Čau daiļās! Līdz šim lietoju SVR krēmu,ļoti patika,tāpēc meklēju kaut ko līdzīgu,BET ar SPF. Sejas āda ir problemātiska,kombinēta,lielas poras,melnie punkti,pumpas un tā. Varbūt kāda zinās,ko ieteikt,jo dāmas tuvumā esošajā aptiekā neko līdzīgu nevar ieteikt,viņas vispār gandrīz neko nevar ieteikt :-D
Es tad izcelšos, kura nelieto dienas krēmus ar SPF. Nekādu problēmu.
Nu šajā ziņā jau problēmas nerodas uzreiz, bet palēnām, daudzu gadu garumā. Krēms tomēr aizsargā ādu pret ultravioletu starojumu, pasargā ādu no sausuma, tātad novecošanas. Un visi to zina, ka saules apdegumi ir cieši saistīti ar ādas vēzi. Pludmalē vispār lieku SPF 50 un āda vispār nenosauļojas, tātad ir aizsargāta.
Minci - manai kombinētajai sejai pats labākais atklājums. Jo āda tiešām jutās visu dienu mitrināta un arī nespīd kā traka. Tā kā bieži uzmetas pumpas tad šo krēmu lietojot mazinās pleķi pēc pumpām. Pumpas nemetas mazāk, bet vismaz ātrāk sadzīst un ātrāk āda izskatās labi.
Par krēmiem runājot, lai neveidotu jaunu diskusiju - atradu plauktā paštonējošo no pagājušā gada. Stāvējis vannasistabas skapī, tumsā, vēsumā. Bet uz iepakojuma rakstīts, ka no atvēršanas brīža 12 mēneši. Ir pagājuši vairāk. Smarža mainījusies nav, krāsa arī ne. Mest ārā un pirkt vietā ko citu, vai tomēr riskēt un uzklāt? :-D
Citiem produktiem jā tā arī daru, bet ja runa iet par paštonējošo vai saules aizsargkrēmiem, mani tarakāni galvā sāk čukstēt, ka šiem varbūt kaut kas slikts var būt noticis ar laiku. :-D
Neviens sejas krēms, tonālais vai pūderis ar SPF nenodrošina pietiekošu aizsardzību no saules. Ja gribas aizsardzību no vēža un grumbām!, ir jālieto ~1/4 daļa tējkarotes saules aizsargkrēma. Kā cilvēks ar tendenci viegli iegūt akni, lietoju tikai minerālu (titāns un cinks) SPF krēmus, jo ķīmiski praktiski vienmēr to izsauc. Diemžēl Latvijā neko sakarīgu neesmu atradusi, tādēļ pasūtīju no iher (alba botanicals). Drīz bušot pieejami The Ordinary saules aizsargkrēmi! Labai aizsardzībai pietiek ar SPF sākot no 30.
(neaizmirsti par UVA) Ja ir taukaina, kombinēta vai uz akni tendēta āda, labāk lietot sejas krēmus uz ūdens bāzes. Es lietoju vienkārši Drogās nopērkamo gliemežu gēlu.