Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vecmeitu ballīte - IDEJAS

 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Sveikas, meitenes!
Draudzenei šogad kāzas un vecmeitu ballītes organizēšana ir uzticēta man. Vēlējos dzirdēt Jūsu pieredzi, kādi uzdevumi, lietas, pārsteigumi vai citas nianses jums ir patikušas vecmeitu ballītēs, ko esat apmeklējušas vai kuras bijušas jums par godu? (l)
Meklēju, vai nav kāda veca Cosmo diskusija par šo tēmu, bet neko neatradu (kas likās neticami).
Vēlējos dzirdēt jūsu pieredzi idejām! Kā arī, ja ir kāds padomiņš, tad droši iemetat iekšā.
Paldies! :-)
28.06.2018 19:54 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Nu skatoties, kas jūs vispār esat par cilvēkiem, kas jums interesē. Var krāniņus uz galvas saspraudušas pa Vecrīgu jozt un tirgot loriņus tūristiem, var braukt uz dziļiem laukiem zāli pīpēt un pirtī iet ar pārējām raganām, var taisīt glamūra ballīti uz jahtas. Ko jūs gribat?
28.06.2018 20:39 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Trakas lauku meičas. :-D
Bet es gribēju zināt no pieredzes, kas jums ir paticis, jo es neprasu pasākuma plānu vai ideju, bet vienkārši vēlos zināt, ko tur iekļaut, lai meitenēm un līgavai būtu forši. Tieši vairāk atrakcijas un aktivitātes. Fotosesija būs jebkurā gadījumā, jo draudzenei patīk bildēties un lai viņai paliek bildes par piemiņu un vienotais ģērbšanās stils arī.:-D
Vienkārši no pašu personīgās pieredzes - kas paticis un kas ne? :-)
28.06.2018 21:14 |
 
Reitings 643
Reģ: 09.01.2015
Vienā ballītē buja loriņi jāpārdod,tas man nepatika.Ļoti patika,ka visām meitenēm bija mocoklists,kuri mūs izvizināja.
Vecmeitu ballīte jārīko atbilstoši līgavas velmei,lai nav tā,ka svētku diena izvëršas par vilšanos
28.06.2018 22:17 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nav bijis tā, ka baigi kaut kas nepatīk, bet kopumā negribētu nekādas vulgāras pārdošanas, dejošanas pilsētas centrā utt.
patīk:
fotosesijas
make up līgavai, lai viss smuki
kartini
jahta (bet tur tricky ar laiku)
geocatch
dāvaniņas līgavai ar stāstu
kokteiļu vai ēdienu meistarklases
kāda mākslinieka uzstāšanās
28.06.2018 22:42 |
 
Reitings 948
Reģ: 18.06.2018
lai meitenēm un līgavai būtu forši.

Nu bet tad arī paprasi līgavai, ko viņa vēlas. Varbūt viņa jau ir savā galvā izdomājusi dažādas idejas, atliek tās tikai realizēt.
28.06.2018 22:45 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Paldies, meitenes!
Jaestades, var izvilināt info nedaudz, bet kopumā tas būs pārsteigums.
Citu meiteņu viedokļi? Te liela daļa jau precējušās, bet neviena nevēlas padalīties?
29.06.2018 08:59 |
 
Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Nedēļu pirms pasākuma, topošajai līgavai var aizsūtīt paciņu ar dāvaniņu, piemēram, kādu tērpa daļu (svārki, kleita, matu rota utt), un kartīti, kur paziņo par ballīti un viegli ieskicē stilu. Piemēram, pašu kartīti attiecīgā stilā un piebilst, lai paņem dejojamās kurpes vai arī kedas - atkarīgs, kas plānojas tālāk, bet nesauc neko konkrētu.
Ballītes rītā forši, ja sarunā līgavai make-up un frizūru, ja nav vēl bijis izmēģinājums ar kāzu meistari, var varbūt sarunāt to pašu. Tad, kamēr visas svaigas, seko fotosesija, forši, ja sarūpētu kādus aksesuārus - balonus, krāsu dūmus, vienalga ko, bet nu nav obligāti :D Sajā pašā posmā labi iederētos arī līgavas zvērests. Un tad kopā ar fotogrāfu var doties uz pirmo aktivitāti.
Manuprāt, meistarklases ir superīga padarīšana. Stenders piedāvā skrubju veidošanas meistarklasi, varbūt var sarunāt arī kaut ko citu, piemēram, dušas zefīru, Viesistaba piedāvā vairākas meistarklases, Raunas dārzs ar eklēru meistarklasi, Kroņu gatavošanas meistarklase, kur kronītis paliktu arī kā vakara aksesuārs un daudzas citas.
Pa lielam, ja vien meistarklase nav bijusi saistīta ar ēšanu, vajadzētu pusdienas :D Norezervēt kādu restorānu, var par konkrētu summu pasūtīt uzklātu galdu, lai nav pārsteigumi ar izmaksām. Ja ballīte notiek Rīgā, tad restorānu izvēle ir milzīga. Pie pusdienām var spēlēt dažādas spēles, vienmēr jauki, manuprāt, ir, ka iedod topošajam vīram atbildēt uz dažādiem jautājumiem un tad līgavai uz tiem pašiem, beigās skatīties, kā atbildes sakrīt vai atšķiras...
Un pēc tam jau atkarīgs no līgavas - var doties uz kādu skaistu bāru pasēdēt ar kokteiļiem vai arī ko aktīvāku.
Ļoti daudz ir atkarīgs no budžeta. Pa lielam variants ar make-up, dāvanu, fotosesiju, meistarklasi, restorānu un bāru izmaksā jau ap 100 eiro no katras.
Man ļoti nepatīk visas tās pimpīšu padarīšanas, lietu tirgošanas uz ielas utt., neesmu arī nevienā tādā ballītē bijusi.
29.06.2018 09:17 |
 
