Čau! Meklēju padomus ādas kopšanā. 24 gadus esmu dzīvojis bez ādas problēmām, bet no šīs ziemas viss aizgāja pa pieskari. It kā nekādas drastiskās dzīves vai diētas izmaiņas neesmu veicis.
>>Galva palikusi takā miltu maiss, krīt ārā balti graudiņi. Ja nekustina matus, tad nekas nekrīt, bet tā kā man tas kaitina es visu laiku mēģinu atrast uz galvas tos sausākos gabalus un noplēst viņus
>>Izgāju cauri visām slimībām googlē. sākumā domāju, ka psoriāze, jo bija ap ausīm sausumi, plīsumi un sarkanumi, nopirku ziedi, tā palīdzēja, it kā pazuda ap ausīm problēma. Pēc tam domāju, ka blaugznas, nopirku Head & Shoulders, bet tas sūds neko nedeva. Aptiekā ieteica Eucerin, nu jau 2 nedēļas lietoju. Grūtāk atrast sausumus uz galvas, bet tāpat esmu miltu maiss.
>>uz sejas 3 vietās parādījušies nelieli ~4mm sarkanīgi pleķi, kas arī nedaudz sausi liekas. Smērēju to pašu psoriāzes smēri, bišķi turu to kaiti aiz siksnas, bet tāpat nepazūd. Viens sausums bija arī uz intīmās zonas, bet tas tika operatīvi iznīcināts.
>> uz kājas divās vietās ~3 cm diametrā kopš decembra(sanāk nu jau 5 mēnešus) uzmetusies tāda balta(uzsveru) krevele, zem kuras ir tipa pušums. Bet nu neesmu ne nobrāzis to kāju, ne sasitis, uzradās paši. Ja noplēs viņu, uzrodas jauna pēc pāris dienām.
>>
>>
Ir kādas idejas/ieteikumi? Pie dermatologa nav laika aiziet pagaidām. Ja kaut kādu līdzekli varat ieteikt, tad lūdzu arī vietu kur tādu var iegādāties, jo neesmu ļoti zinošs tajā jomā. Lūgšu visus ieteikumus ar samērā neitrālām smaržām, negribu cilvēkos iziet un pēc maijpuķītēm smaržot. :-D