Šis arguments galīgi neiztur kritiku. Laiku mēs zaudējam kopš dzimšanas un katra diena mūs tuvina nāvei, rupji runājot. Pie tam žēloties par laika zudumu, kad ir palīdzēts otram, liecina, ka cilvēks domā tikai par sevi.
Neviens nežēlojas par laika zudumu palīdzot, tas tika izzīsts no pirksta. :-D
Diezgan interesants viss Tavs komentārs, patiesībā, bet te jau kaut kāda apakštēma izveidojas. Optimāli izmantots laiks nav tikai tas, kas tiek ielikts kaut kādā kustībā - mācībās, darbā utt. Optimāli izmantots laiks ir arī tāds, kas paliek pašam Tev - gulēt, ēst, klausīties mūziku vai kaut vai forumā sēdēšanai atvēlētie mirkļi. Tas, ka Tvaika ielā attopas cilvēki, kam šī harmonija nav sasniedzama un izprotama, ir fakts. Bet es galīgi par šo tēmu nevēlējos aizfilozofēties, vienkārši norādīt, ka katra sasaiste ar cilvēku - zvans, tikšanās, saruna uz ielas - paņem mūsu laiku un uzmanību. Un tas ir katra paša ziņā, kam to veltīt un kā izlietot.
Tas, ka esmu kādreiz kādam palīdzējusi, nenozīmē, ka tagad sēžu un skumstu pēc tām piecām minūtēm, ko veltīju to darot, jo, ak, cik ļoti sāp tie zaudētie mirkļi. Nē, vienkārši - izsveru, kad un ko darīt. Esmu iesaistījusies sabiedriskos un labdarības projektos, kuru realizācija prasa mēnešus, bet mērķa kaut kādu labumu gūt sev, un to darot esmu apbalvota dubultā - ar pieredzi, zināšanām, kontaktiem. Atbildot uz
skudrulāča komentāru pie viena - es vispār nesatraucos par tādām situācijām, jo tiešām cieši ticu, ka tas labais darbs kaut kā nonāk tālāk pasaulē, kā jau Tu minēji. Un arī tad, kad labsirdība tiek izmantota ļaunprātīgi, var no situācijas kaut ko iegūt - viss, vienkārši, atkarīgs no tā, kā indivīds raugās uz lietām.