grūtniecības laikā un ņema slimības lapas ir vargules,nu tas ir nožēlojami, pieminekli tak neuzcels, ka mocījies grūtniecības laikā , piedošanu , strādāja, vai prēmiju nepasniegs, Nu vienīgi kolēģi netiks pievilti, bet tici man, gan jau tiem kolēģiem ir pilnīgi pie vienas vietas, kas ar tevi notiek,ka tik ir tādas,kas gatavas upurēties kolēģu dēj un nepievilt , bet ja pašām kādreiz būs grūtniecība, tad šaubos, ka domās ko darīt,lai kolēģus nepieviļ, bet domās par gaidāmo mazuli.
24.07.2018 22:41 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Agnese, ņem slimības lapu, viņu neiekļauj pabalstu aprēķinos. A lapu iekļauj, bet tās ir sūda 10 dienas, tā kā neko tik traki neietekmē. B lapu neņem vērā, tā kā vari droši nestrādāt līdz pat 2020.gada septembrim. Necilā smagumus, ja jau darba devējs tev nevīžo nodrošināt ar opciju to nedarīt.
BEEEET neguli uz dīvāna. Mugura veselāka no tā nepaliks. Bērniņam par labu arī nenāks. Dzer magniju, ej uz baseinu/ezeru/jūru, pastaigājies, izgulies, teipojies, vingro pie speciālistiem. Jau tagad tev IR opcijas sākt uzlabot savu veselîbu. Izrunā visu ar dakteri. Ja daktere saka, ka jāguļ uz dîvāna, maini dakteri. Labā ziņa - tev tikko sācies otrais trimestris - spēks būs daudz, sliktumi mazāk, dzemde tik strauji vairs neaug un izpaliks velkošās sajūtas...
Neesmu tik radikāla kā wee, bet arī sliecos piekrist viedoklim, ka daudzumdaudzas grūtnieču likstas ir attieksmes jautājums. Es izbaudu otro salîdzinoši vieglo grūtniecību. Pa lielam jau man pofig, ko citi gudreļi saka. Bet nu tas gluži nav normāli, ka man nāk klāt un cenšas skalot smadzenes, ka justies tik labi, kā es jūtos nav normāli, ka redz man taču bezmaz obligāti tagad jāmokās. Es ļoti un no visas sirds jūtu līdzi topošajām mammām, kam ir grūti, bet nav godīgi mani kritizēt, jo man nav grūti.
25.07.2018 04:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits