O, par šo sektu man gan ir ko teikt.
.
Pirms vairākiem mēnešiem vairāki mani draugi un kolēģi tur līdz ar galiem iepinās. Aizgājuši uz vienu sektas tikšanos, ļāvuši sev pilnībā pārskalot smadzenes un no visa spēka rauj iekšā visus savus paziņas.
.
Par produkciju. Man ir bijis diezgan daudz produktu, lai droši varētu teikt, ka sūC vien ir, ar dažiem izņēmumiem. Glisters ne ar ko nav labāks par citām zobu pastām, ja vien nepērk kolgeitus un blendamedus. Mutes skalojamais līdzeklis ir ok. LOC tīrīšīnas līdzeklis un mitrās salvetes ir pat ļoti labi, noder daudzās dzīves situācijās. Trauku mazgājamais so/so, labāks par feiriku, bet nekas īpašs nav. Roku krēms puslīdz ok, bet ir bijuši arī daudz labāki. Matu šampūni pilnīgs mēsls. Vēl liekāks mēsls ir tie viņu XS dzērieni, kuri esot bez cukura. Man ir tādas aizdomas, ka tad jau labāk dabīgs cukurs, nekā tie mākslīgie saldinātāji, jo šie enerģijas dzērieni ir ļoti saldi. Tāds pats mēsls ir ķiploku tabletes, kas it kā aiztsāj īstos ķiplokus un ļauj izvairīties no nepatīkama aromāta. Dušas želeja patiešām nesausina ādu, bet citādi nekas īpašs, un man personīgi tāds iepakojums ir par lielu, ļoti apnīk tā specifiskā smarža. Šķidrās ziepes labas. Dekoratīvā kosmētika vispār ārpus kritikas. Un tā tālāk. Rezumējot, ja kādreiz ko pati pirktu, tad laikam tikai mitrās salvetes, tās patiešām jebko iztīra.
.
Par sektantismu. Diemžēl (vai par laimi) biju lieciniece tam, kā viņi uzdarbojas. Labs draugs jau bija pārliecināts, ka būšu tanī visā iekšā, tāpēc no manis neko neslēpa. Nezinu par citiem reģioniem daudz, bet Latgales tirgu kūrē pāris Uldis un Marita Zaumaņi no Rīgas. Viss sākās ar to, ka viņi paši caur paziņām atrada dažus cilvēkus, ko uzrunāt. Šos dažus cilvēkus atlika vien pārliecināt par iespējām pelnīt tūkstošus, kad tika piemeklēti atzaram vēl jauni cilvēki no tā paša paziņu loka. Pārsvarā meklē pārus, jo tādiem vairāk uzticas un ģimenes "bizness" skaitās vieglāk vadāms. Un tā viens otru velk iekšā. Katram ievilktajam uz tikšanos jāpierunā vēl daži paziņas. Biju vienā no šīm tikšanās reizēm, tā kā mani gandrīz ar asarām pierunāja aiziet paklausīties. Ļoti psiholoģiski pareizi izvērsta prezentācija, pilnīgi ticu, ka ar daudziem tas patiešām nostrādā. Tālāk, kad cilvēki piekrīt darboties sektā, ar laiku viņus sāk apmācīt vervēt jaunus. Es biju lieciniece tam, kā pieaugušam onkulim lika trenēties un tā kā mantru skaitīt tekstu, ko viņš teiks pa telefonu. Kad vairākas reizes bija visu pareizi noskaitījis, ar pareizajām balss intonācijām, tad ļāva zvanīt paziņām un teikt: "Čau, bla, bla. Klau, man te ir viens kolosāls piedāvājums, kā nopelnīt nedaudz naudiņas, un es iedomājos tieši par tevi, jo tu tāda uzņēmīga un aktīva (var aizstāt ar vajadzīgajiem īpašības vārdiem)". Pirms tikšanās viņi NEKAD neatklāj, ka runa būs par Amway. Tikšanās laikā piedāvā atvērt internetveikala profilu, lai var iegātāties preci, un jautā, vai ir gatavs stāties sektā un vilkt iekšā savus draugus. Ja piekrīt, seko nākamās instrukcijas, piemēram, nosaukt savus paziņas Rēzeknē un noraksturot viņu ambīciju līmeni.
.
Par semināriem. Kāpēc te neviena entuziaste nepastāsta, ka 2 dienu semināri maksā 150-200 EUR? Īsākie maksā ap 40-50 EUR. Tajos garajos parasti sabrauc sektas vadītāji no citām valstīm un stāsta, kā pateicoties Amway, ir nopirkuši māju okeāna krastā, cik lieliski dzīvo utt. Un tad atbrauc mājās apgarotie, gatavi dzīvot tik pat lieliski.
.
Viņiem pat ir sava sektantu literatūra, ko labprāt dala arī bez maksas. Vidusskolnieka līmenī uzrakstīta grāmatiņa, kā nebūt "stulbajam patērētājam", bet kļūt par biznesmeni. Un sektantiem mašīnā braucot jāklausās sektantu diski, ko viņi labprāt arī dara.
.
Un vēl, lai reāli sāktu pelnīt, sākumā ir jāiztērē vismaz 200 eur, bet tur nekas nav tādas naudas vērts.
.
Man ļoti žēl, ka cilvēki tā sapinās. Neticu, ka šie pelnīs tūkstošus ne pēc gada, ne diviem, ne trim. Ja nu vienīgi savervēs veselu koloniju, bet neticu tādam iznākumam. Šie cilvēki ar laiku kļūst apsēsti, apnicīgi saviem neapgaismotajiem draugiem un paziņām, jo par to vien tikai runā. Stāsta, kā šie vairs neslimojot, jo dzerot vitamīnus, kā galva nesāpot, jo dzerot veselīgos enerģijas dzērienus, kā zobi veselīgi palikuši un citus brīnumus. Vissmieklīgākais brīdis bija, kad teicu, ka uz tikšanos neatnākšu, man tajā dienā draugam dzimšanas diena. Uz to saņēmu atbildi: "Bet vai tavs draugs nebūs priecīgs, ja šogad tu neatnāksi, bet nākamgad uzdāvināsi viņam ceļojumu uz ASV?" :-D