Nedienas ar Facebook

Reitings 111
Reģ: 29.05.2018
Hey:-) Ceru ļoti uz to, ka kāds vai kāda varēs palīdzēt, jo esmu izmisumā un nezinu ko darīt.:'-( Vakar notikusi neliela ķibele auto stāvvietā un notikusi diezgan skarba vārdu apmaiņa. otrs vīrietis skaļi bļaustījies un apsaukājies, lai gan nenotika nekas tāds. Es nevarēju vienkārši klusēt un sāku skaidrot situāciju...Viss atrisinājās, bet šodien paziņa parādija, ka to esot nofilmējis kaut kāds svešs cilvēks no malas un vienkārši sēdējis mašīnā un rēcis, ielicis to Facebook. Lai vai kā , bet es ļoti to gribu izņemt vai kaut kā to izdzēst, jo tiek pārkāptas visas robežas, es pati personīgu nesaprotu to stulbumu, ka kaut kas jānofilmē un tad jāliek FB un par to jārēc. Labāk cilvēks būtu nācis un palīdzējis, jo tas vīrietis bija ļoti agresīvs. :-|(t) Vienu vārdu sakot, tā vīrieša postam es klāt nevaru tikt, jo iz uzlicis, ka to redz tikai draugi-es draugs neesmu un līdz ar to arī nevaru reportot to video. Ko man darīt? Negribu, lai tas aiziet tālāk. Esmu gan dusmīga ,gan izmisusi, un nobesījusies. Rakstīt personīgi arī av vērts, vēl nepietiktu tas, ka arī saraksti saglabātu un tur pat iebāztu.(e)Vīrietis ,kas to filmēja ir apsargs un pat nenāca palīgā,lai kaut vai palīdzētu(t) Kā man izņemt to video vai likt tam pazust ? Ir kāds FB admistrators vai epasts ,kam varu rakstīt personīgi?
Ja kaut zinat, lūdzu palīdziet, jo tiešām esmu izmisumā.:'-(:'-(:'-(
01.07.2018 21:03 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
Rīdziniece
Viņas dabūja, ko nopelnīja, jo viss sliktais, ko citiem nodara nāk atpakaļ.;)
02.07.2018 22:00 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Regulu varētu piesaukt tad, ja stāvvieta RigaPark to video izmantotu savā reklāmas rullī vai citā komerciālā nolūkā, vai Toma joki klikšķu vākšanai. Bet ja tas ir Jura no stāvvietas būdiņas, tad viņš var filmēt ko grib. Protams brīdī, kad pareizās "ausis" ir sasniegusi ziņa par to, ka video uzņemtais nevēlas būt visiem redzams, tam jāpazūd, bet līdz tam video var lidot vēja ātrumā cauri septiņiem forumiem. Joprojām nav nevienam jāprasa atļauja un jāmiglina ciet arī nekas nav. Nerātnās domas lidojums gan nav spožākā no interpretācijas pērlēm, ne tuvu, bet lai jau.
Man arī būtu interesanti redzēt, kas ir šī šausmīgā lieta, par ko tagad nu tāds kauns, un tādā izmisumā jākrīt.
02.07.2018 22:02 |

Reitings 4218
Man arī būtu interesanti redzēt, kas ir šī šausmīgā lieta, par ko tagad nu tāds kauns, un tādā izmisumā jākrīt.
Neuzskatu par vajadzīgu redzēt pašu video, ja autore te uzdeva jautājumu, ko un kā darīt, lai to dabūtu laukā no FB.
02.07.2018 22:23 |

Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
Bet ja tas ir Jura no stāvvietas būdiņas, tad viņš var filmēt ko grib. Protams brīdī, kad pareizās "ausis" ir sasniegusi ziņa par to, ka video uzņemtais nevēlas būt visiem redzams, tam jāpazūd, bet līdz tam video var lidot vēja ātrumā cauri septiņiem forumiem. Joprojām nav nevienam jāprasa atļauja un jāmiglina]
Te nu tu kļūdies. Ja Juris uzņemto video skatās viens pats savā būdiņā un nevienam citam nerāda, tad jā - neviens viņam to nevar liegt. Bet ja Juris uzņemto video parāda vēl Mārim, Jānim, Gatim un Didzim jeb trešajai personai, tad Juris jau ir pārkāpis personas datu regulu,t.i., tiklīdz video ir publiski pieejams, uz to ir piemērojama personas datu regula.
02.07.2018 22:26 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Cik zinu, atļauts fotografēt un filmet savām vajadzībām, materiālu neizplatot, Fizisko personu datu aizsardzības likums. Reāli neviens to tāpat vien nekontrolē, tikai tad, ja ir sūdzība.
02.07.2018 22:31 |

Reitings 2520
Tas, ko Tu uzskati par ne/vajadzīgu, ne obligāti saskanēs ar to, ko es uzskatu par ne/vajadzīgu :-P
02.07.2018 22:34 |

Reitings 111
Piedod , ja kādam liekas, ka neesmu īsti normāla, bet nevienu mirkli neliku kaut kādam "vīrietim" ja tā to var nosaukt kaut ko filmēt un vēl jo vairāk publicēt..
Drīzāk šis bija emocionāls jautājums, jo biju pretstatā pati ar sevi - vienaldzība pret dusmām par tādu rīcību.
Un šis te ,atvainojiet, fakucis bija tieši par tēmu. Tevi nosauc par stulbu kazu, nolamā ar b#a , na#uj , un tad es nevaru parādīt to žestu ?
Paldies tām, kas kaut nedaudz iejutās un uzmundrināja un Aleksai, ka uzrakstīja privāti. (l)
02.07.2018 22:42 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Nepārdzīvo un nekaunies, ka aizstāvēji sevi un savu viedokli.
02.07.2018 22:48 |

Reitings 4218
Tas, ko Tu uzskati par ne/vajadzīgu, ne obligāti saskanēs ar to, ko es uzskatu par ne/vajadzīgu
Nu, tam tāpat nav īpašas nozīmes, jo Saulainā neuzskatīja par vajadzīgu atstāt FB video ar sevi galvenajā lomā, kaut posta autors, protams, uzskatīja par vajadzīgu dalīties ar to savā laika joslā.
02.07.2018 22:49 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vispar cilveki nojugusies ar sveaas dzives fotografesanu,filmesanu. Ok kaut kads oarkapums, bet apsi ar nav kristaltiri. [at ja notiek kada nelaime, vai ugunsgreks leila dal pirmas sak ar fpoto un filmesanu nevis realu palidzibu. Sviests...daziem vienkarsi parak garlaiciga dzive.
02.07.2018 22:52 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Vispar cilveki nojugusies ar sveaas dzives fotografesanu,filmesanu.
Tas gan, un vēl bļauj, ka jaunā datu regula sarežģī dzīvi, kaut tā ieviesta dēļ tā, ka daudzi cilvēki, tikuši pie kameras, uzvedas kā neandertālieši.
02.07.2018 22:59 |

Reitings 111
Es būtu pateicīga , ja nedod Dievs tas vīrietis man iesistu,pagrūstu vai mašīnai ko izdarītu un tad tas video būtu kā dokuments..
Tomēr tam nav jēgas, kā tikai jautrs prikols ,ka ļoti nepieklājīga meitene 3min noklausās sūdus uz sevi un tad parāda fakuci. Aj aj aj. Cik nesmuki. Vīrieša rīcība spīdoša bija. :-D8-)8-)8-)
02.07.2018 23:02 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Varbūt tad video doma ir, ka čalis lohs, nevis Tu...
02.07.2018 23:04 |

Reitings 111
Galvenais tas , ka NEGRIBĒJU un negribu , lai tas tur paliek un viss. Ja tas nenotiks, būšu gatava samaksāt kādam IT programmētājam, lai uzlauž un vispār izdzēš tādu profilu. (e)
02.07.2018 23:04 |

Reitings 23705
tas video tur vel ir?
02.07.2018 23:05 |

Reitings 23705
http://www.dvi.gov.lv/lv/datu-aizsardziba/privatpersonam/tas-jazina-katram/
Datu valsts inspekcija rūpējas par fizisku personu datu aizsardzības normu ievērošanu atbilstoši likuma prasībām. Tiek reģistrētas personas datu apstrādes, izskatītas sūdzības, veiktas pārbaudes nelikumīgu personas datu apstrāžu gadījumos.
Ja uzskatāt, ka Jūsu personas datu apstrāde notiek nekvalitatīvi vai nelikumīgi un pats nespējat atrisināt šo problēmu, vērsieties Datu valsts inspekcijā.
02.07.2018 23:09 |

Reitings 2520
Nu man arī, ja redzētu video, kur čalis, kas ielien rindā pa priekšu, vēl brauc augumā skuķim, kas iebilst, liktos, ka zābaks ir tieši tas čalis. Un tāpēc liekas, ka apakšā slēpjas vēl kaut kas, ne tikai nevainīga izlamāšanās un fakuča uzmešana otram sejā. Jo tās nu tiešām nebūtu lietas, par ko kaunēties, īpaši, ja neesi strīda izraisītāja.
02.07.2018 23:31 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Gan jau video izskatās, ka kaut kāda duma mamzele ielīda rindā.
02.07.2018 23:33 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Man liekas dažiem cilvēkiem vajadzetu iet meža vidū dzīvot, neviens nefočēs nefilmēs un vispār miers būs :)
Autore vēl raksta fb no neīsta profila, bērnudārzs.
Un policija vispār pasmietos par šito problēmu.
02.07.2018 23:58 |

Reitings 224
Reģ: 04.05.2018
Es arī nezinu KAM ir jābūt video, lai ne tikai tā uztrauktos par to, ka tik daudz cilvēku to redzējuši, bet arī baidītos uzrakstīt no sava īstā profila. Nezinu, ja uzraksta sakarīgu vēstuli ar pieklājīgu lūgumu video izņemt, tad priekš kam tam vīrietim vajadzētu šīs vēstules kopēt un arī izlikt publiskai apskatei? Ja tā būtu tik nevainīga situācijā kā vidējā pirksta parādīšana dzērušam, agresīvam vīrietim, nedomāju, ka kādam kas tāds liktos filmēšanas un publicēšanas vērts, jo tādas situācijas ikdienā mēdz būt simtiem. Taču, ja tāds uztraukums un vajadzība slēpt savu identitāti, tad tik nevainīgs tas strīds nav bijis.
Ja par tēmu, te jau doti vairāki padomi kā rīkoties.
03.07.2018 00:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)