Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vai ar bērnu 2istabu dzīvoklī dzīvot ir ērti?

 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Sveikas,
vēlos dzirdēt viedokļus, pieredzes, ieteikumus mājokļa jautājumā! :-)
Ar kung plānojam iegādāties dzīvokli. Resursi ir ierobežoti, piesaistīsim banku.
Dzīvokli pērkam, jo vēlamies ģimenes pieaugumu (1 bērnu, šobrīd 0), bet īrētos dzīvokļos ar bērnu dzīvot nevēlos.
Tad nu esam pārdomu priekšā. Sākotnēji vēlējāmies 3 istabu dzīvokli. Mūsu finanšu iespējam un plānojuma gaimei +/- atbilst 602. un 467. sērijas tipveida padomju mājas. Lielākoties dzīvokļiem nepieciešams kosmētiskais remonts kā minimums, bet toties tās ir trīs istabas - mums un bērnam katram sava guļamistaba. Ir arī balkons, kas mums ir ļoti svarīgi.
Bet ne mazāk saistoši estētiski, emocionāli un visādi citādi ir jaunie projekti. Viens no galvenajiem faktoriem ir kaimiņi! Tādos projektos gan varam atļauties vien divistabu dzīvokli, turklāt plānojumā dominē stulbais "virtuve apvienota ar viesistabu". Tādēļ sanāks, ka principā mēs dzīvosim virtuvē, bet bērns savā istabā. Meklējam tādu plānojumu, lai istabas vismaz nav caurstaigājamas vai var uztaisīt kā izolētas telpas. Šādi dzīvokļi ir savus 10-18K EUR dārgāki kā tipveida 3istabnieki, ko noskatījām, un attiecīgi lielāki ikmēneša maksājumi.
Jautājums jums - vai labāk ir mazāks, bet jauns vai tomēr lielāks, bet vecais projekts? Ja iepriekš rēķinājāmies ar ~60m2 platību 3 istabām, tad tagad platība sarūk uz 40-45m2 divu istabu dzīvokļos jaunajā projektā, ko varētu atļauties. Ne visos variantos ir arī balkoni
Man emocionāli saista jaunie projekti, bet vai mums būs vieta tik mazā dzīvoklī visiem trīs? :-/ Bet vecās mājās - vai viņas izturēs vēl vismaz 20 gadus?
09.04.2018 09:54 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kaivas ielā 50 ir jaunie projekti, bet cik ilgi tie izturēs? :) Sāka brukt jau pirms pāris gadiem un cenas no augstām pēkšņi palika pat vēl zemākas nekā padomju laika mājām. Tā ka tas, ka projekts ir jaunais, nav nekāda garantija.
Mums ir iegādāts divistabu dzīvoklis 103. sērijas mājā, visu dzīvi tajā pavadīt neplānojam. Ar vienu bērnu sākumā, domāju, būs ok. Mums gan ir 55 kv.m. 40 liekas gan, ka par maz. Tas jau tik drusku lielāks kā vienistabas.
09.04.2018 10:06 |
 
Reitings 930
Reģ: 25.09.2017
Domāju, ka daudzi no mums ir uzauguši dzīvoklī, kur vecāku istaba bija arī dzīvojamā istaba. Visi dzīvi un veseli :D Bet personīgi mēs ar vīru sliecamies vairāk uz 3 istabu dzīvokli. Ja ir iespēja izvēlēties, tad mēs labāk izvēlamies, lai arī mums ir savs privātais dzīvojamais stūrītis. Štrunts ar māju. Manā pilsētā vispār praktiski nav jauno projektu, visi dzīvo vecajās mājās, sataisa sev skaistu eiroremontu un dzīvo laimīgi ;)
09.04.2018 10:08 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Cilvēki, protams, dzīvo dažādi, bet kā ģimenes mājokli neizvēlētos 2 istabu dzīvokli, kur viesistaba apvienota ar virtuvi. Pirmkārt, visas gatavošanas smakas, otrkārt, ciemiņi utt. Es uzskatu, ka tāds variants ir piemērotāks pārim bez bērniem. Bet, ja esat ar mieru kādreiz vēl iet cauri oirkšanas/pārdošanas procesam un ar laiku nomainīt 2istabu dzīvokli uz lielāku, tad sāktu apdomāt 2istabu dzīvokli kā pagaidu variantu. Es laikam ļoti apsvērtu tomēr arī vecos projektus, iespējams, ka gadās kas labs, vai arī krātu nopietnāk 3 istabu dzīvoklim jaunajā projektā.
09.04.2018 10:12 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nē, es nepirktu it kā divistabu dzīvokli, viena no istabām kur ir apvienota ar virtuvi. Tam vajag tad 3-istabu, lai 2 ir normālas istabas un 3. kalpo kā virtuve + viesistaba. Attiecīgi, ja nevarētu atļauties un/vai finanšu līdzekļi ir ierobežoti, tad labāk 2 atsevišķas istabas vecajā mājā, jo māju sērijas jau arī ir dažādas. Es sliecos domāt, ka tieši jaunie projekti būs tie, kas pirmie aizies pa burbuli.
09.04.2018 10:12 |
 
Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Ja es meklētu dzīvokli pirkšanai, tad man arī tas būtu smags jautājums, jo nepatīk ne vecās mājas, ne mikrorajonu vide, ne jaunie projekti (pēdējais uzticamības ziņā, man draugos ir kāds pāris, kas īrē jauno projektu un viņiem dzīvoklī ir kārtīgas plaisas). Pašlaik sliecos uz to, ka vienkārši meklētu ārpus Rīgas (izbraucamå attālumā), jo ārpus Rīgas var atrast skaistākus piedāvājumus (runāju tostarp par vidi pie mājas, lai nav kaut kāds Purvciema variants), bet nu tad redzēs. Katrā ziņā esmu estēte un nedzīvotu ūķī vai blakus ūķim.
Runājot par divistabu dzīvokli, es uzaugu tādā - viena istaba vecākiem un it kā dzīvojamā istaba kopā un viena bērniem - līdz maniem 10 gadiem dzīvoju ar māsu, pēc tam viņa pārvācās. Jāsaka, ka ciemiņi konkrēti uz mājām reti kad nāca, tikāmies lauku mājās utml, līdz ar to sveši cilvēki bieži vecāku istabā / dzīvojamā nebija, toties viss mans un māsas tusiñs līdz vakaram notika tur - vecāku istabā, ar to šķiet jārēķinās, ka nebūs tādas 100% vecāku privātuma, ja vien neizveidosiet kaut kādus īpašus dzīvokļa lietošanas noteikumus bērnam. No bērna acīm skatoties man nekas nepietrūka, bet, vai es tā vēlētos dzīvot kā vecāks - diez vai. Es gribētu gan uzņemt ciemiņus, gan privāto laiku ar vīru vairāk.
Taču, ja nav citu iespēju, tad nav, dzīvot un atrast dažādus risinājumus var.
09.04.2018 10:16 |
 
Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Tieši par Kaivas ielu runāju savā komentārā par plaisām, pati redzēju tās, neizskatās labi.
09.04.2018 10:16 |
 
Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Virtuve apvienota ar viesistabu, tas ir murgs, ja tur jādzīvo. Man vecāki izdomāja uztaisīt pārbūvi mājās, bet to viņi izdarīja, kad bērni bija izvākušies, līdz ar to ir viena šāda studio tipa istaba un otra normāla viņiem abiem. Tā kā spriežu pēc pieredzes. Pēdējais sīkums no dzīves, kas iekrita acīs, kad nakšņoju tur - ka pa nakti otrajā istabā gulosie pat nevar aiziet uz virtuvi padzerties, jo sanāk uzmodināt tos, kas guļ studio tipa istabā (ja vien viņiem nav kārtīgs lāču miegs). :D šādā plānojumā ir daudz mīnusu.
09.04.2018 10:21 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Es nesaprotu, kādēļ viesistabas apvienošana ar virtuvi visur tagad ir tāds TOP risinājums. Nē, nu saprotu - attīstītāji laikam ieekonomē līdzekļus, bet tas ir tik debīls risinājums vienalga cik istabās! Bet tieši tādus galvenokārt arī piedāvā dzīvokļus jaunajos projektos. Gandrīz visur virtuve ir daļa no kādas telpas! Rezu, ka arī vecajos projektos cilveki bombī ārā sienas! Nesaprotu, kādēļ tas nepieciešams.
Vecajā projektā mēs 2 istabas nepirktu - tur mēs skatāmies 3 istabas.
Nav tā, ka es nesaprotam, ka arī jaunie projekti ir problemātiski. Kaivas ielas 50 mājas mēs neskatāmies. Tāpat Prūšu ielas 4 (Ķengaraga zieds?) mājas. Pazīstamais piedalījās celtniecībā - celtniecības procesā betona gabali krita ārā, tur vispār viss slikti.
Bet vecajiem projektiem ekspluatācijas laiks arī tuvojas beigām, mājas ir nobružātas, kaimiņi ir dažāda kontingenta, kāpņu telpas sliktā stāvoklī, reti kur ir kaut nokrāsotas sienas utt.
Es nezinu, kā lai pareizāk rīkojas. :-(
09.04.2018 10:23 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Domāju, ka daudzi no mums ir uzauguši dzīvoklī, kur vecāku istaba bija arī dzīvojamā istaba. Visi dzīvi un veseli

Tieši tā:-D un tieši tā iemesla dēļ pati ar bērnu negribētu dzīvot divistabu dzīvoklī. Tiesa, ja jāizvēlas starp veco trīsistabnieku vai jaunu divistabu dzīvokli, tad domāju, ka izvēlētos jauno. Dzīvoju jaunajā projektā un tos apstākļus absolūti nevar salīdzināt ar padomju ēku smirdīgajiem koridoriem, piepīpētajām tualetēm, trokšņojošiem kaimiņiem, neesošajām auto stāvvietām utt. Varbūt tikai man ir tāda slikta pieredze, bet jaunajos projektos tiešām pārsvarā, manuprāt, dzīvo tieši tādas pašas jaunās ģimenes, un sakarīgi kaimiņi ir ļoti būtiski. Bez tam, jauno projektu plānojums mēdz būt ļoti dažāds. Mums, piemēram, skaitās divas istabas, bet ir arī trešā 10kvm lielā mantu glabātuve, līdz ar to, ir kur ierīkot lielu drēbju skapi, turēt putekļusūcēju utt., un atbrīvojas paliela vieta dzīvojamā istabā. Iesaku izskatīt visādus variantus, jo jaunajā projektā tomēr atkritīs ar remonta izmaksas:-)
09.04.2018 10:24 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Izvēlētos 3istabu dzīvokli. Ne tāpēc, ka bērnam būtu par maz ar 2 istabām, bet gan tādēļ, ka negribētu variantu par dzīvojamo istabu=mūsu guļamistabu. Pati bērnībā esmu dzīvojusi milzīgā savā istabā, vienistabas dzīvoklī un 2istabniekā, bet nevienu no variantiem neatceros, kā kaut ko šauru un neforšu, pat ne to brīdi vienistabniekā.
toties viss mans un māsas tusiñs līdz vakaram notika tur - vecāku istabā, ar to šķiet jārēķinās, ka nebūs tādas 100% vecāku privātuma, ja vien neizveidosiet kaut kādus īpašus dzīvokļa lietošanas noteikumus bērnam. No bērna acīm skatoties man nekas nepietrūka, bet, vai es tā vēlētos dzīvot kā vecāks - diez vai.

Galīgi nedomāju, ka tas ir atkarīgs no istabu skaita. Man, piem, bērnībā daudz interesantāk bija savās istabās nevis vecāku istabās. Tieši tajā variantā, kurā mums bija 2 istabas, daudz retāk gāju otrā istabā nekā variantā, kad bija 3 (un nedomāju, ka vecuma dēļ).
09.04.2018 10:28 |
 
Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Es gan saprotu virtuvi +viesistabu, ja ir gan vecākiem, gan bērniem atsevišķas istabas, respektīvi, kopā jābūt vismaz 3 istabām. Virtuve un atsevišķa viesistaba šķiet tīri forši, kamēr viens gatavo ēst, otrs tikmēr var kaut ko darīt viesistabā, tai pašā laikā sarunāties viens ar otru. Var uzlikt ēdienu un pats darīt kko viesistabā un viegli kontrolēt gatavošanas procesu. Kad ir ciemiņi, nav jaizolejas virtuvē. Utt. Arī dizainu var uztaisīt ļoti smuku šādu apvienoto - virtuve, ēdamā zona, viesistaba, viss kopš.
Bet cita lieta, ja tur arī jāguļ.
09.04.2018 10:31 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Kas mani vēl piesaista jaunajos projektos ir arī infrastruktūra bērniem - jauni bērnu laukumi, piemēram. Manā pagalmā ir viena nožēlojama smilškaste un vecas šūpoles. Tādi lielākoties ir visi pagalmi man apkārt. Blakus esošajos jaunajos projektos viņu laukumi ir nožogoti.
Bet, nu, jā - virtuve+istaba mums pašiem šķiet sūdģs variants. Tādēļ arī domājam, vai ir vērts upurēties tikai jaunu sienu dēļ....
Ārpus Rīgas man īsti neder. Sākumā uz to arī skatījāmies, bet sapratu, ka nevēlos. Tālākais būtu Salaspils. Trīs lielās bankas man arī pateica, ka dzīvokļi ārpus Rīgas viņus mazāk interesē un mazāk vēlas iesaistīties to kreditēšanā. Nezinu, kā tur ir, bet tā man paskaidroja trīs dažādi kredītspeciālisti :-/ Man gan šķiet, ka nav tik traki, bet es neiedziļinājos, jo citas pilsētas neizskatām šobrīd vairs.
09.04.2018 10:32 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Man tieši ir virtuve savienota ar viesistabu un es nesaprotu, kas tur tik briesmīgs:-D Smirdīgu ēdienu negatavoju un, ja ir labs nosūcējs un ventilācija, tad par to baigi nav jāuztraucās. Ciemiņi mums atnāk varbūt 1x mēnesī un tas tieši ir foršāk, ka neatejot no visiem var papildināt glāzes, uzkodas utt. Nu ja kāds paliek pa nakti, tad varbūt nevaru atļauties tikai apakšveļā iet cauri uz tualeti, bet nu tas ir tik reti, ka to var pieciest. Būsim reāli, cik daudzām no jums tiešām ciemiņi ciemojas un paliek pa nakti tik bieži, lai tas būtu traucēklis.. Un neviens jau nesaka, ka autore plāno iegādājies divistabu dzīvokli visam mūžam, iespéjams, 10 gadu laikā palielinās finanses un var atļauties lielāku mājokli:-)
09.04.2018 10:33 |
 
Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Laboju -
*Virtuve un viesistaba kopā
09.04.2018 10:33 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Domāju, ka daudzi no mums ir uzauguši dzīvoklī, kur vecāku istaba bija arī dzīvojamā istaba. Visi dzīvi un veseli

Tieši tā un tieši tā iemesla dēļ pati ar bērnu negribētu dzīvot divistabu dzīvoklī

Tieši tādēļ sākotnēji 2 istabas nemaz neizvērtējām. Bet kaut kā mūs tā jauno projektu lieta pēkšņi uzrunāja.. un tagad galva plīst no visādām domām.
09.04.2018 10:43 |
 
Reitings 553
Reģ: 23.03.2016
Nekādā gadījumā nepērciet 2istabu dzīvokli jaunajā projektā,kuram platība ir 40 kv.m. Kas tas vispār par dzīvokli? :D Pēc vecajiem standartiem tas ir vienistabas dzīvoklis. Un arī 3 istabu 60 kv.m ir biški par maz, bet jau ciešamāk. Tās nav tādas baigi ok platības ģimenes vajadzībām, vismaz man tā šķiet. Mēs ar vīru pagaidām īrējam pirmskara mūra mājā 2istabu dzīvokli, platība ir virs 60 kv.m. un tādā ok ar mazu bērnu līdz zināmam vecumam ( pagaidām mums bērnu nav, bet domājam, ka, ja pieteiksies, tad līdz kādam bērna 3-4 gadu vecumam turpināsim dzīvot šajā dzīvoklī, kamēr risinām zemes&mājas lietas).
Jaunie projekti ir ļoti riskanti - no pieredzes, kur kolēģe nopirka jaunajā projektā dzīvokli ar terasi, kuru joprojām nevar lietot, jo terasi nepieņēma ekspluatācijā. Nauda izmesta vējā. ;) Te mājokļu tēmā bija norāde uz forumu par jaunajiem projektiem, reti kuri ir kvalitatīvi.
09.04.2018 10:43 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Nekādā gadījumā nepērciet 2istabu dzīvokli jaunajā projektā,kuram platība ir 40 kv.m.Kas tas vispār par dzīvokli?

Maniem vecākiem ir 2 istabu dzīvoklis hruščova mājā - 40 m2. Turklāt istabas ir caurstaigājamas. Dzīvojām 3 cilvēki.
Par platībām - ar 60m2 man pietiktu. Es nevēlos arī maksāt apkuri par lielu kvadratūru.
Es pati neesmu sajūsmā par dzīvošanu virtuvē :-P vnk domāju, vai tas ir adekvāts kompromiss. Kā te min - jaunajā projektā tīrības līmenis, kaimiņi. Bet tā ir dzīve virtuvē.. ehhh
09.04.2018 10:54 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Māsai ir viesistaba apvienota ar virtuvi - man ļoti patīk. Viņiem iepriekš bija atsevišķas šīs telpas un priekšroku dod apvienotajam variantam, Dārtas minēto iemeslu dēļ. BET viņiem ir atsevišķa guļamistaba un nav bērna. Autori saprotu, man arī patīk labāk jaunie projekti, bet, ja nu iespējas pakrāt jaunam 3 istabu īsti nebūtu, pat nezinu... ja bieža viesošanās nebūtu aktuāla un nav pārāk daudz mantu, varbūt tomēr izvēlētos to, kura izskats, apkārtne man patīk labāk. Varbūt tomēr varat mēģināt pameklēt kādu jauno projektu ar atsevišķu virtuvi? Apsvērt citas lokalizācijas vietas?
09.04.2018 10:56 |
 
Reitings 553
Reģ: 23.03.2016
Riry,
protams, lielāka kvadratūra ir lielākas izmaksas, tas ir saprotams. Bet - ar mazo arī mantu skaits pieaugs, kur jūs tik mazā platībā ratus liksiet, ja pašiem, piem., velosipēdi, mazajam gultiņa utt. Katrā gadījumā, viss jau, protams, objektīvi un cilvēki dzīvo visādi, bet pirkt un ar pirkumu radīt pašiem sev neērtības un uzņemties saistības uz ntajiem gadiem.. nu nezinu. :)
09.04.2018 10:56 |
 
Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Par mantām. Šobrīd dzīvojam 37 kvadrātmetros. Man te vēl 2 cilvēki varētu ar savām mantām piepildīt telpu :-D Skatos apkārt - patiesībā nav daudz mantu mums vispār. Neliels skapis uz diviem, kur ir tikai daļēji piepildīts. Virsdrēbju skapis, kurā arī var vēl salikt daudz. Sekcija principā tukša. :-P Un šā'di esam jau 6 gadus nodzīvojuši.
Bet man vienmēr tik ļoti gribējās 3 istabu dzīvokli, es vienmēr par to esmu sapņojusi :-D Tas ir kā lietota mašīna ar pilno komplektāciju pret mašīnu no salona ar visvienkāršāko aprīkojumu. Sēdi un domā.. :-D
09.04.2018 11:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits