Kas tās pa muļķībām, ka skābe ir pa daudz? 90% cilvēku skābes ir pa maz nevis pa daudz. Saki, ka pa daudz jo skābe nāk uz augšu un jūti to rīklē? Prikols tāds, ka ja kuņģa barības vada sfinkteris neaizveras ciet pēc maltītes, tad skābe tiek arī rīklē. Cilvēkiem kuriem skābe ir normāla pēc maltītes sfinkteris aizveras ciet un nekādām problēmām nebūtu jābūt un skābe ir tā kas regulē aizversies vai nē ja skābes nav, tad protams, ka pilns ar problēmām. Čūlas neveidojas no skābes, tad visiem cilvēkiem bez maz vai ar čūlām jāstaigā, jo ikatram kuņģī ir skābe, bet cilvēkiem kuriem jau čūla ir izveidojusies gan jāaizvairas no skābiem produktiem un jādzer skābes mazināšanas tabletes. Kuņģis ir veidots ar pietiekamu gļotādu un biezu sieniņu, lai pasargātu no skābes radītajām problēmām. Skābe ir vajadzīga tā aizsargā no baciļiem, sagremo ēdienu un aizver sfinkseri. Ja ēdiens netiek normāli sagremots, tad, protams, kuņģis būs iekaisis, zarnām papildus darbs un plus vēl dedzināšana un skābes nākšana uz augšu
Pati sev sabeidzu kuņģi ar skābes mazinošām tabletēm, kopš bērnības viņas jau izrakstīja. Sapratu, ka pēc tik ilga laika nekas nemainījas un palika tik sliktāk, tad arī pasūtīju hcl kapsulas ar skābi un enzīmiem. Vairāk citronu sulas sāku lietot un pirms maltītes karoti ābola etiķi izsķīdinātu ūdeni, lai stimulē kuņģi.
Beidzot jūtos, kā cilvēks un gadiem nav bijusi problēma ar dedzināšanu vai, ka skābe paceļas augšā uz rīkli