Meitenes ap 30, kas ir labāk: būt vienai vai veidot attiecības ar alimentu maksātāju?

Reitings 27
Reģ: 13.03.2018
Meitenes, kam ir 30 gadi vai tuvojās. Interesē jūsu viedoklis, tā kā mūsu vecumā ir pietiekami daudz vīriešu ar pagātni, proti, ar bērnu(-iem). Vai jūs piekristu veidot attiecības un ja kas, precēties ar tādu (ar nosacījumu, ka viņš ir nevis firmas direktors, bet strādā parastu darbu un saņem parastu, vidusmēra algu)? Liela daļa algas, protams, aizies alimentiem, palīdzība bērnam, skries uz visām dzimšanas dienām, vadās uz cirku... Vai labāk tomēr ir būt vienai (ar nosacījumu, ka nav materiālu problēmu un ir, kur dzīvot)?
13.03.2018 20:01 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Ja cilvēks 30 gadu vecumā ilgstoši strādā par Maximas kasieri, apkopēju vai sētnieku- tas ļoti daudz pasaka par cilvēka personību.

Tev vajadzēja turpināt... par skolotāju, ārstu, bērnudārza audzinātāju, utt.
14.03.2018 12:07 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Cik lielam izmisumam ir jābūt? Manā prātā vispār nesaliekas doma, ka, piemēram, mums ar vīru varētu piedzimt bērns, un mēs paņemtu un izšķirtos.

daļa ja paliek neplānoti stāvoklī.
bet..Tu domā,ka labāk nelaimīgi vecāki, bet kopā? :-/ I don't think so
un dzīvē jau daudzi gribētu, lai viss būtu ideāli, bet cilvēki taču pieļauj tik daudz kļūdu... :)
14.03.2018 12:09 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Attiecībā uz alimentiem, manuprāt, tie ir netaisnīgi, ja maksā 200eur/mēn. Vecākam, kas neaudzina bērnu, ir jāmaksā ne tikai puse no bērna izdevumiem (dzīvesvietas izmaksas, apģērbs, pulciņi, izklaides, utt), bet jākompensē naudā viss laiks, ko škirtais vecāks nepavada kopā ar bērnu (katram vecākam būtu jāpavada pusi laika).

1) Ko darīt, ja mamma izdomā, ka bērnu sūtīs dārgos pulciņos un uz privātām nodarbībām, bet tētis to nevar atļauties? Bērnam jāpērk ģitāra, bērns profesionāli spēlē hokeju, jāpērk ekipējums, utt?

Tēvam, pirms pamet ģimeni, vajag padomāt par to, ka dzīvot šķirti izmaksā dārgāk (divas dzīvesvietas) nekā ģimenē. Tātad, lai bērnam nodrošinātu iepriekšējo dzīves līmeni, tēvam jāatrod jauns darbs, kur maksātu vairāk- tik cik maksā jaunā dzīvesvieta.

vispār labi jau tas skan - visu līdz pēdējam atmaksāt, bet cik reāli.. manuprāt, nereāli.
Un daļa sieviešu kam tāda vispār nepiekristu, ja tēvs piedāvātu bērnam dzīvot pie sevis un mātei izpildīt visas saistības pret bērnu minkas noteiktajā apjomā. Lielākā daļa (pēc maniem novērojumiem, nav statistikas) sieviešu vispār brēktu par šādu situāciju - kāds vecis cūka, prasa naudu, vēl iedomājies vest uz tik dārgiem pulciņiem bērnu un vēl atļaujas teikt, lai meklēju papildus/citu darbu, ja manas finanses nepavelk dārgos pulciņus.
14.03.2018 12:10 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Daenerys1
Vairumā gadījumu sievietes ar bērniem nemēdz tāpat vien (ala: ai, apnika šitas, iešu pameklēt citu) šķirties. Ja sieviete ar bērnu pieņem tik radikālu lēmumu, tātad vīrietis kopdzīvi ir padarījis neciešamu.
Vīrieši gan mēdz aiziet no ģimenes arī bez partneres vainas- sagribējās jaunu miesu, apnika vecā, utt.
Bet tas, kurš paliek dzīvot ar bērnu, vienmēr ir zaudētājs. Ir grūti iet uz randiņiem, ja bērns no rīta jālaiž uz skolu, vakarā jāpaņem no bērnudārza vai jāved uz pulciņiem, jāpārbauda mājasdarbi u.tml. Arī karjeras ziņā zaudē, jo vientuļais vecāks nevar atļauties virsstundas, kursus ārpus darba, jāņem slimības lapas, jāved pie ārstiem, utt. Un jālauza galva, kur likt bērnu skolēnu brīvdienās vai bērnudārza vasaras sezonā. Un ja vēl otrs vecāks nevēlas visas brīvdienas pavadīt ar bērnu, tad vecākam, kas dzīvo ar bērnu, arī brīvdienu nav, jo jāpieskata bērns.
Tas viss otram vecākam, kas dzīvo šķirti, būtu jākompensē naudā.
14.03.2018 12:10 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Selīna
Ņemot vērā, ka daudzi vīrieši nemāk pat putru uzvārīt, bērnu atstāšana vīrieša apgādībā ir riskanta un nevēlama. Ne velti, LV ir nerakstīts likums, ja par bērnu cīnās vecāki, bērnu piešķir mātei. Un pareizi ir.
14.03.2018 12:15 |

Reitings 3647
Nez cik ilgi turpinātos šādas attiecības, kur sieva ar vīru uz pusēm samaksā dzīvokli un sieva pasaka: klau, man prēmiju ieskaitīja, skatos, ceļojums uz Grieķiju tikai 500 eiro, klau, es braucu! Pabaro kaķi, ja kas, zvani, būšu pēc nedēļas. Un vīrs paliek mājās. Pie nosacījuma, ka vīram arī patīk un gribas ceļot. :-/

Un, ja vīrietim pēc tam būtu prēmija, tad viņš arī tāpat viens pats dotos ceļojumā?
...
Daudzās ģimenēs budžets ir kopīgs. Abi saņem prēmijas un liek kopīgā budžetā. Un, kad rodas iespēja (abiem ir atvaļinājums), abi dodas ceļojumos.
...
Ja es atrastu darbu, kur es pelnītu pietiekoši, lai varētu uzturēt ģimeni un vīrs varētu palikt mājās, gatavot ēst, uzkopt māju, izņemt bērnu no bērnudārza, ar viņiem spēlēties, kamēr vēl esmu darbā - man nebūtu pretenziju. Un, ja viņs vai es ieraudzītu kādu labu ceļojuma piedāvājumu - mēs brauktu kopā.
14.03.2018 12:16 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
bet..Tu domā,ka labāk nelaimīgi vecāki, bet kopā?

Nē, protams, bet jautājums, kāpēc ir nelaimīgi? Jūs uzskatāt, ka bērni jārada pa labi pa kreisi? Iepatikās kurpītes, nopirku, oi, tomēr berž, izmetu... Iepatikās vīrietis, sagribēju bērniņu tādu apaļiem vaidziņiem, uzcepu, oi, izrādās, bērna tēvs piedzērās, fui, jāšķiras.
Vai tiešām nav iespējams šīm lietām pieiet nopietnāk? :-/ Nepērc taču baltmaizi veikalā.
Vairumā gadījumu sievietes ar bērniem nemēdz tāpat vien (ala: ai, apnika šitas, iešu pameklēt citu) šķirties. Ja sieviete ar bērnu pieņem tik radikālu lēmumu, tātad vīrietis kopdzīvi ir padarījis neciešamu.
Vīrieši gan mēdz aiziet no ģimenes arī bez partneres vainas- sagribējās jaunu miesu, apnika vecā, utt.

Šis gan man šķiet ļoti stereotipiski. Ja mēs paņemam 100 gadījumus, vairumā gadījumu (teiksim, 51 gadījumā), tas tā tiešām būs statistiski, bet vispār dzīvē ir arī ļoti daudz gadījumu, kad tā nebūt nenotiek. Un es esmu šādus gadījumus redzējusi, un nē, to nav maz, tie nav izņēmumi. Mammas brālis gandrīz prātā sajuka, kad ex. sieva pārcēlās prom un aizliedza kontaktēties ar bērnu, jo redz vīrs nenopirka kažoku (nopietni!) Viņš nedzer un rokas nepalaiž, to zinu 100%. Zinu vairākas ģimenes, kurās bērni dzīvo pie tēva, nevis pie mātes. Zinu vairākus gadījumus, kad vīrietis aiziet prom, jo sieva dzer.
Un tie izņēmumi mani personīgi ļoti satrauc.
14.03.2018 12:17 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bet, ja par tēmu - nekad neesmu apdomājusi iespēju tikties ar vīrieti, kuram ir bērns. Vismaz tagadējā vecumā noteikti tādam vīrietim ietu ar līkumu.. kaaaautcik pieņemams variants vēl varētu būt tad, ja bērns dzīvo ar tēvu un mātes vai nu nav vai viņa īsti nepiedalās bērna dzīvē. Bet arī kārtīgi apdomātu šādu savu izvēli.
14.03.2018 12:17 |

Reitings 3647
Ņemot vērā, ka daudzi vīrieši nemāk pat putru uzvārīt, bērnu atstāšana vīrieša apgādībā ir riskanta un nevēlama. Ne velti, LV ir nerakstīts likums, ja par bērnu cīnās vecāki, bērnu piešķir mātei. Un pareizi ir.

Tas ir absolūts stereotips. Zinu piemēru, kur vīrs atnāk no darba un gatavo bērniem ēst, lai gan sieva visu dienu ir bijusi mājās.
14.03.2018 12:28 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Ja bērni ir abām pusēm tad jā, bet šī brīža situācijā netiktos ar vīrieti kuram ir bērns.
14.03.2018 12:32 |

Reitings 5119
Nē, protams, bet jautājums, kāpēc ir nelaimīgi? Jūs uzskatāt, ka bērni jārada pa labi pa kreisi? Iepatikās kurpītes, nopirku, oi, tomēr berž, izmetu... Iepatikās vīrietis, sagribēju bērniņu tādu apaļiem vaidziņiem, uzcepu, oi, izrādās, bērna tēvs piedzērās, fui, jāšķiras.

Protams, ka tas ir labākais variants. Bet taču kā jau teicu, cilvēki pieļauj tik daudz kļūdu savās dzīvēs. Man arī tas šķiet neapdomīgi, bet tā taču notiek.
Kā arī, ko darīt, ja otra puse pēkšņi izdomā, ka jāškiras? piespiest palikt kopā?
Ko darīt, ja bērns radīts mīlestībā, bet nezinu kādu iemeslu dēļ (lai katrs pāris pats skatās,kam tā noticis) tomēr pēc 10 gadiem tā mīlestība vairs nav. Un bērnam, piemēram, 5 gadi. Ko tad?
Viegli jau runāt citu vietā. Protams, ir ļoti bezatbildīgi cilvēki arī, bet nekad nevarēsi ielīst citu cilvēki attiecībās, domās, sirdī! un tas jāatceras. :)
14.03.2018 12:35 |

Reitings 5119
Mammas brālis gandrīz prātā sajuka, kad ex. sieva pārcēlās prom un aizliedza kontaktēties ar bērnu, jo redz vīrs nenopirka kažoku (nopietni!)

un šis arī. protams, var jau būt, ka tā patiešām notika :D bet iespējams arī, ka tas ir tikai vienas puses stāsts un sieviete pavisam ko citu pastāstītu. kāds viņai jautāja? es cik gadījumus dzīvē ( ne tieši šķiršanās sakarā) esmu redzējusi, ka pretējām pusēm nu ir klaji atšķirīgi viedokļi un nereti patiesība ir pa vidu, nevis kāda pusē.
14.03.2018 12:37 |

Reitings 27
1) Ko darīt, ja mamma izdomā, ka bērnu sūtīs dārgos pulciņos un uz privātām nodarbībām, bet tētis to nevar atļauties? Bērnam jāpērk ģitāra, bērns profesionāli spēlē hokeju, jāpērk ekipējums, utt?
2) Konkrēti manis pieminētajā gadījumā māte un tēvs dzīvo 150km attālumā viens no otra. Tēvam pat nav mašīnas (tā būtu pusbēda), bet bērnam skola viņa dzīvesvietā. Pat, ja tēvs brauktu pie viņa ciemos ar autobusu, viņam: a) nav kur palikt, b) pašam ir darbs savā pilsētā.
Tāpēc saku, ienākumu līmenis ir tikpat būtisks kā patika pret bērniem.

Nu, bet pilnīgi piekrītu! Varbūt bērns dzīvo Ventspilī, papucis Krāslavā vai vispār ārzemēs. Sanāk, pavada ar bērnu maz laika - slikts tētis, jākompensē uzmanības un kopā pavadītā laikatrūkums NAUDĀ! :-D Daudziem patiešām nav, kur palikt bērna pilsētā, varbūt ex-sievai jau jaunas attiecības, jaunajam draugam pēkšņi jāpacieš kaut kāds džeks katru nedēļas nogali? Braukā bieži... nu, un jēgas jaunajai draudzenei no tāda vīrieša, kas visu brīvo laiku pavada pie bērna no pirmās laulības? Par tēriņiem arī piekrītu - sieva var atdod bērnu uz visdārgāko pulciņu vai pērk TĀDAS drēbes, lai bērns ir krutākais klasē un ko tagad, tēvam jādod pusi no iztērētā? Pati vainīga, ka ģimene izjuka (ģimenes izjukšanā vienmēr piedalās divi), tas vairs nav tavs vīrs, par kura algu tev ir teikšana - džeks maksā alimentus, dara visu pēc likuma - malacis, ko vēl gribi? Gribi, lai bērns staigā zelta apakšveļā - atrodi otro darbu vai nocopē kādu oligarhu! :-)
14.03.2018 12:46 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
KAĶIS, tajā situācijā bija viss pa perimetru, kaimiņu liecības, diktofona ieraksti, sievietes draudzeņu atstāstījumi citiem cilvēkiem, kuri beigās info nodeva mums, atteikšanās šķirties tiesā, mēģinājumi pietiesāt īpašumus, kas nav iegādāti kopīgi. Es tiešām nesaprotu, kas tai sievietei galvā bija sagājis uz īso, bet normāla viņa nebija, tas ir fakts. Esmu redzējusi tik daudz gadījumu, kur ģimeni izjauc tieši sieviete, ka man tas nešķiet izņēmums, kā tas šķiet Viedajai Minkai. Un kāpēc nez ir tāds uzskats, ka vienmēr (labi, lielākoties) vainīgs vīrietis? Tāpēc, ka cilvēki pat nepainteresējas. Ja tiek šķirta ģimene, automātiski tiek pieņemts, ka vīrietis ir cūka, ja atņem bērnus - vispār pēdējais kretīns, neviens pat necenšas iedziļināties, ka varbūt tā notika, jo sievietei bija atkarības, kuras atteicās ārstēt, vai, piemēram, pēcdzemdību depresija un viņa iekaustīja bērnu, vīru un atteicās no palīdzības vai palīdzība nedeva efektu, utt., situācijas var uzmodelēt daudz. Kad vīrietis dzer un sit, sievietes skaļi par to runā un apkārtējie žēlo. Ja agresors ir sieviete, vīrietis klusiņām notinas, drāmu netaisa, bet sabiedrība turpina žēlot pamesto nabadzīti.
14.03.2018 12:47 |

Reitings 5119
Es tiešām nesaprotu, kas tai sievietei galvā bija sagājis uz īso, bet normāla viņa nebija, tas ir fakts.

Nu ir arī vnk cilvēki ar ļoti lielām problēmām galvā diemžēl :-/
bet citādāk par tēmu, kurš vainīgs - parasti jau vainīgi ir abi. tas, kurš biežāk pamet ģimeni, statistikas man nav, bet neuzskatu, ka sievietes ir eņģeļi. noteikti ne :)
bet tas,ka LV nereti valda tāds uzskats, piekrītu.
14.03.2018 12:55 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Skatoties kāds vīrietis. Ja ambiciozs, kapēc gan ne? Es uzskatu, ka normāls vīrietis vienmēr atradīs veidu kā visu nokārtot un atrast balansu.
14.03.2018 12:58 |

Reitings 175
Reģ: 21.05.2017
Bet jāsaprot, ka kapitālismā nauda ir cilvēka intelekta vai darbaspēju mēraukla.

Cik aprobežots teksts priekš valsts, kur mikroķirurgam piedāvā 700EUR par pilnu slodzi (http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/577186-austrumu_slimnica_mekle_kvalificetu_mikrokirurgu_solot_tam_700_eiro_algu)
14.03.2018 13:09 |

Reitings 27
Skatoties kāds vīrietis. Ja ambiciozs, kapēc gan ne? Es uzskatu, ka normāls vīrietis vienmēr atradīs veidu kā visu nokārtot un atrast balansu.

Definē "normāls"! Zagt ies pa naktīm, lai gan bērnu no pirmās laulības nodrošinātu, gan jauno ģimeni? Meklēs otro darbu pa naktīm? Pirmkārt, vēl to pašu jāatrod un otrkārt, apburtais loks - un jēga no vīrieša, kas vienmēr pazūd darbā + vēl jāatrod laiks pie bērna no pirmās laulības ieskriet..? Balanss... dos bērnam daudz/ ciemosies tur bieži - jaunā draudzene jūtas apdalīta. Dos bērnam maz/ ciemosies tur reti - bijusī zvanīs, manipulēs, skaidrosies, auros, lūgsies (kas nu kuram)... Vīrietim slikts garīgais, uz Taviem pleciem atkal daļa viņa problēmu...
VNK es runāju par to, ka ja džekam 28-30 gados ir parasts darbs un parasta alga, diez vai viņš vairs ko jaunu parādīs. Gadās, protams, visādi, bet tomēr.
14.03.2018 13:21 |

Reitings 1180
Reģ: 21.02.2018
Diskusijas laikā tēvi ar pagātni tiek saukti par tēviem ar piekabēm, nekam nevajadzīgiem bikšaiņiem utml. Es tikai domāju, vai foruma jaunās mammas apzinās, ka viņas arī ir mātes ar piekabēm un nekam nevajadzīgas, ja (kad) esošais vīrietis aizies pie citas?
Diezgan skarbi izteicieni uz vienu pusi. Domāju, ka māte, kas paliek ar bērnu viena, ir daudz sliktākā situācijā.
Par vīrieti, kas maksā alimentus, man būtu pozitīvs viedoklis, jo esmu informēta, cik daudzi nemaksā. Vai veidoti attiecības uc jautājumi, tostarp par naudu, nevaru viennozīmīgi atbildēt, atkarīgs no situācijas.
14.03.2018 13:23 |

Reitings 27
Cik aprobežots teksts priekš valsts, kur mikroķirurgam piedāvā 700EUR par pilnu slodzi (http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/577186-austrumu_slimnica_mekle_kvalificetu_mikrokirurgu_solot_tam_700_eiro_algu)

Exactly! Kādu varbūt bagāts papucis vai tēvocis labā amatā iefiltrē, lai arī pašam intelekta kā traktoram (jā, tā nav pārrakstīšanās, tieši traktoram, nevis traktoristam!), kamēr kāds, kuram ir gan izglītība, gan čaklums... bez pazīšanās neko neatrod, laimīgs, ka vispār darbu atradis. Paskaties uz dokumentiem, ko sastādījuši ierēdņi no visaugstākajiem plauktiem - nu, paviršība pēc paviršības! Šajos laikos domāt, ka laba alga ir kaut kāda līmeņa rādītājs...
Labi, ne par to ir diskusija.
14.03.2018 13:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits