Vilkme, vajadzība, pašpietiekamība

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
"Es dzīvoju viena, apzināti. Patiesībā jau divus ar pusi gadus gandrīz es pat neesmu gājusi ne uz vienu randiņu," raidījumā "Starp mums runājot" atklāj Balčunaite. Viņa norāda, ka mēdz atteikt došanos uz randiņu, jo viņa nav satikusi cilvēku, kas viņu uzrunātu un saistītu tā, lai rastos interese piekrist uzaicinājumam.
"Tad es labāk palieku mājās, lasu grāmatu vai tiekos ar jau esošajiem draugiem vai arī ģimeni, vai aizbraucu kaut kur pie dabas, vai aizeju uz sporta klubu vai vēl kaut ko," viņa skaidro, "katrā ziņā, jā, man tad draugi jautā – nu kā, kā tā var būt, ka tevi neviens nesaista, ir taču arī kaut kādas fiziskās vajadzības. Bet, ja tev nav šī, kā lai pasaka, šī cilvēka, ar kuru tev gribētos būt līdzās kā ar draugu, tad arī pārējais… Nu man vajag, lai man ir komplekts."
Citāts no Delfiem.
Par šo aizdomājos un vakar ar draudzenēm diskutējām. Teikšu godīgi, esmu dzīvē bijusi attiecībās, kurās nejūtos tā, ka nu šis pavisam noteikti būs mans vīrs! Bet vienalga jutos ļoti laimīga par ikdienas mirkļiem, kopīgām brīvdienām, abpusēju prieku par dalītām emocijām,romantiku, sarunām, rūpēm, seksu... tas viss vienmēr ir bijis svarīgi un mani ir piepildījis skaistākai dzīvei. Uzskatu, ka arī attiecību pieredze ir jāveido.
Tagad ar savējo daaaudz laika pavadām kopā, uzskatu viņu arī par savu labāko draugu, neesam non - stop "salipuši", bet... man vienai ilgtermiņā būtu garlaicīgi. Tai pat laikā mana draudzene, kurai vīrs ir jūrnieks, saka, ka vientulība, ja tā ik pa laikam ir "atšķaidīta" ar viņas laulātā klātbūtni, ir viņas dzīves lielākā kvalitāte. Sāk ilgoties tikai tad, kad viņš ir piestājis atpakaļ ostā.
Kā ir jums? Ja nav lielā mīlestība, tad labāk dzīvot vienai? Vai labāk kaut kas, nekā nekas? Cik pašpietiekamas esat? Vai no sirds un patiesi izbaudāt laiku bez mīļotā klātbūtnes?
14.07.2018 13:27 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Savas varas izpausme sitot, perot bērnus. Ego realizācija.
14.07.2018 20:34 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Protams, ka bērnu pēršana arī ir sava ego apmierināšana.
Dūja, visiem ir ego, arī man.. bet, ja paskatos uz savu vīrieti, redzu savu nākamo vīru, bērnu tēvu, tad dažreiz ir vērts savu ego nolikt malā mazliet :)
14.07.2018 20:49 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man milzīgs prieks par Apple_pie, ka izdevies atrast savu cilvēku (l)
Turklāt viņa noteikti neatstāj egoistiska cilvēka iespaidu :-) (l)
14.07.2018 20:52 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Par tēmu.. arī uzskatu, ka labāk būt vienai nekā dzīvoties destruktīvā savienībā... tiesa.. ja būtu viena, 2,5 gadu laikā noteikti pastaigātu pa randiņiem.. cilvēks tomēr ir sociāla būtne, negribētos sevi norobežot no iespējas satikt lielisku cilvēku :)
14.07.2018 20:57 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Droši tāpēc, ka neesi gatava kāda dēļ upurēties, piekāpties, ciest...tas ir veidot ģimeni
:-D
Ja nopietni - man ir ģimene, bet nejūtos, ka būtu ko upurējusi vai cietusi. Piekāpšanās šur tur man liekas ir tikai godīga un tālu no ciešanām. Šaubos, ka tā justos, ja būtu piespiedusi sevi būt kopā ar cilvēku, par kuru nejustos pārliecināta. Un nedomāju, ka otrs cilvēks justos labi tādās attiecībās ( vai vismaz nedomāju, ka tas būtu godīgi attiecībā pret otru ).
14.07.2018 21:43 |

Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
Kā ir jums? Ja nav lielā mīlestība, tad labāk dzīvot vienai? Vai labāk kaut kas, nekā nekas? Cik pašpietiekamas esat? Vai no sirds un patiesi izbaudāt laiku bez mīļotā klātbūtnes?

Nu, es piemēram varu diezgan ilģi dzīvot bez draudzenes/sievas, nav un arī nejūtu nekādu diskomfortu, jo arī bez attiecībām ir daudz ko darīt, daudz plānu, daudz ideju un t.t. Da banāli cilvēkiem bieži vien nav laika attiecībām, jo viņi aug, attīstās, cenšas izsisties un ir ļoti mērķtiecīģi, bieži pat trūkst laika pagulēt, kur nu vēl pretējo dzimumu koļīt.
14.07.2018 21:57 |

Reitings 12990
Cik skarbi izklausās.. piekāpties, ciest.. man jau arī liekas, ka tā piekāpšanās nav nekādas mokas... tas ir tikai likumsakarīgi, ka tā var notikt, kad ir divas personības, dažādas vēlmes, jo vienmēr viss jau nebūs vienādi, kā jau minēju, bet nu laikam jau tiešām tas egoisms kopēji sabiedrībā ir tik liels, ka jebkura mazākā savu iegribu, vēlmju samazināšana tiek traktēta kā ciešanas.
14.07.2018 22:13 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Ja nopietni - man ir ģimene, bet nejūtos, ka būtu ko upurējusi vai cietusi. Piekāpšanās šur tur man liekas ir tikai godīga un tālu no ciešanām. Šaubos, ka tā justos, ja būtu piespiedusi sevi būt kopā ar cilvēku, par kuru nejustos pārliecināta. Un nedomāju, ka otrs cilvēks justos labi tādās attiecībās ( vai vismaz nedomāju, ka tas būtu godīgi attiecībā pret otru ).
Lai viss izdodas un Tavā ģimenē vienmēr saticība! Bet būt pārliecinātam par otru ir skaļš apgalvojums. Labāk lietot terminu “tfu tfu, pašlaik ir lieliski”:-) Tas uz laimi:-D
14.07.2018 22:16 |

Reitings 12990
Es domāju, ka viņa jau par pašreizējo situāciju runā.. protams, ka visādi dzīvē var sanākt... diemžēl.
14.07.2018 22:18 |

Patīk
Reitings 274
Man zināmajās ģimenēs(tuvāko), kas izturējušas laika pārbaudi, diemžēl ir bijušas ciešanas gan nācies upurēties, piekāpties. Manuprāt tas piederas pie lietas. Dzīve ir īsa un gara vienā un tai pašā laikā, lai iegūtu pilnu emociju gammu ieskaitot arī ģimenē. Kā nekā teiciens “visvairāk sāpinam tos, kas mums ir vistuvāk” ir pat ļoti patiess:-D
14.07.2018 22:32 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Es laikam esmu no tām kas ilgi nevar būt viena. Ilgākais laika posms ko esmu bijusi single statusā bija mazliet vairāk par pus gadu...varbūt 9 mēneši ne vairāk. Kad izšķīros ar ex, attiecības vairs negribēju kādu laiku, bet tāpat bija randiņi un citi džeki, bez nopietniem nodomiem, tikai labai laika pavadīšanai, kaut kā gribējās to vīriešu klātbūtni. Nevarētu es gadu tikai strādāt grāmatas lasīt un ar draudzenēm tēju dzert :D
14.07.2018 22:42 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Lai viss izdodas un Tavā ģimenē vienmēr saticība! Bet būt pārliecinātam par otru ir skaļš apgalvojums. Labāk lietot terminu “tfu tfu, pašlaik ir lieliski”Tas uz laimi

Atvainojos, neprecīzi izteicos. Es biju domājusi - pārliecināta, ka vēlos veidot nopietnas attiecības ar šo cilvēku. Pilnībā piekrītu par Tavu “pārliecināta” interpretāciju. Tas noteikti būtu pārāk skaļš apgalvojums, īpaši, ņemot vērā, ka 100% nevaru būt pat pārliecināta par sevi, piem., pēc gadiem pieciem.
14.07.2018 22:46 |

Patīk
Reitings 274
jebkura mazākā savu iegribu, vēlmju samazināšana tiek traktēta kā ciešanas.
Nu šito Tu gan iztraktēji pati. Ar ciešanām biju domājis piemēram partnera emocionālo vardarbību, fizisko vardarību, kādu neuzticības aktu, ieilgušu konfliktu u.t.t, kas diemžēl nav retums ģimenēs ar laika pārbaudi. Ja dzīvos ar cilvēku 25+ gadus, visdrīzāk nāksies kādu tāda veida krupi norīt. (lai nekļūtu par faktu premjeru, piemetināšu IMHO)
14.07.2018 23:13 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Vēl viedokļi?
15.07.2018 01:53 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja Balčunaitei pievērš uzmanību kaut kādi dīvaiņi vai viņai nesimpatizējoši eksemplāri, pilnīgi normāli ir netērēt tādiem laiku. Cilvēks intuitīvi jūt, ko viņam vajag un ko nevajag.
Attiecībā uz pārspīlētajām prasībām - atcerieties kaut vai TV3 saimniekšova brašuļus. Vai jūs gribētu ar tādiem veidot attiecības? Ja Balčunaitei tādi pielūdzēji, viņas izvēle ir saprotama.
15.07.2018 06:18 |

Reitings 311
Reģ: 21.06.2018
Domāju, ka ir pilnīgi normāli nemesties attiecībās ar pirmo garāmgājēju, kurš "mani ņem", un gaidīt cilvēku, kurš tiešām simpatizē. Pati nodzīvoju viena, bez attiecībām, vairākus gadus, un tas bija pašā jaunības plaukumā. Man patika dzīvot vienai, finansiāli un sadzīviski ar visu tiku galā, alga man bija laba, dzīvokli īrēju, spuldzīti nomainīt pratu, iepirkumu maisiņus uznest arī. Taču ļoti pietrūka cilvēka, ar kuru vakaros parunāt, padalīties savās pārdomās, padiskutēt par lietām. Kopīgi izplānot, piemēram, 3 dienu braucienu uz Igauniju un aizbraukt. Ar draudzenēm vai vienai tomēr galīgi nav tas - tas ir citādi. Šobrīd esmu attiecībās, viss patīk, viss apmierina, taču reizēm sailgojos pēc tā laika, kad dzīvoju viena - tā ir tāda brīvība, nevienam nav jāzvana un jāatskaitās, ka šodien aizkavēšos darbā līdz vēlam vakaram vai ka man šovakar vienkārši gribas pabūt vienai ar sevi un bezmērķīgi staigāt pa Vecrīgu...
Tā ka domāju, ka ir pilnīgi normāli dzīvot vienam un baudīt dzīvi, nesteidzot tvert pirmo bikšaino. Tomēr neticu, ka ir kāds cilvēks, kam kategoriski nav nepieciešams otrs cilvēks un viņam vispār riebjas attiecības un tik ļoti tās negribas, ka ir jāizvairās no jauniem kontaktiem. Manā skatījumā, tas ir dziļu kompleksu mākts un par sevi ļoti nepārliecināts cilvēks. Jo, groziet kā gribat, divatā dzīvot ir vieglāk. Protams, ar nosacījumu, ka tas otrs cilvēks ir patīkams un adekvāts, nevis narkomāns.
15.07.2018 12:33 |

Reitings 203
Reģ: 23.08.2017
Es labāk esmu ilgstoši viena nekā tērēju enerģiju cilvēkiem, kas mani nesaista. Un, lai jau tas būtu mans ego - bet tieši šādā veidā esmu šobrīd labākajās attiecībās, kādas man ir bijušas un esmu tam ļoti pateicīga.
Man tieši otrādāk - liekas, ka pārāk daudz meiteņu/puišu samierinās, veido ģimeni ar to, ar ko samierinājušies un pēc tam sūdzās. Čīkstēšana/sūdzēšanās par savu partneri ikdienā man liekas nepieņemama un jāatrisina starp partneriem, nevis jālej visa negatīvā enerģija uz citiem. Vismaz manā paziņu lokā tā ir daudziem, īpaši jauniešiem.
Būt kopā ar kādu tikai tāpēc, ka man ir vientuļi - tas man arī liekas egoisms, īpaši, ja tevi tas cilvēks īsti nesaista. Jo tu jau nezini, kas otram galvā - varbūt laimīgs ar tevi, samīlējies. Un ko nu? Paziņot, ka īsti neesi bijis ieinteresēts, bet biji vientuļš?
15.07.2018 17:16 |

Reitings 491
Reģ: 15.04.2017
Tomēr neticu, ka ir kāds cilvēks, kam kategoriski nav nepieciešams otrs cilvēks un viņam vispār riebjas attiecības un tik ļoti tās negribas, ka ir jāizvairās no jauniem kontaktiem. Manā skatījumā, tas ir dziļu kompleksu mākts un par sevi ļoti nepārliecināts cilvēks.

Kā Tu pamatotu savu kategorisko viedokli? Kāpēc cilvēks nevar būt laimīgs, dzīvojot savā pasaulē?
15.07.2018 17:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)