Veselīgas maltītes

 
Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Buutu feini ja mees vareetu padaliities ar veseliigaam maltiiteem.
Censhos pamainiit dziivesveidu un eest veseliigaak , bet truukst ideju , manas eedienreizes ir diezgan vienveidiigas ..
Internets ir pilns ar recepteem, bet slinkums burties cauri entajaam lapaam .
Padalamies ar idejaam ! (l)
Man shobriid topaa ir kuskuss ( vaarot pievienoju vistas buljona kubicinju ,lai izteiktaaka garsha). Un tad pievienoju apceptas seenes, papriku, cukini , sarkano siipolu - principaa var likt jebkaadus daarzenjus, garshaugus utt. Un beigaas pievienoju nedaudz kazas sieru mazos gabalinjos un samaisu visu kopaa , super!
11.07.2018 13:14 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu par pannu nemazgāšanu un vecās eļļas izmantošanu vispār ir cits stāsts. Tas ir gana pretīgi pat lasīt :D
Jaestades, nestrīdos. Kā teicu, dzirdēju tik garāmejot
11.07.2018 16:05 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Uztura apstrādāšana ļoti augstā temperatūrā veido toksiskus ķīmiskos savienojumus
tapat ka daudzas sudigas aimnieces neizmazga pannu bet cep atkartpti taja pasaa ella, un ta ir reala inde...akytru teiz pann ajamazaga un jalieto jauna ella...
11.07.2018 16:01 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
cepšanai izmantot olīveļļu ir kaitīgi]

Olīveļļas ir dažādas. Ir kas domātas tikai salātiem un cept nemaz nav paredzētas, ir kas paredzētas tieši cepšanai. Pie tam tur vēl ir 100 un viena olīveļļu izgatavošanas tehnika, kas nosaka vai eļļa ir veselīga vai kaitīga.
11.07.2018 16:01 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Gan salātiem, gan cepšanai izmantoju dabīgo olīveļļu, kas pirkta no tiešā ražotāja. Esmu arī kaut kur esmu dzirdējusi, ka olīveļļu neesot labi cept, bet nezinu, slinkums rakties pa pētījumiem :-D, veselības un svara ziņā viss kārtībā.
11.07.2018 16:01 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
*ceļā uz veselīgu uzturu.
11.07.2018 15:57 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Salātos Tu pievieno termiski neapstrādātu eļļu, t.i. cepšanas laikā eļļa uzkarst, salātos tā ir auksta, kā arī man zināmie, kas vispār cepj, reti izmanto cepšanai tieši olīveļļu. Kaut kur starp citu lasīju, ka cepšanai izmantot olīveļļu ir kaitīgi, bet ok.. tas ir dzirdēts pa ausa galam
11.07.2018 15:56 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
meksikana, esmu bijusi uz konsultāciju uztura speciālistes un viņa teica, ka pirmais solis ceļā uz uzturu ir atteikties no uz plīts lietojamās pannas un eļļas un visu to, ko gatavoju uz pannas, turpmāk gatavot cepeškrāsnī bez eļļas.
11.07.2018 15:56 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Apšaubu, ka mazs eļļas daudzums ceptu ēdienu uzreiz padara par neveselīgu ;-)
Salātiem es pievienoju olīveļļu un nevis krējumu, tātad tie arī ir neveselīgi? :-D
11.07.2018 15:51 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Cepeškrāsnī var pagatavot ļoti veselīgus ēdienus. Piemēram, gaļa un dārzeņi cepammaisā būs gana veselīgi. Ir milzīga starpība starp ēdiena cepšanu uz pannas eļļā un bez eļļas cepeškrāsnī..

Paldies! Es tiešām sāku apšaubot, ka manā rīcībā ir pareiza informācija :)
11.07.2018 15:50 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Smieklīgi ka vārds "cepts" uzreiz tiek ierindots pie jēdziena "neveselīgs". :-D Eļļā ir ap 900 kcal uz 100 gramiem un jebkāda ēdiena cepšana eļļā to padara ļoti kalorijām bagātu un smagu, līdz ar to tas ierindojas neveselīga ēdiena kategorijā.
Cepeškrāsnī var pagatavot ļoti veselīgus ēdienus. Piemēram, gaļa un dārzeņi cepammaisā būs gana veselīgi. Ir milzīga starpība starp ēdiena cepšanu uz pannas eļļā un bez eļļas cepeškrāsnī...
11.07.2018 15:48 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
varita cukgala ir veseliga, cepene gatavota ne.

Jo?
11.07.2018 15:48 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
cepeškrāsnī cepta cūkgaļa tāpat ir neveselīga, bet ne jau pagatavošanas metodes dēļ, bet cūkgaļas dēļ)
varita cukgala ir veseliga, cepene gatavota ne.
11.07.2018 15:47 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
cepeskrasni tomer cep nevis stina vai vara..un ats ir neveseligi.

Bet kāds šim ir pamatojums? Ja ar cepšanu viss ir skaidrs, tur tiek izmantotas taukvielas (eļļa), kas arī padara to procesu kaitīgu, tad cepeškrāsnij kāda vaina? Esmu tieši vienmēr uzskatījusi, bet arī lasījusi, ka tas nav kaitīgi (protams, cepeškrāsnī cepta cūkgaļa tāpat ir neveselīga, bet ne jau pagatavošanas metodes dēļ, bet cūkgaļas dēļ)
11.07.2018 15:41 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Cepts pēdējā vietā, jāizvēlas vārīts, tvaicēts, sutināts.
+ t iesi ta, un ari cepeskrasni tomer cep nevis stina vai vara..un ats ir neveseligi.
11.07.2018 15:39 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Un kubiņš, tad tā kā atvērt e vielu paku un sagāzt pa virsu. Viena no sliktākajām lietām, ko vispār lietot.
11.07.2018 15:38 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Cepts pēdējā vietā, jāizvēlas vārīts, tvaicēts, sutināts.
11.07.2018 15:37 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nu.. cepeškrāsnī cepts ēdiens skaitās OK, jo netiek izmantotas taukvielas.. cepot, tomēr tās tiek izmantotas (eļļa)
11.07.2018 15:34 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vispar man loti garso varita gala, manejam ne...vienigi vistas fileja garso tikai cepta.
liellopu gala varita ir superiga, vai liellopu mele, ari cukgala garsiga varita veida.
viena ilga recepte. Nem cukgalu kakla karbonadi es nemu, ieliek plana maisina klat garsvielas ierive kadas nu grib, un ari svaigas.Tad to maisinu liek vel viena maisina un vara udeni 2 stundas...nam nam...
11.07.2018 15:32 |
 
Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Kāpēc cepts skaitās neveselīgs?
11.07.2018 15:24 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es bieži gatavoju cepeškrāsnī. Piemēri
es ari, erti un manejam loti garso.Tikai ta nav veseliga maltite, drizak pat otradi.;-)
11.07.2018 15:21 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits