Aukli par to informētu, pārāk daudz ir video ar slēpto kameru, kur aukle sit bērnu utt...Es tomēr esmu par to, lai kamera būtu slēpta no aukles, jo tad var uzzināt aukles patieso attieksmi, kura agri vai vēlu, slēptā vai atklātā veidā, kameras priekšā vai aiz tās tomēr izrādīsies, kas bērnam par labu noteikti nevarētu nākt.
Lietderīgāk ir nodarboties ar bērna audzināšanu no zīdainības, nevis pāraudzināt pusaudzi.
Lai kā audzinātu, nevar nekad paredzēt, ka nu būs paraugbērns. Tāpat draugu ietekmē, kā zināms, daudz kas notiek. Tur nav sakara pat ar to, ka būtu palaists jau būt par mežoni. Neredzu neko tur tik traģisku, lai katram gadījumam nebūtu kaut vai kāda aplikācija telefonā. Ja jūt, ka tiešām sasējies ar nepareizajiem cilvēkiem, tad nu attiecīgi varētu arī iet dziļāk. Tomēr drošība, veselība ir svarīga. Ne jau arī sēdētu un vērotu katru soli, tāpēc par kaut kādu aizskaršanu vispār pat nav ko runāt.
Mazajiem bērneļiem varbūt vēl jā, vērot, ko 3gadnieks istabā dara, kamēr pati pa virtuvi, vai ko. Taču kur novilkt robežu, kad bērna privātums vairs nav aizskarams?
Uzskatu, ka ar pareizu audzināšanu un labu atmosfēru ģimenē var panākt to, lai bērns neiekuļas milzīgās nepatikšanās pat tad, ja draugi nav labie tēli. Jāmāca pareizās vērtības un jāmāca domāt pašam. Savukārt gāzt mazus podus, piedzerties tīņu gados vai samelot kādreiz vecākiem - man tas tiešām šķiet adekvāti konkrētajam vecuma posmam un neko tādu neuzskatītu par pasaules galu. Es negribētu, lai mans bērns ir kaut kāds zašugannij, izkritis no savu vienaudžu aprites, sēž klēpī rokas salicis un neko nedara. Līdz ar to es neizmantotu nekādas kontroles planšetes vai izsekošanas ierīces (atkārtoju, ka runa ir par bērniem, kas pieauguši tiktāl, lai neapmaldītos ceļā no x uz mājām - piemēram, 10 gadi).
Daļēji šai tēmai pieskaras arī Paradīze 89 filma. Skatījos interviju ar režisori, viens no jautājumiem bija tieši par šo dzīvošanās brīvību un viņas uzskats bija tāds, ka nav pareizi bērnus audzināt inkubatora apstākļos.
raugu kompānijas var aizvest ļoti interesantos ceļos, tad atkarīgs, vai vecāks ''noķer'' kas par lietu
Uzskati saskaras ar reālajiem bērniem un bieži vien aizplūst. Viņi izpaužas visādi, tā naivi domāt, ka nu noteikti viss būs labi, es tā spējīgā, kurai nekādu papildus drošību nekad nevajadzēs. Draugu kompānijas var aizvest ļoti interesantos ceļos, tad atkarīgs, vai vecāks ''noķer'' kas par lietu un vai vienmēr draugu ietekmi, viedokli viņš spēs nomest malā, jo ''mamma taču teica tā''. Viegli teikt - jāmāca taču pareizi. Nav runa par diktatūru.