Meitenes ap 30, kas ir labāk: būt vienai vai veidot attiecības ar alimentu maksātāju?

Reitings 27
Reģ: 13.03.2018
Meitenes, kam ir 30 gadi vai tuvojās. Interesē jūsu viedoklis, tā kā mūsu vecumā ir pietiekami daudz vīriešu ar pagātni, proti, ar bērnu(-iem). Vai jūs piekristu veidot attiecības un ja kas, precēties ar tādu (ar nosacījumu, ka viņš ir nevis firmas direktors, bet strādā parastu darbu un saņem parastu, vidusmēra algu)? Liela daļa algas, protams, aizies alimentiem, palīdzība bērnam, skries uz visām dzimšanas dienām, vadās uz cirku... Vai labāk tomēr ir būt vienai (ar nosacījumu, ka nav materiālu problēmu un ir, kur dzīvot)?
13.03.2018 20:01 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
.
Cik aprobežots teksts priekš valsts, kur mikroķirurgam piedāvā 700EUR par pilnu slodzi (http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/577186-austrumu_slimnica_mekle_kvalificetu_mikrokirurgu_solot_tam_700_eiro_algu)

+
Diemžēl arī es zinu daudzus, kuri ar savām prāta mazspējām vai vidusskolas izglītību pelna vairāk vai tikpat kā speciālists, nevis tāpēc, ka pirmais būtu uzņēmīgāks vai gudrāks, bet tāpēc, ka speciālistiem Latvijā vienkārši nemaksā vairāk un viss.
14.03.2018 13:29 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Daenerys1
Ja sieviete tik liela maita, golddigere- vai tiešām vīrietis neko nemanīja jau pirmajos kopdzīves gados līdz bērnam? Zinu vairākus gadījumus no abām iesaistītajām pusēm- dzirdot sievietes versiju top skaidrs, kāpēc sieviete ir maita. Piemēram, vīrieša versijā sieviete tur zem tupeles un diedelē naudu un ir kašķīga, savukārt sievietes versijā- vīrietis darbdienu vakarus pavada bāros, brīvdienas-ar draugiem vai citām sievietēm, sievietei nepiemet bērna vajadzībām un kad sieviete pasaka, ka viņai tas līdz kaklam, izrādās sieviete ir kašķīga. Cik nācies runāt ar sievietēm no "normālām" un "laimīgām" ģimenēm, tieši vīrieši ir tie, kas uzvedas kā cūkas. Un ja paklausās to vīriešu versijas- strādājoša sieva nesagatavo vakariņas precīzi uz vīra ierašanos mājās, liek pieskatīt bērnus, neļauj spontāni aizbraukt ar večiem uz pāris dienām makšķerēt...
14.03.2018 13:44 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Definē "normāls"! Zagt ies pa naktīm, lai gan bērnu no pirmās laulības nodrošinātu, gan jauno ģimeni? Meklēs otro darbu pa naktīm? Pirmkārt, vēl to pašu jāatrod un otrkārt, apburtais loks - un jēga no vīrieša, kas vienmēr pazūd darbā + vēl jāatrod laiks pie bērna no pirmās laulības ieskriet..? Balanss... dos bērnam daudz/ ciemosies tur bieži - jaunā draudzene jūtas apdalīta. Dos bērnam maz/ ciemosies tur reti - bijusī zvanīs, manipulēs, skaidrosies, auros, lūgsies (kas nu kuram)... Vīrietim slikts garīgais, uz Taviem pleciem atkal daļa viņa problēmu...
VNK es runāju par to, ka ja džekam 28-30 gados ir parasts darbs un parasta alga, diez vai viņš vairs ko jaunu parādīs. Gadās, protams, visādi, bet tomēr.

Ar tādu kā tu aprakstīji, es netiktos. Neuzskatu to par normālu vīrieti.
Ar "normāls vīrietis" apzīmēju vīriešus, kādus redzu sev apkārt - ja naudas par par maz, ies meklēt labāk apmaksātu darbu, atradīs papildu iespējas, lai savu uzlabotu situāciju.
Ja man vīrietis simpatizētu (un viņš būtu iemīlējies manī līdz ausīm), redzētu, ka viņš ir tendēts uz izaugsmi un cīnās, lai nokļūtu labākā pozīcijā, es noteikti tiktos, lai arī viņam aiz muguras būtu šķirta laulība un, piemēram, viens bērns.
14.03.2018 13:48 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Viedā Minka
Un ja paklausās to vīriešu versijas- strādājoša sieva nesagatavo vakariņas precīzi uz vīra ierašanos mājās, liek pieskatīt bērnus

tepat cosmo jau ir tādas meitenes, kas uzskata, ka tas ir pavisam normāli, ja to visu sieviete viena dara(t)
14.03.2018 13:52 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Autorei -
Definē "normāls"! Zagt ies pa naktīm, lai gan bērnu no pirmās laulības nodrošinātu, gan jauno ģimeni? Meklēs otro darbu pa naktīm? Pirmkārt, vēl to pašu jāatrod un otrkārt, apburtais loks - un jēga no vīrieša, kas vienmēr pazūd darbā + vēl jāatrod laiks pie bērna no pirmās laulības ieskriet..? Balanss... dos bērnam daudz/ ciemosies tur bieži - jaunā draudzene jūtas apdalīta. Dos bērnam maz/ ciemosies tur reti - bijusī zvanīs, manipulēs, skaidrosies, auros, lūgsies (kas nu kuram)... Vīrietim slikts garīgais, uz Taviem pleciem atkal daļa viņa problēmu...

Nu ja tu tā domā jau pašā sākumā, tad šis nav īstais vīrietis Tev. Ja būtu, Tevi tādas domas toč nevajātu ;) Acīmredzot, Tu neesi jau tagad apmierināta ar viņu, tāpēc neredzu iemeslu, kāpēc satikties nākotnē.
14.03.2018 13:55 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Magda7
Gudram cilvēkam papuci nevajag, lai tiktu labā darbā. Tavs komentārs ir par "neatzītajiem ģēnijiem" jeb neveiksminiekiem.
14.03.2018 13:55 |

Reitings 27
Ar tādu kā tu aprakstīji, es netiktos. Neuzskatu to par normālu vīrieti.
Ar "normāls vīrietis" apzīmēju vīriešus, kādus redzu sev apkārt - ja naudas par par maz, ies meklēt labāk apmaksātu darbu, atradīs papildu iespējas, lai savu uzlabotu situāciju.
Ja man vīrietis simpatizētu (un viņš būtu iemīlējies manī līdz ausīm), redzētu, ka viņš ir tendēts uz izaugsmi un cīnās, lai nokļūtu labākā pozīcijā, es noteikti tiktos, lai arī viņam aiz muguras būtu šķirta laulība un, piemēram, viens bērns.

Kaimiņienei dēls (33, ar parastu darbu un algu) izšķīrās ar pirmo sievu, abiem bija (joprojām ir) kopīgs bērns. Viņš, būdams kārtīgs babņiks jau no skolas laikiem, ilgi bez sievietes nepalika. Drīz vien abiem pieteicās bērns. Nu, viņi domāja, ka bērns, bet izrādījās, ka... dvīņi! Un tieši tajā brīdī pirmā sieva oficiāli iesniedza uz alimentiem (līdz šim džeks maksāja tāpat neoficiāli, uz rokas, tipa, ir nauda, došu vairāk, maz, došu mazāk). Un, neticēsiet, darbā džekam bija štatu samazināšana un viņu atlaida! Ko darīt, trīs bērni + jaunā sieva jābaro? Nu, neko, aizgāja par tālbraucēju. It kā finansiāli tagad viss kārtībā ģimeni pabarot var, BET... Vai jaunā sieva laimīga, ka ar tādu sapinās - tagad reti būs mājās + vēl jāpagūst ar pirmo bērnu pakomunicēt laiku atrast...?
14.03.2018 14:01 |

Reitings 969
Reģ: 21.08.2016
Diskusija, protams, aizgajusi necelos, bet kapec tads parsteigums, ka partnera alga ir svarigs faktors gimenes veidosana? Ipasi, ja sieviete pati ir sasniegusi noteiktu limeni un pieradusi pie sava veida komforta, kapec tas viss butu jaziedo viriesa del? Ar sirds siltumu nepaedisi un ar diplomu kabata celojumos nebrauksi. Man ir interesanti ar veiksmigiem viriesiem, ja, tas ir vesels kopums - gan zinasanas, gan energija, gan motivacija. Jums tiesam butu interesanti ar virieti, kuram ir magistra grads, bet katru dienu jaklausas sazverastibas teorijas, kapec vins nedabuja to labi apmaksato darbu? Vai ari sirsnigais un apdavinatais tips, kurs nevizo traukus novakt un izkapt no divana?
Cilveka raksturs iet roku roka ar dzives izvelem.. es nesaku, ka kada profesija ir slikta, bet, ja esi izvelejies stradat par sakumskolas skolotaju, tad nauda tev nav svariga, jo visiem ir skaidrs, ka ar so miljonus nenopelnisi. Tas, protams, norada uz citam pozitivam ipasibam, bet vai ambicijas ir viena no tam? Nedomaju gan..
14.03.2018 14:05 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nu un ja vīrietis ir tāds sliņķis, dzērājs un varmāka, vai tad tas pirms bērnu radīšanas nebija redzams?
14.03.2018 14:07 |

Reitings 27
Gudram cilvēkam papuci nevajag, lai tiktu labā darbā. Tavs komentārs ir par "neatzītajiem ģēnijiem" jeb neveiksminiekiem.

Un kā tad darba devējs zinās, ka tu esi gudrs, ja tev to gudrību nemaz nedod iespēju parādīt, jo bez darba pieredzes NEŅEM! Nekad neesi saskārusies (ne pati, ne draugi) ar situāciju, kad bez darba pieredzes ne uz ko normālu neņem? Nu, es neesmu skaudīgs cilvēks, un man patiess prieks par tevi. Bet tas nenozīmē, ka visiem dzīvē tik rožaini gāja. OK, lai labāk nodrošinātu ģimeni, papucis var pameklēt citu, labāk apmaksātu darbu, bet kurš to, viņa pamesto darbu, darīs? Un tādu vakanču par vidējo (pat zem vidējās!) algu ir VAIRUMS! Kur bez blata un darba pieredzes NORMĀLS darbs, atsauci studijā! Citādi pēc tukšas muldēšanas pagaidām vien izklausās...
Pēdējos gados tik daudzi cilvēki izmācījās augstskolās, bet kur tad jaunas darbavietas viņiem, kāds taisa jaunas darbavietas tik ātri, cik speciālistus? OK, tajā pašā IT sfērā, ja neesi totāls biezpiengalvis, bez laba darba nepaliksi, bet vai tad mēs dzīvojam valstī, kur cilvēkam uz IT jāiet, vai firma jādibina, lai turētos virs nabadzības robežas? Vai tas kaut ko labu pasaka par Latviju? Nedomāju.
14.03.2018 14:08 |

Reitings 5884
Magda7, bet mēs dzīvojam valstī, kurā kontracepcija ir legāla. (t) Es jau saprotu, ka abortus pieminēt nav vērts. Kāda vēl laimīga/nelaimīga jaunā sieva, Tu raksti, ka babņiks un ātri atrada nākamo, šaubos, ka viņi bija precējušies, kad gadījās dvīņi, ir taču sievietei arī jādomā.
14.03.2018 14:09 |

Reitings 27
Magda7, bet mēs dzīvojam valstī, kurā kontracepcija ir legāla. Es jau saprotu, ka abortus pieminēt nav vērts. Kāda vēl laimīga/nelaimīga jaunā sieva, Tu raksti, ka babņiks un ātri atrada nākamo, šaubos, ka viņi bija precējušies, kad gadījās dvīņi, ir taču sievietei arī jādomā.

Aizmirsu piebilst, kad pieteicās dvīņi, abi bija saderinājušies, tagad precējušies. Bet pa lielam jau tas neko nemaina.
14.03.2018 14:13 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Magda7, tev noteikti nav jābūt ar viņu kopā, nekad un nemūžam, pat ja viņš paliks pēdējais, lūdzu to nedari. :D
Bet jo tālāk, jo diezgan nožēlojamāk par to mūsu sabiedrību lasīt.
Pirmkārt, ko vispār var te cepties sievietes, kuras bērnus negrib? Viņām šim jautājumam vispār jāslīd garām, jo taču šāda veida kandidāti pat netiek likti acu priekšā, ja vēl nav savu bezbērnu mīli atradušas.
Otrkārt, pilnīgi šo pašu var rakstīt par sievietēm, kuras izšķiras - tikai vēl trakāk, jo parasti bērns paliek pie viņas - tādas vietas apgrūtinājums uzreiz, kā arī sievietes vispār kopumā pelna mazāk.
Treškārt, tās, kuras laimīgi ir kopā, tiešām, tiešām, kaut būtu tā laime nodzīvot kopā ar šo cilvēku līdz sirmam vecumam - ka nekas neatgadās, vienalga, kādu iemeslu dēļ un notiek šķiršanās. Un nu jūs pašas esat vecās grezeles, vēl ar sīku puņķutapu uz rokām. Un nē, nevar ieplānot to, ka nekad nekad nešķirsimies, nu esmu baigi visu pārdomājusi un izvērtējusi, tā šajā dzīvē īsti nenotiek. Nav nekāda runa par sišanu, alkoholismu vai ko, kas kaut kā dīvaini tikai tiek pieminēts, laikam maz dzīvē redzēts. Glābt var mēģināt, bet paies laiks un tad vēl par vecāku grezeli tad jau sabiedrībai būs tiesības saukt.
Ceturtkārt, nabaga ielidojušās sievietes ar bērniem paliek, nu tiešām, ka tik tā negadās, jo izsargāšanās nav visvarena, tāpat viss tālākais, kad var lemt, pati ej bojā vai tomēr ir jāiznēsā bērns. Jā, varbūt tā nebūs vienmēr, bet ja jau visu apskatām. Tāpat stulbās vidusmēra sievietes, kur nu viņa tagad var apgādāt to bērnu, pat ja pati vainīga pie visa - neatkarīgi, kur paliek bērn dzīvot.
Piektkārt, tā var turpināt. Ir diezgan pretīgi, ka pašas sievietes veido šādu sabiedrību un tad ir tik daudz dažādu gadījumu, ko redz gandrīz pa desmit ir ko atstāstīt. Tad jau tā nav sakritība un tas, ka kādai cik nelaimīgi gadījās, bet gan visas sabiedrības produkts, ar visu vērtējumu līdz ar to.
14.03.2018 14:13 |

Reitings 969
Kaimiņienei dēls (33, ar parastu darbu un algu) izšķīrās ar pirmo sievu, abiem bija (joprojām ir) kopīgs bērns. Viņš, būdams kārtīgs babņiks jau no skolas laikiem, ilgi bez sievietes nepalika. Drīz vien abiem pieteicās bērns. Nu, viņi domāja, ka bērns, bet izrādījās, ka... dvīņi! Un tieši tajā brīdī pirmā sieva oficiāli iesniedza uz alimentiem (līdz šim džeks maksāja tāpat neoficiāli, uz rokas, tipa, ir nauda, došu vairāk, maz, došu mazāk). Un, neticēsiet, darbā džekam bija štatu samazināšana un viņu atlaida! Ko darīt, trīs bērni + jaunā sieva jābaro? Nu, neko, aizgāja par tālbraucēju. It kā finansiāli tagad viss kārtībā ģimeni pabarot var, BET... Vai jaunā sieva laimīga, ka ar tādu sapinās - tagad reti būs mājās + vēl jāpagūst ar pirmo bērnu pakomunicēt laiku atrast...?

Lielisks virietis! Kartigs babniks jau no skolas laikiem, skiries, berni, normalu darbu atrast nespej (kas liecina tikai to, ka nekads profesionalis nekad nav bijis, vienkarsi erti iekartojas piedavataja darba un domaja, ka ta ari visu muzu nosedes sava vidusmera ofisa kresla), kura tiesi bridi vins bija lielais keriens?
14.03.2018 14:17 |

Reitings 5884
Magda7, a par ko tad viņai būt nelaimīgai? :-D Viņa taču pati šo vīrieti izvēlējās, teica viņam "jā".
14.03.2018 14:19 |

Reitings 27
Magda7, tev noteikti nav jābūt ar viņu kopā, nekad un nemūžam, pat ja viņš paliks pēdējais, lūdzu to nedari.
Bet jo tālāk, jo diezgan nožēlojamāk par to mūsu sabiedrību lasīt.
Pirmkārt, ko vispār var te cepties sievietes, kuras bērnus negrib? Viņām šim jautājumam vispār jāslīd garām, jo taču šāda veida kandidāti pat netiek likti acu priekšā, ja vēl nav savu bezbērnu mīli atradušas.

Nu, kā lai to ņem... Tieši daudzām sievietēm, kas negrib/nevar dzemdēt bērnus, alimentščiks nebūtu tas sliktākais variants. Kāpēc? Vīrietis bez bērniem noteikti īdēs par bērniem, ka viņš grib puisīti, lai viņa uzvārds un gēni nenomirtu līdz ar viņu (un līdz ar to, negribēs arī sievieti, kas nevar/negrib dzemdēt)... Bet 95% vīriešiem ar bērniem šī problēma atkrīt - bērns(-i) man jau ir, tagad es labprāt izveidotu šādu te mazu ģimenīti - tikai šī jaukā sieviete un es... Ja vēl sieviete neslikti pelna un viņas alga (+galu galā vīrietim taču arī pēc alimentu nomaksas kaut kas paliek pāri!) tiek tikai pašiem, izklaidēm, hobijiem, ceļojumiem... Nemaz nav tik slikti.
14.03.2018 14:20 |

Reitings 8847
Vīrietis bez bērniem noteikti īdēs par bērniem, ka viņš grib puisīti, lai viņa uzvārds un gēni nenomirtu līdz ar viņu (un līdz ar to, negribēs arī sievieti, kas nevar/negrib dzemdēt)...

O ouuu, visas mūsu čaklās runātājas drīz tiks pamestas, pat būtu funny.
14.03.2018 14:22 |

Reitings 8847
Un vispār doma galīgi garām, jo ATKAL tikai tiek skatīts tas, ka maksā alimentus un viss. Šai bez bērnu mīlai ir vēl citas lietas jāņem vērā, kas ir daudz, daudz, daudz būtiskākas un viņai acīs krītošākas ikdienā.
14.03.2018 14:24 |

Reitings 8847
Ja jau uz stāstiem jāatsaucas, tad tieši šie vīrieši grib to otru kopīgo bērniņu vairāk, ir gatavi tam.
14.03.2018 14:26 |

Reitings 969
Gribeju tikai piekrist Daenerys1, musdienas sievietes nefiltre vai ari negrib filtret viriesu ricibas sekas. Piever acis uz skaidriem stop signaliem. Vienu reizi iekaustija vai nokrapa, nekas, mes visi kludamies. Pec tam brinas, ka ar mazuli uz rokam palikusi viena.. Un godigi sakot, mani nemaz neparsteidz sadi gadijumu, par savu stulbumu ari ir jamaksa.
14.03.2018 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits