Te ir stāsts par "Divas saimnieces vienā virtuvē".
Man padoma nav, bet mēs, visi foruma dalībnieki kopā, varētu izdomāt risinājumu.
Tā kā zinu no pieredzes, kā tas ir, tad pakomentēšu situāciju no abām pusēm.
No vienas puses, ja katrs gatavo tikai sev, rodas daudz neveiklu situāciju. Piemēram, ir vakars un divas meitenes vienlaikus gatavo sev vakariņas. Abas ēdīs rīsus. Vai katrai likt savu katlu ar rīsiem vārīties? Ja vārīt kopā- kura bērs putraimus? Vai uz pusēm - sauju viena, sauju otra? Vai pie plīts stāv 3 eļļas pudeles, trīs garšvielu (piemēram, sāls) trauki? Un ja nu visām trim ir vienādas eļļas pudeles- kā nesajaukt? Ja esi izlēmusi pagatavot svaigos salātus, bet pārrodoties mājās, viss smaržo pēc svaigi ceptas picas (vai nu kas cits no kā pilna mute siekalu)- vai tajos brīžos negribētos, ka gatavošana notiek kopā. Tu izdomā, ka rīt vakarā būsi mājās vēlu un parīt agri jāceļas, tāpēc nopērc biezpienu, krējumu, zaļumus un jogurtu brokastīm. Atnāc vakarā mājās un-hops- biezpiena vairs nav, bet jogurta trauciņš biedrenei rokās un mute kust :D Vai izdomā cept pankūkas, bet badīgā draudzene pusi apēdot, atstāj tevi puspaēdušu.
No otras puses- gatavojot kopā rodas problēmas, ja tu uztaisi kārtīgu slow food silto ēdienu, bet biedrene savā reizē tev pasniedz Roltonus vai makaronus ar kečupu. Tas ir gan finansiāli netaisnīgi, gan varbūt tev pat neko tādu vispār negribas ēst. Vai varbūt viņai savdabīga gaume, piemēram rosols ar krējumu vai jogurtu.
Es domāju, ka nākamreiz, kad viņa ņems atklāti tavu ēdienu, ierosini, ka varbūt jūs varētu turpmāk gatavot kopā? Katru vakaru vienoties, ko gatavosiet un kopā iet iepirkties vai arī izveidot iepirkumu sarakstu un pusi nes viņa, pusi-tu? Man ir aizdomas, ka viņa tā negribēs. Tad vari teikt, ka pērkot produktus, tu rēķinies ar vienu ēdāju, bet ja ēd divi, nejūties paēdusi. Tev būtu ērtk, ja jūs iepriekš vienotos, kurus ēdienus ēdīsiet kopā, lai vari gatavot dubultu mīklas daudzumu (un tad pirms tiem ēdieniem, iepriekš informē viņu par to, kuru produktu tev trūkst un ko viņai nopirkt).