Vai ar bērnu 2istabu dzīvoklī dzīvot ir ērti?

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Sveikas,
vēlos dzirdēt viedokļus, pieredzes, ieteikumus mājokļa jautājumā! :-)
Ar kung plānojam iegādāties dzīvokli. Resursi ir ierobežoti, piesaistīsim banku.
Dzīvokli pērkam, jo vēlamies ģimenes pieaugumu (1 bērnu, šobrīd 0), bet īrētos dzīvokļos ar bērnu dzīvot nevēlos.
Tad nu esam pārdomu priekšā. Sākotnēji vēlējāmies 3 istabu dzīvokli. Mūsu finanšu iespējam un plānojuma gaimei +/- atbilst 602. un 467. sērijas tipveida padomju mājas. Lielākoties dzīvokļiem nepieciešams kosmētiskais remonts kā minimums, bet toties tās ir trīs istabas - mums un bērnam katram sava guļamistaba. Ir arī balkons, kas mums ir ļoti svarīgi.
Bet ne mazāk saistoši estētiski, emocionāli un visādi citādi ir jaunie projekti. Viens no galvenajiem faktoriem ir kaimiņi! Tādos projektos gan varam atļauties vien divistabu dzīvokli, turklāt plānojumā dominē stulbais "virtuve apvienota ar viesistabu". Tādēļ sanāks, ka principā mēs dzīvosim virtuvē, bet bērns savā istabā. Meklējam tādu plānojumu, lai istabas vismaz nav caurstaigājamas vai var uztaisīt kā izolētas telpas. Šādi dzīvokļi ir savus 10-18K EUR dārgāki kā tipveida 3istabnieki, ko noskatījām, un attiecīgi lielāki ikmēneša maksājumi.
Jautājums jums - vai labāk ir mazāks, bet jauns vai tomēr lielāks, bet vecais projekts? Ja iepriekš rēķinājāmies ar ~60m2 platību 3 istabām, tad tagad platība sarūk uz 40-45m2 divu istabu dzīvokļos jaunajā projektā, ko varētu atļauties. Ne visos variantos ir arī balkoni
Man emocionāli saista jaunie projekti, bet vai mums būs vieta tik mazā dzīvoklī visiem trīs? :-/ Bet vecās mājās - vai viņas izturēs vēl vismaz 20 gadus?
09.04.2018 09:54 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
nekad nepirktu dzivokli vecajos padomju projektos. tas majas jau sen ir savu muzu nokalpojusas. ir pilnigi vienalga kadu remontu tu uztaisi savas 4 sienas, majas struktura pati par sevi ir sliktas kvalitates un celot nebija paredzeta tik ilgam muzam. parkrasotas sienas koridori ari to visu kvalitati neuzlabo. ari zemes un pagalma ipasumtiesibas ir neskaidras, autostavvietu trukums, pagraba, noliktavu telpu neesamiba. berniem gandriz nekur nav sakarigu spelu laukumu, ritenu glabatuves ari trukst. tad jau labak paciesties un pakrat naudu, bet nopirkt sakarigu dzivokli laba maja.
09.04.2018 18:13 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ā vēl par to apvienoto viesistabu un virtuvi - kad aizbraucu uz LV pie mammas, kur virtuve ir atsevišķi, es apjūku :D Mājās, kad gatavoju, meita darbojas pa viesistabu ar mantām vai pie ēdamgalda sēž savā benķītī. LV virtuvē ēdamgaldam nav vietas, tur vispār nekam nav vietas. Tad jāstiepj viņas mantas uz virtuvi, lai viņa tur pa flīzēm darbojas, kamēr es gatavoju. Tādā ziņā ir daudz vieglāk ar apvienoto, jo bērns ir redzeslokā visu laiku.
09.04.2018 18:48 |

Reitings 1557
Man nekad nav bijis bail palikt pa nakti vienai, neesmu arī dzirdējusi tādu problēmu draugu/paziņu vidū. Domāju, ka tas ir individuāli. Es principā nuzskatu sevi par bailīgu vai ļoti sensitīvu pret dažādu veidu cilvēkiem, bet vairāk traucē citu nekārtība, nevīžība attiecībā uz īpašumu, koplietošanas telpām.
Šobrīd skatāmies dzivokļus 45-60K EUR vērtībā (3 istabas), līdz 70K jaunajā projektā. Visērtākā summa būtu 50K, bet tādās summās īpašumi tikai vecajos tipveida namos diemžēl. (t)
09.04.2018 19:09 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
raven
Tas dzīvoklis ir bez apdares, tur būs daudz jāiegulda, un parēķinot cik laika un degvielas jāpatērē, lai tiktu uz darbu Rīgas centrā, nav tā vērts
09.04.2018 20:32 |

Reitings 1557
Tas ir tālu no Rīgas - 50 km. Turklāt bez apdares - tātad dzīvoklis šobrīd nav piemērots dzīvošanai un nepieciešam vēl lieli ieguldījumi.
09.04.2018 20:34 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Katram savas vajadzības pēc privātās teritorijas, bet nekad negribētu dzīvot ar bērnu 2-istabu dzīvoklī. Savi mīnusi jaunajem projektiem, savi veciem, jāskatās konkrētā māja.
09.04.2018 21:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Riry, 37 kvadrātmetri diviem pieaugušajiem tiešām ir pietiekami. Kad parādās bērns, sāc saprast, ka ir par maz. Ne vien tādēļ, ka bērna mantas aizņem kaut kādu vietu - būs gan gultiņa, gan mantu kaste, gan rati un daudz citu lietu. Tas aizņems zināmu vietu un tad, kad mazais sāks rāpot, nāks apjausma, ka viņam nav īsti kur. Nemaz nerunājot par to, ka tad, kad bērns augs lielāks, viņam tur tiešām būs par maz vietas kur izpausties dienās, kad ārā būs slikti laikapstākļi, dēļ kuriem jāpaliek mājās.
09.04.2018 22:02 |

10 gadi
Reitings 749
Reģ: 29.01.2009
Ilgtermiņā noteikti tas nav risinājums. Man ir divistabnieks tipveida mājā (tiesa mans, bet ne pašas pirkts), te nav vietas 3 cilvēkiem, praktiski kopš bērna 2 gadu vecuma jau prasās plašākas telpas. Un noteikti neizvēlētos jauno projektu 2 istabnieku vs veco 3istabu. Katram savs, bet man padomijas variants ar gulēšanu viesistabā vispār nešķiet pieņemams ilgtermiņā- un dzīvokli tomēr nepērk uz 2-3gadiem. Personīgi man vienalga vai viesistaba ir apvienota vai ne, bet katram jābūt normālai guļamistabai- gan vecākiem, gan bērniem.
09.04.2018 22:09 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
+ kāpec tik zemas cenas?
09.04.2018 22:29 |

10 gadi
Reitings 749
Tas pirmais pie kapiem projekts ir kā no kartona, socmāju variants. Bijām sen atpakaļ skatīties itkā 2istabnieku, nu tur dzīvošana virtuvē ar nišu. Braucot garām šad tad redzu kkādas lulatas logos, tiešām neriktīgi izskatās, nepirktu noteikti. Tie 2 Liepziedu varianti nemaz ekstra lēti nav, skaties cenu uz kvm. Tie ir pirmā stāva dzīvokļi, kas vienmēr lētāki, kā arī tas ir ļoti mazs dzivoklitis. Guļamistabas pa 9kvm jn nez kādā kvalitātē. Vienīgais labums jaunajos projektos, tas ka mazai kvadratūrai ir gana pārdomāts plānojums.
09.04.2018 22:47 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Par Briežu ielu nezinu, bet Klijānu ielas jaunās mājas ir jau leģendāras ar to, ka bija tuvu avārijas stāvoklim jau tūlīt pēc uzcelšanas. Tāpēc arī lēti.
09.04.2018 22:48 |

Reitings 1557
Klijānu ielas mājai 3istabniekiem viesistabai nav logu. Gaisma tur tiek tikai no speciāli izveidotiem starpistabu logiem.
Bet pats galvenais:
Šī māja ekspluatācijā ir atzīta kā viesnīca, tādēļ bankā nav iespējams saņemt kredītu šī dzīvokļa iegādei

Tas dzīvoklis tur pārdodas es nez cik ilgi. nevienam viņu nevajag.
Par Liepziediem te jau izteicās - esot smirdīgs rajons :-D
Un Liepziedu 3istabnieks patiesībā ir 2stabnieks. Tur viņi kā istabu ir pieskaitījuši nišu bez logiem, kurai pat nav durvis - tā vizualizācijā atdalīta ar aizkariem. Nu, gluži kā padomju komunālajā dzīvoklī :-D
09.04.2018 23:10 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Riry, neapskaužu tevi. Mēs arī drīzumā plānojam iegādāties savu īpašumu, bet Norvēģijā. Te vismaz par celtniecības kvalitāti nav jāuztraucas. Vismaz tā bēda atkrīt.
Te pārsvarā virtuve ir apvienota ar dzīvojamo/ēdamistabu:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=116082101
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=105235355
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=115364619
Retos gadījumos virtuve ir atsevišķi:
https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=110963802
10.04.2018 00:04 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Klijānu 2a izskatījām kā variantu īrēšanai, bet nepatika. It kā dzīvotu garā, ar mēbelēm aizbāztā koridorā.
10.04.2018 00:27 |

Reitings 237
Reģ: 17.03.2018
Visu diskusiju gan necēlās roka lasīt, tāpēc varbūt atkārtošos... Es teiktu, ka ĺoti daudz ir atkarīgs no tā, cik esat tīrīgi, kārtīgi un cik praktiski iekārtojat savu mājokli. Piemēram, man ir divas draudzenes, abåm identiski divaistabu dzīvokļi, tās sērijas nepårzinu, bet tipiskā piecstāvīgā padomju laikos celtā bloku mājā. Platības identiskas, abos dzīvokļos uzturas divi pieaugušie un divi bērni, bet viens liekas mazmazītiņş, otrs plašs un gaišs. Jo viena ģimene visu visur atstāj pa rokai, uzkrāj nenormāli daudz lieko, bėrnu mantas ir visur un reti tiek kaut cik sakārtotas, abās istabās milzu skapji ar visskautko un neko, ļoti nepraktisks iekārtojums tieši mēbeļu ziņā. Otrā dzīvoklī viss iekārtots kompakti, visām lietām ir sava vieta. Sen jau esmu secinājusi, kas visstulbākā mēbele pasaulē ir milzu sekcija, lai smuki izliktu keramikas sūdiņ suvenīrus, bildes, grāmatas, kuras neviens nelasa, utt. Ja ir vēlme, labāk pielikt pie sienām plauktus, kas neaizņem kopējo grīdas platību. Un kafijas galdiņi - pilnīgs stulbums, itsevišķi, ja ir kaut viens bērns mājās... Un bērnam atsevišķu guļammistabu nevajag ilgi, ilgi - tas ir kaut kāds amerikāņu ieviests sviests, kas ir galīgā pretrunā ar to, kas bėrnam ir labāk. Pediatru viedoklis, ne mans...
10.04.2018 04:47 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Raven, piemēram, tā 1.linkā Klijānu iela ļoti atsit dienesta viesnīcu. Ir vēl pāris vietas Rīgā, kur sludinājumu portālos viss izskatās labi, bet tad ievērtē dzīvajā un saproti, ka "čau, koju laiki". Bieži atdūros pret tādiem meklējot dzīvokli īrei.
10.04.2018 05:56 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es balsoju par 3istabu vecajā projektā. Dzīvoklis, kur viesistaba ir apvienota ar virtuvi, manā izpratnē ir vienistabas.
Turklāt maksāt jūtami vairāk par pamatīgi mazāku dzīvokli, priekš kam to.
10.04.2018 07:36 |

Reitings 121
Nobrauciet vakarā garām tai Klijānu 2a - pēdējie trīs stāvi tukši. Cik man stāstīja - neesot vēl izbūvēti, bet kopš jaunās likumdošanas - nevarot veikt būvdarbus virs telpām, kur jau dzīvo. Varbūt tas ir urbānais mīts un kāds/a var mani palabot, bet logi patiešām tur tumši augšā (t)
Klijānu ielas mājai 3istabniekiem viesistabai nav logu. Gaisma tur tiek tikai no speciāli izveidotiem starpistabu logiem.
Šito sludinājumu jau kaut kad sen skatījos un brīnijos :-D
10.04.2018 08:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)