Zinas tante, negribu Tev oponēt, bet šķiet, ka varu atbildēt uz Tavu jautājumu, jo visus šos pašus jautājumus uzdevu sev pazīstamajai sievietei, kas šobrīd ir donors. :-)
Okei, pieņemot, ka nepārdomās (kaut gan vairums tomēr pārdomā. Pēc gadiem 5 vai 10, vai 20, bet tomēr) kāpēc tad vispār ziedot? Lai būtu pēcnācēji, bet pašai negribas krāmēties, auklēt, audzināt, uzturēt?, nedod dievs - dzemdēt?
Viņai ir ap 30 gadiem, dzīvē nav bijušas nevienas nopietnas attiecības ar kopdzīvi, maldās pa attiecību problēmām. Savus bērnus grib, bet tikai veselīgās attiecībās, negrib kļūt par vientuļo māti un arī ienākumi, lai gan ir vidēji labi, nav tādi, lai alktu kļūt par vientuļo māti, īrēt dzīvokli vai ņemt kredītu, maksāt auklēm, privāto dārziņu, utt. Nu, pat neturpināšu, viss skaidrs - nav partnera. Jautāju iemeslu, kāpēc grib ziedot. Teica, ka grib izdarīt savā dzīvē vienu patiešām labu darbu un jūt, ka šis varētu būt īstais.
Un ja ziedot - tad kāpēc tas ir tāds tūkstošu bizness? Ja tā ir ziedošana un labdarība, tad lūdzu - par visminimālāko atlīdzību, esiet labas un ziedojiet, jo patiešām - pieprasījums taču ir! Tomēr šobrīd tas ir vairāk biznesa jautājums, nekā labdarības.
Nezinu, cik par to maksā Latvijā, viņa dzīvo ārzemēs. bet es bija pārsteigta, kad uzzināju, cik par to maksā tajā valstī, kurā viņa dzīvo. Godīgi? Par visu to čakaru un veselības riskiem - 2x mazāk nekā es Latvijā mēnesī nopelnu, un es nepelnu daudz. Es biju ļoti, ļoti pārsteigta, cik maz tas ir.