Reitings 816
Reģ: 21.02.2015
uhh ir diezgan daudz pieredzes vecmeitu ballītēs. :)
man bija 2 :D viena ar kolēģēm, viena ar druškām.
Kolēģes mani savāca, uz sejām bija maskas ar slavenību vīriešu bildēm, pirms tam vienreiz nemanot man bija jautājušas, kuri man liekas simpātiski :) tad braucām uz saulkrastiem. Man bija saraksts ar vārdiem kurus nedrīkstēju teikt, par katru pateikto bija šots ar iepriekš sajauktu kokteili jādzer. Tad pa ceļam bija vēl dažādi uzdevumi- uz tilta man uzdāvināja bildi ar visām mums, piemiņai. Tad pieveda pie ūdens slēpēm, man jau bija histērija gandrīz :D jo paniski bail, bet viņas tikai pajokoja, tur mums bija foto sesija. Tad aizbraucām uz Saulkrastiem, kur 2 puiši arī maskās man atnesa kokču. Beigās izrādijās, ka tie ir 2 kolēģi un viņi arī pievienojās ballītei (tāpēc tā bija tāda nestandarta). Braucām uz viesu namu Tūjā, kur bija ballīte ar vēl dažādiem uzdevumiem. Ļoti sirsnsnīgi sanāca.
Ar draudzenēm bija tā- man bija jāierodas māsas dzīvoklī, tur mani sagaidīja visas damas, uzreiz bija jānodod zvērests, tad mani uzkrāsoja. Iedzērām šampjus un uzkodām. Braucām uz Jelgavas torni kur bija foto sesija, video uzdevums no draudzenes UK- bija jāiet pa kāpnēm un uz katru soli jāsaka mīļvārdiņš vīram. Tad braucām uz Rīgu- bija sex šops kur bija jānopērk kkas pirmajai kāzu naktij, tad uz Mežaparku, kur ar vīru iepazinos. Jāatbild uz jautājumiem, uz kuriem viņš bija atbildējis, palaidām laternas tur ar bijušo vārdiem. Jādekorē cupcakes, ko draudzene bija izcepusi. Tad braucām atpakaļ uz Jelgavu kur gaidīja slavenā krāniņkūka, šampji un ballīte līdz rītam.
Draudzenei ballīte bija Rīgā, noīrējām dzīvokli, izdekorējām. Viņu sagaidīja moči, kas aizveda līdz deltaplānam, tad izlidinājām viņu ar to, tikāmies kafeinīcā uz uzkodām un kokteiļiem. Pēc tam bija escape rooms, bilžu uzdevums vecrīgā (bez kkādas tirgošanas) un tad gājām uz dzīvokli, visu laiku ar mums bija fotogrāfs, bija fotosesija dzīvoklī. un pēc tam jau gājām ielās līdz rītam ballēt.
Un šobrīd plānojas vēl viena ballīte. Sagaidīs līgavu, izvizinās ar moci pa 3 vietām kas ar kaut ko viņai asociējas, tad mēs sagaidīsim viņu dzīvoklī, kopīgi sataisīsimies, tad uz Pole dance. Pēc tam brauksim uz vīna degustāciju un tad prom no LV ballēt un pārējās izklaides. Tā kā ballīte vēl nav bijusi detaļās neieslīgšu, to varu PM.
29.06.2018 09:22 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Manējā ballītē man ļoti patika deju nodarbība - visas mācījāmies 2 nelielas, bet foršas dejas. (l) Un vēl wow mirklis bija, kad bijām uz ballītes vietu, kurā uzstājās LV zināmi mūziķi, kas man likās ok, bet tad pēkšņi izdzirdu, ka viņi sāk par mani dziedāt. :-D Diezgan liels pārsteigums un normāla izdejošanās uz skatuves sanāca. Arī visādi klasiskie pasākumi pludmalē man patika, braukšana ar mocīšiem arī, fotosesija, aij, es biju pārlaimīga visu to dienu. :-D
29.06.2018 10:31 |
 
Reitings 503
Reģ: 07.03.2016
Tev vēstule :)
29.06.2018 11:06 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Biju tikai 2 VB, vienā Rīgā, otrā ārpus tās.
Bet nevienā no ballītēm nebija nekādu izvirtību, tirgošanās ar prežiem u.c. līdzīga tipa gājieniem.
***
Pirmā ballīte bija Rīgā, havaju stilā.. Visas bija saģērbušas krāšņi un spilgti, ap kaklu havaju virtenes. Tad sekoja fotosesija, bet fotogrāfi bija sarunāti uz 3 stundām laikam, sekoja mums visur, kamēr bijām Vecrīgā. Bildes sanāca ļoooti labas, košas un saulainas, paveicies arī ar dienu.. Tad bija sarunātas divas velorikšas, ar riktīgām tumbām, un drāgājām pa Vecrīgas ielām (t.i. velorikšai bija šoferis, mēs aizmugurē).. bija ļoti superīgi! Cilvēki māja, pašiem jautri, jo forša mūzika skanēja, jautri.. Tad bija izbrauciens ar kuģīti pa kanālu, kas aizveda pie Aqua Luna restorāna.. tad vakariņas un beigās laikam devāmies uz klubu.
***
Otrā ballīte notika rudenī, Jēkabpilī. Visām mugurā bija melnas kleitas, augstpapēžu kurpes un sarkanas lūpas. Klasiski... līgavai bija gara melna kleita, piemeklējām vēl aksesuārus, pērļu virteni, garo cigarešu turētāju, garos cimdus, cepurīti... Tad sekoja fotosesija pilī! Atkal bildes sanāca ļoti interesantas un foršas! Tad devāmies uz Līvāniem, Amatniecības centru, ja nemaldos. Līgava tur no māla taisīja krūzi sev un vīram, bet mēs sava vārda pirmo burtu, kas palika līgavai par piemiņu... Tālāk devāmies uz Daugavpili, Escape Room un pašā vakarā - pirts ar baļļu, dažādām atrakcijām. Tur nomainījām dress code - plēstās džinsas un rūtaini krekli. Atkal nekas baigi oriģināls, bet tāpat smuki bija!
29.06.2018 11:15 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Bet vai draudzene grib pārsteigumu?
Zinot sevi, un pat zinot, ka manas draudzenes mani zina, neuzticētos pilnībā un pārsteigumu noteikti negribētu. Vēlos, lai par plānotajām aktivitātēm tomēr konsultējas ar mani - pārāk jau nu patīk turēt roku uz pulsa. Pasarg' dievs, ja mana ballīte būs dzīvoklis vecrīgā, klubiņš, vai bijušo uzskaitīšana, vai kaut kāda pat nosacīti publiska savas privātās dzīves iznešana uz āru. Krāniņaksesuāru un krāniņkūku vai seksšopu fenomens arī man ir neskaidrs - vai ar to domāts, ka sieviete beidzot tiks pie krāna? Vai varbūt tas nozīmē, ka viņai jāatvadās no visiem jaunības krāniem? Es no jaunības krāniem atvadījos, dienā, kad iepazinos ar savējo (vispār jau pirms, bet tas ir cits stāsts).
Kā jau teicu, katram savs. Manā pieredzē divas ballītes, no kurām vienā līgavina bija jau ar diezgan nopietnu punci, tur viss notika pa mierīgo un ar līgaviņu ļoti solidāri - bez alkohola. Krāsojāmies, ģērbāmies, gājām uz šokolādes muzeju, fotogrāfējāmies un uz restorānu.
Otra bija 3 dienu Latgales ceļojums, kur apbraukājām dažas no mūsu vecāku mājām, no vecmāmiņām ievācot laulības dzīves gudrības, ko pierakstījām, pēc tam smuki iesējām un uzdāvinājām līgavai. Pēdējā nakts bija ar jau pieminēto pēršanos pirtī un skriešanu pa pliko peldēties. Nu manuprāt ideāls scenārijs, ja esi cilvēks, kuru interesē, kas šāds, nevis big city life. Man ļoti patika.
29.06.2018 11:22 |
 
Reitings 816
Reģ: 21.02.2015
Zintas tante- tieši tāpēc ir jāzin ko līgava grib. Man savukārt pēdējais aprakstītais variants neietu pie sirds. Ieteiktu ar līgavu aprunāt ko grib un ko galīgi negrib. Un tad attiecīgi rīkoties.
29.06.2018 14:14 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Jaukas idejas, meitenes! Paldies! (l) Vēl kāda padalīsies pieredzē?
Draudzene ir gatava pārsteigumam, vienojāmies tikai, ka viņai nebūs nekas jāpārdod un nekur nebūs publiski jāuzstājas.
02.07.2018 08:25 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ārkārtīgi atkarīgs no līgavas un pārējo ballītes dalībnieču izklaižu gaumes.
Mana ideālā ballīte būtu apmēram šāda:
Ir noīrēts busiņš, lai nevienai nav jāsēž pie stūras un varam visa ceļa garumā malkot prosecco vai gardus kokteiļus. Dienas gaitā vairāki pieturpunkti - patiktu LaCrown kroņu meistarklase vai cita sievišķīga meistarklase, patiktu arī kāda ekstrēmāka izklaide, piemēram, ūdensmoči. Pusdienas mīlīgā lauku restorāna terasītē. Vakara noslēgums kādā brīvdienu mājiņā ar pirti. Jo mazāk citu cilvēku pa ceļam sastpatu - jo labāk. Jo vecmeitu ballītes ideja šķiet pavadīt laiku ar draudzenēm.
02.07.2018 09:02 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Laikam lielākas atsaucības vairs nebūs. Paldies meitenēm, kuras dalījās savā pieredzē un ar viedokli!
02.07.2018 18:04 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits