Hey_Lola
Skatoties kādā formā jau esi šobrīd... un ļoti daudzko nozīmē cik pateicīgi Tev ir gēni uz šo nodarbi..
Pieņemot ka esi vidusmēra sievietes figūras īpašniece, pie faktoriem ka trenējies un ēd pareizi kā arī kārtīgi izgulies, nav kaitīgu ieradumu un nepiemetas ilgstoša slimošana kas varētu bremzēt progresu ... teiktu ka +- pieklājīgu sacensību figūru varētu iegūt ~ 9-12 mēnešu laikā. Bet pirmos acīmredzamos panākumus jau var novērot pēc 2-3 mēnešiem.
Bet ļoti svarīgi ir tiešām pareizi trenēties un pareizi ikdienā ēst, tamdēļ ir silti rekomendējams nedarīt to visu uz savu galvu jo tad ieviešas vairāk vai mazāk kļudas, bet gan griesties pie kompotenta un pieredzes bagāta trenera.
Vajadzētu rēķināties ar vismaz 4 treniņiem nedēļā kā minimums. Es pat teiktu optimāli būtu 5 treniņi nedēļā katrs 60-75min ilgs. Bet nu te jāskatās kā sadala treniņus.
Par ēšanu, jārēķinās ka būsjauzņem daudz olbaltumvielu - respektīvi katrā ēdienreizē jābūt iekļautam vismaz vienam olbaltumvielu bagātam produktam (liesa gaļa, zivis, biezpiens, olas, garneles utt.). Ēdienreižu skaitas optimāli varētu būt 4-5 dienā bet arī e var variēt skatotiesno konkrētā cilvēka ikdienas rita un iespējām. Runājot par na''skiem - no tiem nav pilnībā jāatsakās, turklāt mūsdienās ir tagad tik daudz spec produkti - piemēram šokolādes batoniņi ar 2-3x mazāk ogļhidratu un tauku sastāvā bet 2-3x vairāk olbaltumvielu sastāvā nekā parastā šokolādes batoniņā.. tas vis atvieglo šo visu procesu..
Ja Tev nopietni interesē šis viss.. droši raksti man PM... man ir pieredze sagatavot meitenes sacensībām un konkursiem.. un pats arī startēju sacensībās un strādāju par privāto fitnesa treneri.