Schmidt vaciski ari izruna Šmitd tapec nav brinums ka ir Šmits.
Vēl man radās jautājums - latviešu vīriešiem mēdz būt uzvārdi sieviešu dzimtē: Jānis Bite, Ege, Liepa. Tos nepārveido uz vīriešu dzimti. Vienlaikus vīriešu dzimti, piemēram, uzvārdu Ozols, sievietei pārveido uz Ozola. Vai tā nav sava veida diskriminācija?
Man abaas pasees vienaadi rakstiits uzvaards.Liekaas,ja buutu citaada rakstiiba Latvijas pasee,tas vareetu radiit probleemas.
Currie. Karija? Kurija?
Sorry, dāmas, bet valoda ir valoda un tās likumi ir jāievēro, tas ir viens no veidiem, kā saglabāt šīs valodas un tautas identitāti.
Tā nav diskriminācija, tā ir tumsonība tavās valodas zināšanās, iesaku ieskatīties 4.klases mācību materiālos, varbūt atrisinās tavas problēmas
Mana vīra-ārzemnieka uzvārds beidzas ar -y, bet pēc latviešu valodas likumiem,mana uzvārda galotni nomainīja ar -i. Pasē ir rakstīti abi,gan latviskotais,gan pretējā lapā orģinālrakstībā.
''Lieliska'' diskusija, nez cik lielās auzās aizies, apšaubot profesionāļu sistēmu.Duuja vai tad nevar cilveki izteikties par tematu, kas klust arvien butiskaks? neviens revoluciju te netaisa:-D
vai tad nevar cilveki izteikties par tematu, kas klust arvien butiskaks? neviens revoluciju te netaisa