Šiem cilvēkiem ir ļoti īpatnēja attieksme pret ēdienu un lieko svaru. Viņiem šķiet, ka sātīgs un garšīgs ēdiens pēc definīcijas nevar būt kaitīgs, jo dzīves pašmērķis ir labi un garšīgi paēst. Sātīgs ēdiens = veselīgs ēdiens, ja cilvēks trekni un sātīgi ēd, tad viņš ir spēcīgs, veselīgs, izturīgs. Viņi nekādīgi nesasaista lieko svaru ar ēdienu, jo "ēdiens" ir sinonīms vārdam "labs". Savukārt liekais svars rodas no "nepareizas organisma darbības", "man jau tas organisms tāds", "man lēna vielmaiņa", "man gēni tādi", un vēl kroņa numurs, mans favorīts: "man tās ir dzemdību sekas, pēc dzemdībām tāda apaļa paliku un vairs neko nevaru izdarīt", tikai pēc dzemdībām jau 18 gadi pagājuši. (t)
*
Viens variants, kur es reāli redzēju, kā nomet 25kg, ir Herbalife veselīga uztura kursi. Es neatrodu vairs viņu mājaslapā info, bet pirms gadiem 10 tādi bija. Tur ir tikšanās, ja nemaldos, 1x nedēļā, un tievēšanas konsultants sniedz padomus, kā labāk tievēt - cik daudz ūdens jāizdzer, kurās diennakts stundās, kurus ar kuriem produktiem drīkst ēst, kurus - kategoriski aizliegts (tievēšanas laikā neēd kartupeļus ar gaļu, piemēram). Tās ir nodarbības grupās, visi sveras un dalībnieku vidū notiek arī neoficiālas sacensības, kurš nometīs vairāk. Motivācija ir, jo tu tak negribi pieļaut, ka tā resnā, neizskatīgā govs notievēs ātrāk par tevi. :-D
*
Vēl no nežēlīgākajām metodēm vari pateikt, lai mamma i nedomā, ka Tu vecumdienās risināsi viņas slinkuma un neizdarības dēļ iegūtās veselības problēmas, ka tu jau nu nebūsi tā, kas brauks grīdu mazgāt un insulīnu špricēt, jo viņa, pārēdot jēgu, būs kļuvusi nevarīga, lai ēd, bet lai rēķinās ar dzīvi pansionātā tādā gadījumā. Daudziem tas ir spēriens pa pakaļu.