Draugs un datorspēles

Reitings 7
Reģ: 28.07.2016
Sveiki visiem!
Uzsāku šo tēmu, jo ir problēma ar dzīvesbiedru. Esmu kopā ar savu draugu jau 4gadus, dzīvojam tagad arī kopā, viss ir lieliski izņemot to, ka viņš spēlē daudz datorspēles, neizturami. Reizēm viņš pavada pilnībā visu dienu pie datora, pajautā vai varu uztaisīt kafiju un paēst un tad tas ir vienīgās reizes kad viņš noiet nost no datora uz pāris minūtēm. Man netiek pievērsta nekāda uzmanība kamēr viņš spēlē spēles, un es par neuzdrīkstos viņam neko pajautājt kamēr viņš ir pie kompja, jo parasti atbilde ir - "parunāsim vēlāk" vai "man tagad nav laika". Eju gulēt es katru nakti viena jo viņš sēž pie datora līdz kādiem 02:00. Lielākoties viņš runā ar draugiem kamēr spēlē, tādēļ man ir sajūta ka man nav privātās dzīves pašai sava māja, jo viņi var dzirdēt visu ko saku vai daru. Esam par to runājuši un mēģinājusi viņam izskaidrot šo visu, bet acīmredzot nekas nemainās. Viņš saka, ka pievēršot uzmanību man, bet nesaprot ka ar mazu bučiņu vienreiz dienā nepietiek. Negribu dzirdēt komentāros par sikrsanos vai ko tādu, jo netaisos to darit. Vēlos risināt problēmu. Viņš ir ļoti labs un mīlošs cilvēks, bet šī ir viss lielākā problēma ar ko nezinu kā tikt galā, tāpēc būšu atvērta visiem jūsu padomiem...
06.05.2018 00:08 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Savā tagadējā vecumā es tādām attiecībām daudz nedomājot pieliktu punktu, jo esmu par vecu, lai būtu kādam fons datorspēlēm :-D bet jūsu vecumā droši vien vēl cerētu, ka kaut kas mainīsies un censtos kaut ko darīt lietas labā, ja jau viss pārējais attiecībās ir tik labi ;-)
07.05.2018 12:11 |

Reitings 91
Reģ: 06.02.2018
Piekrītu domai, ka datorspēlēm nav ne vainas, kamēr tās nenostāda augstāk par Tevi. Teiksim, ņemot vērā vecumu, kādus divus vakarus nedēļā varbūt viņš savācas ar draugiem online un visu vakaru geimo, bet tad vismaz pārējās dienās izdomā kaut ko pasākt kopīgi. Ja pie datora ir katru brīdi, ko atrodas mājās, tad kāda jēga vispār dzīvot kopā ar tādu? Vēl saprastu, ja jums abiem datorspēles būtu lielais hobijs, bet te galīgi nav tas variants.
07.05.2018 12:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es laikam nevarētu būt kopā ar geimeri.. jo vienkārši šis atpūtas veids šķiet atbaidošs. Vai problēma ir tajos vīriešos? Es domāju, ka problēma ir manā gaumē.. Cilvēkiem ar līdzīgiem tarakāniem.. arī neieteiktu pīties ar datorspēļu prinčiem (šis ir tas nederīgais padoms) :)
07.05.2018 23:38 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
DieKleineHexe - vispār jā, manējais ir gan grafiskais dizaineris, gan kodē uz nebēdu pie nepieciešamības. Spēles gan neveido pats XD
Hobijs kā hobijs, man dekupāža šķiet tikpat 'lietderīga' kā datorspēles, bet tādēļ jau tā ir brīvā laika aktivitāte. Tai nav nepieciešamības ierakstīties ūberracionalitātes un produktivitātes rāmjos.
Uzsvēršu vēlreiz - brīvā laika. Ja pārējais tiek pakārtots datoram, tad ir skumji. Vēl skumjāk, ja nerod risinājumu vai velmi to darīt.
P.s.
Cosmo sēdēšana, manuprāt, līdzīga mēroga 'hobijs' :D
08.05.2018 01:56 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Lielākoties viņš runā ar draugiem kamēr spēlē, tādēļ man ir sajūta ka man nav privātās dzīves pašai sava māja, jo viņi var dzirdēt visu ko saku vai daru.

Es vienīgā pamanīju šo? Ja visu pārējo vēl kaut kā varētu saprast - aizraušanās uz laiku vai kas tāds, tad atņemt arī otram viņa privāto telpu, jo nav iespējams pat pārvietoties pa istabu tā, lai viss spēles biedru bariņš par to neuzzinātu, tas jau ir par daudz. Kā skatīties seriālu, ja viss tas bars var sākt komentēt? Austiņās? Nopietni?
Runāts ir un nekas nemainās? Visdrīzāk arī nemainīsies no runāšanas vien. Ja viņam jau sāk lidot tādas frāzes, kā "Netraucē" utt, tur jāsāk tiešām domāt par to, ka viņam ir atkarība. Jums nav opcija kaut kur aizbraukt uz vairākām dienām tā, lai viņš nevis dienu vai divas netiek pie datora, bet kādas 5 vismaz? Saprotu, ka ir skolas un prakses, bet varbūt var kaut kā iebīdīt? Kaut vai pie kādiem radiem uz laukiem ar svarīgu aizbildinājumu, ka tur jāpalīdz ar pavasara darbiem. Un tad skatīties - ja mēģinās izlocīties, ka viņš nevar būt prom no mājas vairāk par dienu vai divām, jo ... un punktiņu vietā totālas muļķības, tur jau ir runa par atkarību, kas ir jārisina pie speciālistiem un, ar ko Tu viena mājās neko nevarēsi palīdzēt. Vispirms viņam ir jāsaprot, ka viņam ir problēma un to jāsāk risināt, ja pats negribēs, tur mainīt neko nevarēs.
08.05.2018 02:40 |

