Mans uzskats vienmēr ir bijis un paliks tāds, ka tas ir netaisnīgi, ka vispār notiek tāda atzīmju likšana. Saprotu, saprotu, ka bez tā nekādi, taču, tai pat laikā, tas ir negodīgi, ka tikai tāpēc, ka kādam mākslā rokas no nepareizās vietas aug, mūzikas stundās lācis uz ausīm uzkāpis un sportā pietrūkst spēju krosu noskriet kā pirmajam, automātiski tiec pie zemākas atzīmes kā tas, kurš var aizsietām acīm uzgleznot portretu, nodziedāt sonāti vai tikt pie zelta medaļas vieglatlētikā. Katrs cilvēks ir spējīgs tajās jomās, kurās tam ir talants.
Teikšu atklāti: ja tajos gados, kad es mācījos vidusskolā, spēkā būtu bijis šis
otrkārt, ieviešot obligāto eksāmenu fizikā un ķīmijā
es pilnīgi noteikti nebūtu skolu pabeigusi. Mans lauciņš vienmēr bijusi literatūra, māksla, ģeogrāfija, kamēr algebra, ķīmija, fizika - tā bija melna bilde, neskatoties uz to, ka teju katru gadu sēdēju vasaras darbos, pēcstundās, ņēmu privātskolotājus utt.,utjp.. Es nesapratu pilnīgi
NEKO, kā rezultātā matemātikas eksāmenā ieguvu tieši 1 punktu un treknu F līmeni (laikam par to, ka tikai uzrakstīju savu vārdu, ieskatījos lapā un precīzi 5 minūtes pēc eksāmena sākuma nodevu lapu un izgāju ārā pa durvīm, saprazdama, ka nav jēga atsēdēt 3 stundas, blenžot lapā un lasot uzdevumus, kuri man neko neizsaka). Nespēju aptvert kas notiek galvās tiem, kuri apsver iespēju padarīt kā obligātu eksāmenu tādos priekšmetos, kādi sagādā pamatīgas grūtības lielai daļai jauniešu! Vai tiešām tādā veidā kāds tiks ieinteresēts kļūt par inženieri!? Uzskatu to par idiotisma augstāko pakāpi! Latvija visā savā
krāšņumā...
P.S. Savu dzīvi, kā jau to biju plānojusi, saistīju ar mākslu. Jāpiebilst, ka Pitagora teorēma, sīnusi un, atvainojos,
ānusi, kuru dēļ n-tos gadus pavadīju vasaras darbos, lai izvilktu četrinieku, man nav bijuši vajadzīgi līdz šai baltai dienai. Par Mendeļejeva tabulu nemaz nerunājot.