Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

zobu kroni

Reitings 114
Reģ: 11.11.2011
beibes! tam kuram ir kronji -
varat ludzu padalities ar savu pieredzi ar zobu kroniem - kur likat, cik daudz zobiem un kada materiala kroni, cik ilgu laiku prasija viss process kopuma, cik ilgu laiku jau vini jums ir un vai bija japierod pie viniem, vai ari likas dabiska sajuta mute, cik apmeram viss maksaja, kopuma- apmierinatas?
19.05.2018 18:09 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Liku DentaVis . Viss aizņēma 6nedēļas. Nepatika attieksme. Sākumā ,kad prasīju ,cik aizņems lika noprast -neilgi un maz vai 2nedēļu laikā viss būs gatavs, bet reāli izvērtās daudz ilgāk. Gribēju konkrēti zināt, jo ,ja būtu tieši pateikusi vairāk kā viens mēnesis, tad būtu ņēmusi atvaļinājumu. Izturējās kā pret zemāk esošu. Ja kādreiz vēl būs vajadzība ,kaut ko tādu likt, tad 2x neietu dēļ attieksmes, jo ne īsti, ko stāstīt vēlas (pašai jāizprašņā par procesu, ettapiem), ne arī izturas ar cieņu.
19.05.2018 18:28 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ikdienā netraucē, nejūtu...Vienīgi uz ļoti karstu jūtu, jo sajūta, kad materiāls, ta kā cieš vai kā to var pareizāk nosaukt..
Viens zobs izmaksāja ap 120Eur.
19.05.2018 18:40 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
patika attieksme, tikai vienreiz izkrita, tagad ir tada sajuta ka stav viisu muuzhu bet pie citas neietu jo nepatik ka kodee, jaiepazist zobuarsts un tad var uzticeties....
19.05.2018 19:24 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
4 zobi. Divi bija pamatīgi traumēti, atšķelti, labi ka plaisa neaizgāja uz sakni, tad visticamāk būtu nepieciešami implanti, divus pārējos taisīja pie reizes, jo bija nedaudz šķībi, lai rindā visi smuki. Kopā bija 3 vizītes, no pirmās līdz pēdējai 2 nedēļas. Tīra porcelāna (bezmetāla keramika) kroņi.
Pirmajā vizītē bija ārstēšana, sagatavošana – augšējo žokli sašpricēja. Visus 4 zobus depulpēja t.i. izņēma nervus un aizpildīja kanālus. Tad uztaisīja rentgenu, apskatījās, cik labi aizpildīti kanāli, tad sūtīja uz ortopēdiju pirmreizējai apskatei. Pirmā vizīte bija diezgan fiksa un pilnīgi neko nejutu, ļoti labi sašpricēja un nekas ne sapampa, ne bija slikti. Viņi vēl jautāja pirms tam vai ēdu, vai nelietoju alkoholu vai kādas zāles, vai nav alerģiju, procesā visu laiku ik pa brīdim jautāja, kā jūtos, vai nekas nesāp.
Otrajā reizē ortopēdi ar dažādiem urbjiem slīpēja nost dabīgos zobus, salūzušajiem zobiem lika stiklšķiedras tapas, līdz palika tādi 4 nelieli balti mietiņi, 2 no tiem bija tapas, 2 apvīlēti dabīgi zobi, izskatījās pēc piraijas vai jocīga vampīra (augšā bija spogulis griestos). Tad vairākas reizes noņēma žokļa nospiedumus. Pēc nospiedumiem uzreiz uztaisīja pagaidu kronīti – visi 4 gab. zobi vienā gabalā, bet izskatījās labi. Tas lai nestaigātu apkārt kā vampīrs, jo nedēļu vajadzēja gaidīt kroņu izgatavošanu laboratorijā. Šī otrā vizīte bija ilgākā, kādas 3 stundas, bez anestēzijas, nedaudz nepatīkami bija kad lika pagaidu kroni, bija kaut kādas sīkas metāla stieplītes – tās kaut kur dūrās smaganās, bet tā urbšana nesāpēja, tikai jocīgas sajūtas no vibrācijas. Pagaidu kronis bija biezs un es pēc uzlikšanas šļupstēju, sākumā nevarēju skaidri parunāt, bet pēc treniņiem pieradu un bija ok.
Trešajā reizē noņēma pagaidu kroni, kaut ko vēl urba, ik pa brīdim lika kroņus, tad atkal urba, slīpēja kroņus, līdz beigās uzlika pavisam. Krāsa perfekti sakrīt ar pārējiem, izskatās precīzi kā mani dabīgie zobi, pēc sajūtām tieši tāpat, kā dabīgie. Zobu biezums no pagaidu biezā kroņa mainījās uz dabīgu un atkal no jauna mācījos runāt, pēc pāris dienām pieradu. Teica, ka kopjami kā dabīgi zobi, bet pajokoja, ka pudeles korķus gan taisīt vaļā nedrīkstot.
Tā kā tas bija ārzemēs un trešās pasaules valsts budžeta sponsorēts pasākums, par cenām neko nemācēšu teikt. Kad parēķināju, ka man par to vajadzētu maksāt, tad, piemēram, Stomatoloģijas Institūtā, kur cenas cenrādī ir rakstītas no (bet ne līdz) un līdz ar to gala cena nemaz nav skaidra, ar rentgenu, konsultācijām, kanālu ārstēšanu tīrā porcelāna kroņiem sanāktu vismaz 5190€, bet slīpēšanu, tapu ievietošanu, nospiedumu noņemšanu un vēl daudz ko man cenrādī neizdevās atrast. Es drīzumā iešu uz minēto Stomatoloģijas Institūtu pie studentiem, būs ļoti interesanti paskatīties, kā tas viss notiek ar studentiem Latvijā. Tā kā studenti būs ārzemju, var būt pat tie paši Indieši, iespējams, nejutīšu vispār nekādu atšķirību. Ceru, ka te Latvijā vismaz nebūs sliktāk, man tur diemžēl pilnīgi visu nepaguva savest ideālā kārtībā, vēl laimīgā kārtā paguvu pierakstīties te Latvijā pēdējā brīdī, jo šiem tieši pēdējās nodarbības semestrī.
Nav jau tā, ka baigi negribas maksāt, bet es pirms tam biju vairākās klīnikās Latvijā un sajūta reāli ir, ka grib tikai paņemt naudu un nekāda profesionālisma. Vienā klīnikā gribēja tūlīt uzreiz raut ārā ar visām principā veselajām saknēm un tik skrūvēs implantus ar tūlītēju slodzi, implanti ar kroņiem 3600€ un vēl papildus izdevumi. Tā kā man no zobārstiem bija paniskas bailes, metāla skrūvēšanai es nepiekritu, man pat lai aprastu ar domu vajadzētu pāris nedēļas. No studentiem, pie tam ārzemju, tik ļoti bail nebija, jo stundents taču nav zobārsts :D Kad pirmoreiz iesēdos krēslā, visa aparatūra trīcēja, bet ar mani tā čubinājās, mierināja, visu ļoti profesionāli pastāstīja, jokoja, ka reāli pie reizes izārstēja arī bailes no zobārstiem, es tur jutos kā mājās un gāju ar prieku.
25.05.2018 12:22 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ļoņčiks noteikti domāja - ortodontu. Neesmu redzējusi zobu labotāju ortopēdu. :)
25.05.2018 12:44 |

Reitings 802
Reģ: 15.12.2015
liku aizmugurējam zobam, metālkeramikas baltais kronis - 320eur, + pagaidu 30eur. Visu smuki sataisīja, piemeklēja kronim īsto krāsu tā, ka vispār nevar atšķirt no īstajiem zobiem. Liku pie sava zobārsta. Problēmu nekādu nav, viss forši. Vispār man ar zobārstu noveicies. :D
25.05.2018 12:58 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
man arī interesē, varbūt vēl kāda pieredze?
25.05.2018 16:50 |

Reitings 235
Saistībā ar stellaglmr komentāru izrādās, ka Ukrainā, Kazahstānā, Krievijā protēzistus sauc par ortopēdiem, bet Latvijā par protēzistiem. Ortodonti jau ir kas cits, viņi nodarbojas ar sakodienu, breketēm u.tml. Vēl es līgumā izpētīju, ka man ir cirkonija oksīda kroņi, vai vismaz tā rakstīts, ej nu sazin. Man galvenais, ka bez metāla, kaut kā negribējās iekšā metālu.
27.05.2018 16:16 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Ortopēdija pret ortodontiju - https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F
No kā seko, ka ortodontija ir ortopēdijas atzars, kas attiecas tieši uz sejas-žokļa ķirurģiju, tā kā arī Krievijā ortodonts ir ortodonts.
27.05.2018 16:33 |

Reitings 235
Jā, ortodontija ir ortodontija gan tur, gan Latvijā. Savukārt, kroņi Latvijā ir protezēšana, bet Krievijā – ortopēdija. Latviešu valodā par ortopēdiju sauc tikai balsta un kustību orgānu sistēmas ārstēšanu, protezēšanu.
28.05.2018 01:48 |

Reitings 102
Reģ: 10.03.2016
Ļoņčik, paldies par garo un izvērsto apraktu. Lasīju ar patiesu azartu.
Man vakar zobārsts, šeit svešumā, arī ieteica kroni vienam zobam.
Kurās ārzemes Tev taisīja?
30.05.2018 14:14 |

Reitings 235
Tieši kroņus man taisīja Baltkrievijā, bet šodien biju tepat Stomatoloģijas Institūtā. Atšķirībā no citām valstīm un vietām ērtāks krēsls un likās, ka vispār nejutu kā špricē, bet principā visur ir gandrīz vienādi. Studenti strādāja Aleksandra Grišuļonoka vadībā. Sajūta apmēram kā kojās sapulcētos uz ballīti, protams pozitīvā nozīmē, studenti savā starpā čaloja (angliski un vāciski), jokoja, tas ļoti palīdzēja atslābināties un laiks pagāja nemanot. Man liekas, ka vienkārši pie zobārsta man būtu bail un noteikti garlaicīgi.
31.05.2018 17:46 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits