Iedomas vai patiesas vēlmes pēc pašapliecināšanās?

Reitings 9
Reģ: 08.04.2018
Jau 2 gadus esmu pasīva lasītāja šajā forumā, jo gribu zināt kā dāmam iet Latvijā. Tādēļ brīdinu uzreiz neesmu nekāds trollis, bet uznāca vēlme padiskutēt par šo jautājumu, diemžēl draudzenes man nav liela palīdzība, jo esam ļoti līdzīgās situācijās.
Esam kopā 6 gadus, šobrīd esam Ķīnā jau 4 gadus. Viņa darba specifikas dēļ oil industry Latvijā vai pat Eiropā nav daudz darba piedāvājumi, īpaši tik augstu atalgotu. Šeit viņš saņem 5x vairāk kā mēs saņemtu Eiropā strādājot kopā. Bet ir un paliek viens bet, es nejūtos pašrealizējusies. Man trūkst sajūtas, ka varu iet uz veikalu un galvu nelauzot sev nopirkt visu ko vēlos zinot, ka esmu to nopelnījusi un vēljovairāk biedē, ka ja nu es viņam apnikšu. Jautājumu sev daudz un nekādas izrunāšanās pat īsti nedod atbildes, jo viņs protams saka, ka mums šeit abiem izdevīgāk būt un protams, ka viņam es neapnikšot. Bet īsti jau tam garantijas nav.
Laikam jau tikai kratu sirdi un ceru ka kāda ir līdzīgā situācijā un zinās teikt kā ir pareizāk.. Parasti mēdzu sev pārmest ja gribas nopirkt ko dārgāku, ko gan viņš dara diezgan regulāri. Tāpat nākas aizdomāties kur es būšu pēc 5 vai 10 gadiem? Es protams laiku izmantoju lietderīgi un mācos valodas un dažādi pilnveidoju sevi, bet brīžiem zūd motivācija, jo neredzu kur pielietošu, nav skaidru mērķu. Jāpiebilst, ka plānojam te palikt vēl gadus 5 un tad pārcelsimies kaut kur citur, bet tad man būs jau 36.
10.04.2018 10:14 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ar valodu zināšanām, 4 gadu dzīves pieredzi Ķīnā un žurnālistes izglītību tu vari sadarboties ar LV un citu valstu (kuru valodas zini) tūrisma firmām. Vai nodibināt savu. Tava iespēja parādīt Ķīnu eiropiešiem eiropiešu gaumē, dalīties interesantos piedzīvojumos, stāstīt par kultūru atšķirībām. Latvietis Ķīnā būtu vislabākais gids, jo vislabāk spētu saprast, kas tūristiem no Latvijas patiktu un kas nē. Tā kā zini citas valodas, tad vari arī to valstu tūrfirmām piedāvāties. Tas nebūtu 8:00-17:00 darbs, tātad tavam austrietim nebūtu iebildumu.
12.04.2018 16:37 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Diskusiju nelasiju, bet varbut seit jau ieteica freelance majaslapas. Ta nav tikai padarisana programmetajiem un grafiskajiem dizaineriem, bet sad tad pietiek vien ar labu anglu valodu un tu vari but ka virtualais asistents cilvekiem no visas pasaules. Laba pilnveidosanas iespeja+ tu nopelni naudu+ iepazisties ar cilvekiem no jebkura kontinenta+ uzdevumi medz but loti interesanti un nav vienmuli. Vairakus tukstosus menesi gan nenopelnisi, bet videjo Kinas algu gan vari savakt.
14.04.2018 12:59 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Kapec tiesi vaacu valoda jamaacas esot Kinaa? Un pa 4 gadiem knapi iemaacoties tad nezinu kaa ir jaamaacas. Iesaku apmekleet kiniesu kursus. Bet godigi loti kaitina cilveki kas te dzivo entis gadus un neprot neko pateikt niderlandiesu valodaa . Lidzigi kaa ar krievien LV. Man ir liels respect ja cilveks kaut vai kludaini runaa, bet vismaz censas. Un vaacu nav tik gruta. Liti lidziga niderlandiesu. Gada laikaa loti viegli var apgut vai nu kursos vai pasmacibaa. Man kontaktejoties ar vietejiem loti palidzeeja. Vrb tev draugs var pamacit kiniesu valodu?
14.04.2018 15:04 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Pēkšņi visiem draugi strādā Ķīnā, wow, un es domāju, ka visi aizkratījušies uz uk. Izrādās Ķīna. Es ar gribu.

Visur kur jau cilvēci braukā. :D
17.04.2018 08:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)