Reitings 59
Reģ: 22.03.2018
meitenes, kas ir ok, ar to, ka čalis dzenā spēlītes visu dienu līdz vēlaj nakti, ir tikpat nožēlojamas, kā tie čaļi, kas to dara.. zīdaiņi :-D
08.05.2018 08:28 |

Reitings 470
Reģ: 04.08.2017
Es gan domāju, ka problēma ir tevi pašā. Esmu bijis nopietnās attiecībās ar vairākām sievietēm un varu pateikt, ka tām sievietēm kurām dzīve bija pašam neinteresanta un nebija nekādu hobiju, tām vienmēr bija kaukšana par uzmanības trūkumu. Un ja ar laika pavadīšanu kopā izprot lietas kā piemēram tavu izvēlētu seriālu skatīšanos, runāšanu par 10g tālāko nākotnes redzējumu, vai citas lietas kas viņam neliekas interesanti, tad pilnīgi viņu saprotu.
Atrodi pati sev kādu aizraušanos, hobīju, tad redzēsi, ka nemaz neiedomāsies par to, ka viņš pavada daudz laika pie datora.
09.05.2018 11:18 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
nu, 20, 21 mūsdienās tāpat reti uz mūžu paliek kopā.
bet tā - kārtējais temats, kur spilgti izpaužas, ka salido savi cietie viedokļi un tik presē: tas nav normāli, normāli ir braukt ar draugiem ar laivu, iet uz kino, bla bla. Katram ir savs normāls.
var sākt spēlēt kopā; atrast ko citu ko darīt kopā - ja autorei neinteresē spēlēt vai džekam tiešām nekas cits neinteresē, tad džekam jāmeklē geimere, bet autorei kāds ne tik vienā lietā iecentrējies. vai arī vienkārši jāsadzīvo.
09.05.2018 12:46 |

Reitings 59
Reģ: 22.03.2018
tām sievietēm kurām dzīve bija pašam neinteresanta un nebija nekādu hobiju, tām vienmēr bija kaukšana par uzmanības trūkumu.

tas tapēc, ka viņas uzmanību saņēma no citiem džekiem savos hobijos un nodarbošanās. :D sievietēm uzmanību vajag kā skābekli
09.05.2018 12:54 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Man arī šī problēma. Ir gadijies, ka izbraucu uz skolu ap 9iem, viņš sēž pie sava xbox. Atbraucu ap 9iem vakarā un viņš ir tur pat. Sēž līdz 5iem rītā reizēm. Nu besī, vienkārši besī, jon nereti viņam 4 brīvdienas pēc kārtas, visas tur arī nosēž, māja ieaug sūdos, jo man nedēļā ir tikai 1 brīva diena un es netieku ar to visu galā, vēl skolas darbi visādi. Tad sanāk dusma, ka viens sēž mājās 15 dienas mēnesī un gandrīz visas pavada pie xboxa un kārtošana aprobežojas ar trauku mazgāšanu un vaaaarbūt grīdas izmazgāšanu.
09.05.2018 13:09 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
TheLaw, tad man rodas jautājums, kāpēc vispār cilvēki veido attiecības, dzīvo kopā? Lai kopā pavadītu laiku, ne tā? Ne velti saka, ka dārgākais, ko otram cilvēkam var dāvāt- tas ir laiks un uzmanība. Un ja šis moments iztrūkst- kāda jēga ir būt attiecībās? Nu kāda?! Katram savs hobijs, kur katrs līdz ausīm ir iekšā, satiekas tikai pirms gulētiešanas (šajā gadījumā pat ne tad). Nevēlos iebraukt otrā galējībā, ka jāčubinās 24h 7 dienas nedēļā, bet veselīgam balansam ir jābūt.
Smieklīgs ir ieteikums, ka meitenei ir jāatrod kāds savs hobijs- nu, ņems un atradīs, bet tad tās attiecības patiešām nomirs dabīgā nāvē, jo līdz šim visa kopā laika pavadīšanas iniciatore bija autore. Tātad bez viņas iniciatīvas, katrs sēdēs savā istabā un darīs savas lietas, līdz beidzot autore attapsies, ka viņai blakus vajag īstu cilvēku, nevis tikai dzīvokļa biedru, ar ko kopā īrēt dzīvokli.
09.05.2018 13:19 |

Reitings 199
Reģ: 24.12.2017
Nav normāli ja viss brīvais laiks tiek pavadīts spēlējot datorspēles, neatvelot laiku otrai pusītei, nav normāli arī ja geimošanai atvēl vairāk laiku nekā laika pavadīšanu ar otru pusīti, bet fascinē tās sievietes kuras geimošanu kā tādu uzskata par bērnišķīgu nodarbi jo tā galīgi nav. Liela daļa geimeru ir virs 30 gadu vecuma, precējušies un ar ģimenēm, vienkārši māk sadalīt laiku otrai pusītei, geimošanai un darbam. :-)
10.05.2018 12:11 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Mēs ar draugu mēdzam uzspēlēt šo to kopā, gan arī katrs savas spēlītes. Tā var būt stunda ik vakaru, citreiz puse dienas, citreiz nedēļām nespēlējam vispār. Geimošanai kā tādai nav ne vainas, problēma rodas, ja nejūt robežas.
-------
Labam draugam šāda problēma bija gadiem, bet pēc +/- 10 gadu intensīvas geimošanas viņs atrada citus hobijus, turklāt atzina, ka vienkārši apnicis spēlēt. Tātad varu ieteikt piedāvāt citas aktivitātes, bet ja ne, nu tad lai iet bekot...
10.05.2018 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits