Kādas kuram tajā sviestā ir tiesības

Reitings 10
Reģ: 30.08.2015
Situācija, kā no ziepenes, bet dabā eksistē.
Māsai ir vīrs un sīkais. Vīram nupat cita piedzemdēja vēl vienu sīko.
Par to, ka māsa grib no vīra iet prom, diskusijas nav.
Nav kam uzprasīt par juridiskām lietām. Vai te pie šķiršānās ir, vai nav jārēķinās ar kaut kādu viņa pienākumu pret to otru sīko, tas kaut kā ietekmē viņas tiesības uz laulības laikā iegūto kopējo mantu vai kā?
Viņa iet cauri tam psihajam stāvoklim, kad no viņa neko negrib, bet tas būtu stulbi, jo vēlāk nožēlos, ka sīkajam arī nekā nav. Es mēģinu būt loģisks un saprast, kas viņai tur pienākas.
17.07.2018 14:36 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Māsa negrib? Bet bērniņš negrib vairāk līdzekļu kvalitatīvākai pārtikai un kādam liekam apģērbam, piemēram? Viņam ''prasīja''? :D Nav runa par to, ka jāprasa vai ka bērns spētu atbildēt, bet par to, ka rada abi, abu atbildība un rūpes. Materiālais arī no gaisa nekrīt.
17.07.2018 21:48 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
:)))) tas viss ir attieksme jautājums no abām pusēm. Es nepaliktu bagātāka no 100 eiro , kā arī mana bērna dzīves kvalitāti šie 100 eiro nekādi neietekmētu.
17.07.2018 22:07 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un kāpēc 100€? Varbūt ex var atļauties maksāt krietni vairāk, varbūt viņiem ir māja vai ļoti labs dzīvoklis un kāpēc tas butu jaatstāj ex? Lai viņš tur var iet dzīvot ar savu nākamo ģimenīti bet sievietei ar bērnu jāiet meklēt īres dzīvoklis? Pat ja viņa to var atļauties...tas būtu vairāk kā stulbi.
Ja viņa nedaris neko, vecis tik nopriecāsies cik viegli ticis cauri, kāda tur pašcieņa vēl?
17.07.2018 22:18 |

Reitings 11162
100 eiro i noteiktais minimums , kuru jāmaksā viss pārējais ir brīva griba . Visdrīzāk ex, šo dzīvokli , māju u.tt ir pircis par savu naudu . Ja es ar vīru šķirstos es arī nedalītos ar saviem NI vai naudu, bet viņam kas tāds prātā neienāktu. Ja es gribētu šķirties arī ne uz ko nepretendētu . Tā ir mana izvēle un kāda vispār citiem daļa. Ja es šķiros it īpaši ja vecim jau ir cits bērns , es vispār izvāktos , šķiršanās dokumentus izsūtītu pa pastu un viss basta, dzīvotu tālāk laimīga. Tāda ir mana dzīves pozīcija, man nevajag neko es visu varu pati un ja kaut ko nevaru , tad nemaz nemēģināšu. Vīrietis nav mūžīgs un dzīvē var paļauties tikai uz sevi , pēc šāda principa arī dzīvoju un citiem iesaku , tā ir daudz vieglāk risināt jebkuru situāciju.
17.07.2018 22:29 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
šķiršanās dokumentus izsūtītu pa pastu un viss basta
neviens šķiršanās dokumentus pa pastu nesūta+tev tik un tā, gribētu tu vai nē, būtu jākontaktējas ar vīru gan par šķiršanos, gan par naudas lietām, gan par bērnu.
Tev tie 100 eur ir nekas, bet citai tā ir liela nauda. Nevajag visus mērīt pēc savas mērauklas.
Un par nekustamo īpašumu - nemēdz būt tā, ka kopīgu iegādātu īpašumu laulības laikā apmaksā, uztur utt. tikai viens no laulātajiem. Ja arī vīrs maksā kredītu un komunālos, tad sieva iegulda citās lietās - nereti rēķiniem, remontā, mēbelēs, un citos saimniecības sīkumos. Gribi teikt, ka tas neskaitās?
17.07.2018 22:43 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
100 eiro i noteiktais minimums , kuru jāmaksā viss pārējais ir brīva griba .

Tā gan nav. Ja alimentus pietiesā, kā arī pamato izdevumus tiesā, nekādas brīvas gribas tur nav. Tur tiek ņemti vērā pušu ieņēmumi un citi faktori. Būtībā, jāpierāda, ka Tu pati uz bērnu iztērē vairāk kā 100 EUR/mēn un tad ekvivalentu summu tam var piedzīt no tēva. Var piedzīt pat daļu īres, komunālo, transporta izedevumu, ja tas viss ir ar čekiem pierādāms. Čekus gan jākrāj labu laiku, lai lieta būtu pamatota un process uizdotos veiksmīgs. Ja māte, piemēram, nevar advokātu atļauties, arī tos un citus tiesāšanās izdevumus var nākties segt tēvam.
17.07.2018 22:53 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Dazam kas nezin ko runa gribetos atgadinat-NESAKI HOP KAMER NEESI PARLECIS. Dzive visu nereti saliek pa vietam. Vai ne?:-D:-D:-D:-D
17.07.2018 22:57 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Mēģini tik māsai ieskaidrot, lai iet caur tiesu visu procesu, tas nebeigsies labi tam čalim, jo tiesa ņems vērā krāpšanu. Tā kā bērns paliek pie māsas, tur nebūs nekāds 50/50, privātīpašumu piešķirs noteikti māsai un bērnam + alimenti. Lai nepiekrīt uz vienošanos caur notāru, ja nosacījums ir, ka čalim paliek māja. Bez tam caur notāru ir grūti, ja attiecības ir tādas, ka redzēt viens otru negrib, jo ir jāvienojas par bērna uzturēšanu, laiku, ko katrs skatās bērnu, mantas sadali utt.
>>
Wee teksti nedaudz kontuzēti. Tā nav nekāda lūgšanās, bet drīzāk atgādinājums, ka arī sēklas sējējam par labību jārūpējas. Un no otras puses, bērnam ir tiesības uz abu vecāku mīlestību, tāpēc nekāds "no contact" te nederēs. Līdz ar bērna piedzimšanu, saikne veidojas uz mūžu, lai arī kādas tās attiecības ir ar ex.
Un 100 eiro ir tikai minimums, var noteikt lielāku, ja ģimenē ienākumi daudz lielāki. Piemēram, Tev būtu jāmaksā lielāki alimenti par 100 eiro, jo, acīmredzot, Tev tā skaitās maza nauda.
17.07.2018 22:59 |

Reitings 23705
Gadiem ejot ari cosmo esam piedzivojusas ka cilveks dzera no auaks kuru pats piesplava. Lai ari v vardos bravuriba bet faktu tas jau nemaina..
17.07.2018 22:59 |

Reitings 11162
neviens šķiršanās dokumentus pa pastu nesūta+tev tik un tā, gribētu tu vai nē, būtu jākontaktējas ar vīru gan par šķiršanos, gan par naudas lietām, gan par bērnu.

Šaubos gan , es sevi pietiekami labi pazīstu... Kādām naudas lietām ? Man neko nevajadzētu ... Bērnam lai brauc pakaļ uz dārziņu, citus jautājumus lai risina ar manu pilnvaroto pārstāvi. Bet tas viss ir gadījumā , kad es gribu šķirties , ja es negribu tad negribu , kaut viņam 10 bērni no citām sievietēm. Sieva ir sieva , viņas piegulētājas ....
17.07.2018 23:02 |

Reitings 23705
To ka tu melo diemzel esam te vairakkart parliecinajusas. Neskatietie suz maniem darbiem, klausieties uz maniem vardiem. Pasaku stastija tu esi. [at ar suni ta bija gadiem visu lamaji ka nekas apstaklos nevestu nospircet...un [edejo reizi ka pateici burtiskim nakama diena to ari pati izdatij divkose.
17.07.2018 23:05 |

Reitings 11162
Tā nav nekāda lūgšanās, bet drīzāk atgādinājums, ka arī sēklas sējējam par labību jārūpējas. Un no otras puses, bērnam ir tiesības uz abu vecāku mīlestību, tāpēc nekāds "no contact" te nederēs.

Ok , es bērnu primāri dzemdēju sev , un galvenais ,lai man ir labi , ja kādam mani uzskati šķiet nepareizi - ne mana cūka, ne druva .....
17.07.2018 23:05 |

Reitings 470
Reģ: 26.10.2017
Valstij Tavi uzskati arī liksies nepareizi, ja iedomāsies, ka bērnu vari noslēpt no tā tēva. Un tad jau nāks piespiedu līdzekļu un vēl, un vēl. Nejau Tavas domas kādam interesē, bet gan bērna.
17.07.2018 23:08 |

Reitings 11162
Galvenais , lai tēvam būtu tik aktīva interese par bērnu.. :)))) un es nevienu neslēptu, gribi nāc tiecies , ja vien bērnam ir tāda velme un pašam , bet šaubos , ka vecim kurām ir jauna beiba ar jaunu bēbi interesēs iepriekšējais bērns .
17.07.2018 23:14 |

Reitings 948
Bet tas viss ir gadījumā , kad es gribu šķirties , ja es negribu tad negribu , kaut viņam 10 bērni no citām sievietēm. Sieva ir sieva , viņas piegulētājas ....

A tev neienāk prātā, ka otra puse var gribēt šķirties? Tev viss iet caur "to, ko es gribu", dzīvē tā nenotiek - ir jārēķinās arī ar otru pusi.
"Bērnam lai brauc pakaļ uz dārziņu, citus jautājumus lai risina ar manu pilnvaroto pārstāvi" tev bērns visu laiku bd uzturās? Un pilnvarotais pārstāvis tavā vietā šķiršanos parakstīs? :-D:-D:-D
17.07.2018 23:16 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Ok , es bērnu primāri dzemdēju sev , un galvenais ,lai man ir labi ,
Bērns nav privātīpašums, ko sev izdzemdināt un rīkoties ar to, kā ienāk prātā. Tam ir tiesības, tiesības būt pašam vispirms, ne primāri piederēt mātei.
17.07.2018 23:19 |

Reitings 11162
Jā mans advokāts atnesīs man sagatavotos dokumentus. Lai viņš grib , mani ar varu neviens nepiespiedīs neko parakstīt, bērns apmeklē dB 5 dienas nedēļā, lūdzu ņem 5dien , pēc dārziņa un 1 dienas aizved uz turieni.
nenotiek - ir jārēķinās arī ar otru pusi.

Jo? Mani neviens nevar piespiest darīt to ko es negribu , bet šis strādā abos virzienos , es ne no viena neko nepieprasu, rēķinos un paļaujos tikai uz sevi. Tā ir vieglāk un bez pārsteigumiem.
17.07.2018 23:21 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Tu nedzemdē sev, neradi tikai no sevis.
17.07.2018 23:27 |

Reitings 948
mani ar varu neviens nepiespiedīs neko parakstīt]
šeit tu ļoti maldies, tiesa var izšķirt arī bez tavas piekrišanas. Pie tam, arī tad, ja tu neierodies tiesā vairākas reizes, tad var izšķirt bez tavas klātbūtnes.
17.07.2018 23:28 |

Reitings 11162
Burvīgi , šis pierāda tik to , ka ja es gribētu šķirties man nebūtu pienākums kaut ko pārrunāt un tikties ar cilvēku ar kuru vairs nevēlos neko kopīgu un otrādi , katrs var darīt kā grib un uzskata par pareizu
17.07.2018 23:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)