Heija visiem, Burkāns in the building! Man te tādi jautājumi ir radušies. Lieta tāda, ka es gribu padzīvot atsevišķi un drīz domāju noīrēt sev dzīvokli. Bet tā kā vēl ne reizi to neesmu darījis, man ir radušies daži jautājumi un es ceru, ka kāds šeit varēs man palīdzēt.
1) Esmu pamanījis, ka visbiežāk dzīvokļus saimnieki izīrē uz gadu. Man šis variants neder daudzu iemeslu dēļ: man ar laiku var nepatikt pats dzīvoklis, kaimiņi vai arī vienkārši kādā brīdī var nebūt naudas, jo es esmu pašnodarbināta personība. Es gribētu paeksperimentēt un izīrēt dzīvokli tikai uz mēnesi un ja man derēs – īrēt tālāk. Vai tas ir iespējams Rīgā? Vai arī visi tiešam izīrē tikai uz gadu un tā vienkārši uz mēnesi vispar nevar?
2) Vai pirms izīrēšanas vajag paradīt kaut kādus dokumentus, ka tu kaut kur strādā (es oficiāli nekur nestrādāju, bet naudiņa man mēdz būt (t))
3) Kas būs, ja es parakstīšu līgumu uz gadu un man pēkšņi nebūs naudas lai samaksātu par dzīvokli? Vai man par to nebūs kaut kāda kriminālatbildība vai sodi no policijas?
Paldies iepriekš, lai jums jauka diena.