Stāža norādītu visus 2,5 - ar piebildi, ka esmu bijusi dekrētā.
Es saprotu ļoti labi māmiņu nostāju (vairākās darbavietās arī esmu saskārusies ar to, ka kandidātu iekšējā atlasē atmet, jo - ir ar mazu bērnu).
No otras puses - uzņēmumā, konkrēti manā nodaļā bijām 5 sievietes - divām bija mazi bērni. Ik nedēļu vismaz viena no viņām ņēma kādu dienu brīvu, jo bērns slims. Kronis visam bija tas, ka - vienai bērns saslima, ok - es aizvietoju - strādāju vairāk - gadās taču, bērni ir bērni. Un otrai arī bērns tajā brīdī saslima - 2 nedēļas nebija kolēģe darbā - man bija jāaizvieto abas! Ja darba laiks bija no 9:00 -18:00, tad es sēdēju no 8:00 - 22:00 (kad oficiāli no biroja apsardze izraida). Man neviens par to ne piemaksāja, ne pateica paldies, vien atskanēja frāze - "mums taču bērni" - bet man riebums pret darbu un pārslodze. No tā darba aizgāju - gada laikā šīm sievietēm bērni slimoja ik katru otro-trešo nedēļu, bet jācieš un jāiznes tas par nulle atlīdzību bija man. It kā man mājās negribētos, bet kāds, redz bija priviliģētāks.
Jā - par to gan būtu jārūpējas darba devējam, ka tad, ja darba vietā regulāri visi pārstrādājas, jo jaunajām māmiņām bērni slimo - būtu jāņem papildspēki - bet realitātē jau tas nenotiek..
Tāpēc, jā - es arī negribētu strādāt kolektīvā, kurā ir jaunās māmiņas (zinu, ko tas nozīmē) - domāju, ka darba devēji to ļoti labi saprot un redz pārējo darbinieku pārslodzi - tāpēc pieņem darbā sievietes, kuras var ierasties regulāri darbā.
No offence - tikai mana pieredze.