Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Varšavas lidosta

Reitings 146
Reģ: 16.04.2016
Vai Varšavas lidostā (WAW), ja starp reisiem ir 45 minūtes, var paspēt pārskriet no viena reisa uz otru? Plānots pirkt savienotā reisa biļetes un doties tikai ar rokas bagāžu.
Varbūt kāda labi pārzin šīs lidostas plānojumu un var pastāstīt sīkāk? Pēc internetā atrodamajām bildēm saprotu, ka tur ir vairāki stāvi. Kurā stāvā es būšu izkāpjot no lidmašīnas un kurā stāvā ir drošības pārbaude? Lidošu ar LOT.
Paldies jau iepriekš par atbildēm :)
04.03.2018 20:48 |

Reitings 3
Reģ: 23.01.2011
Es diezgan labi pārzinu LOT&varšavas lidostu, jo darbā gan pati,gan kolēģi regulāri uz turieni lidojam.
LOT ir pilnīgas galvassāpes. gandrīz vienmēŗ viņi kavē un kavē tā riktīgi 30+minūtes.
Ir bijušas vairākas reizes,kad arī brauca kolēģi ar savienotajiem reisiem un pa 45min nepaspēja pārsēsties, bet nejau tapēc,ka lidosta sarežģita (lidostā viss viegli atrodams :) ), bet gan tapēc ,ka LOT šausmīgi kavē vienmēr. Pašai 2x sanāca arī pārsēšanās 45minūtēs - abās reizēs ieskrēju burtiski otrā lidmašīnā kā pēdējā pasažiere.
īsāk sakot, biļetes ir lētas uz tā rēķina, ka LOT šausmīgi kavē. Neatceros nevienu reizi, kad būtu ieradusies galamērķī pēc noteiktā laika.
Es tavā vietā gan mēģinātu paspēt - iespēja ir 50/50. Galvenais rīgā centies apsēsties vai nopērc vietu tuvāk priekšējai izejai, sēdi pie ejas ne loga.
04.03.2018 21:05 |

Reitings 50
Reģ: 03.02.2010
Mierīgi var paspēt, parasti aizeju līdz vajadzīgajam geitam 5-10min, nekad nav nācies mainīt stāvus, Varšavas lidosta ir izstiepta ļoti gara (piemēram salīdzinoši ar Frankfurtes lidostu, kur 40 min varētu būt risks) - vienkārši vienā līnijā, pat nezinu, 35 vai pat vēl vairāk geiti pēc kārtas.
Esmu bijusi neskaitāmās lidostās, manuprāt Varšavas ir viena no ērtākjām un vienkāršākajām. Turklāt pie saistītajiem lidojumiem (vismaz EU ietvaros) nav jāiet nekādas drošības pārbaudes, jāizņem un atkal jāiečeko koferis utt., vienkārši jāaiziet turpat līdz nākamā lidojuma boardingam. Ja Tu pērc atsevišķi lidojumus, tad gan nedomāju, ka to var paspēt.
Bieži izvēlos šo variantu, lidojums ar pārsēšanos Varšavā, jo man vajadzīgais tiešais lidojums no Rīgas uz piem.Štutgarti vai Strasbūru nepastāv.
04.03.2018 21:07 |

Reitings 50
Reģ: 03.02.2010
Par LOT kavēšanu runājot, man nav gadījies, toties nesen gan sanāca, ka Rīgas lidostā paziņoja, ka lidojums atcelts - mans galamērķis bija Frankfurte. Bet uzreiz arī piedāvāja tuvāko lidojumu ar Lufthansa- kas turklāt arī bija tiešais, bez pārsēšanās.
Tāpat arī - ja LOT vainas dēļ lidmašīna uz Varšavu aizkavējas tiktāl, ka Tu nokavē tālāko lidojumu no Varšavas uz ..., kompānija piedāvā citu lidojumu no pārējām StarAliance aviokompānijām, lai Tevi nogādātu galamērķī. Ja ir lieks laiks, nav tik liela bēda..
04.03.2018 21:12 |

Reitings 146
Viņu mājas lapā rakstīts, ka drošības pārbaude ir jāiziet visiem..
04.03.2018 21:48 |

Reitings 146
Varbūt ir vēl kāds viedoklis/komentāri?
05.03.2018 10:20 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Lidojot tikai ar rokas bagaazhu Shengenas robezhaas nekaada droshiibas paarbaude atkaartoti nav jaaiziet, jo Varshavaa tajaa pashaa terminaalii, kuraa izkaapsi no lidmashiinas, tajaa pashaa iekaapsi naakamajaa lidmashiinaa. Aiziet liidz geitam buus maximums 10 minuutes, taa lidosta nav liela. Ja man, piemeeram, ir stunda starp lidojumiem, es veel paspeeju izvazaaties pa visiem veikaliem, ne tikai liidz geitam aiziet. Droshiibas paarbaude visiem jaaiziet, ja vinji uzsaak celjojumu Varshavaa nevis vienkaarshi paarseezhas. Saprotu, ka Tev ir lidojums Shengenas robezhaas?
Man tieshi polji nekad nav kaveejushies, skatos, ka citaam te gluzhi preteeji. Es savukaart ieniistu air baltiku, nevis vienkaarshi necieshu, bet gan jau ieniistu, peedeejaa laikaa censhos izvairiities no taas marasmaatiskaas aviokompaanijas. Ja Tev ir savienotais reiss, tad kaveeshanaas vai atcelshanu gadiijumaa aviokompaanijai jaarisina situaacija - jaapiedaavaa cits reiss ar savu vai partneru aviokompaaniju par briivu. Ja vinji piedaavaa "connected fligt" ar 45 min "connection time", taa ir tikai un vieniigi vinju atbildiba. No tik iisa "connection time" es izvairiitos, ja buutu lielaa bagaazha, jo to tik iisos laika posmos biezhi nepaarspeej paarkraut un tad ir lieka chakareshanaas gaidot, kad kurjers piegaadaas.
Tavaa gadiijumaa ar "connected flight", rokas bagaazhu un Varshavas lidostu neredzu nekaadu probleemu.
P.S. Manaa skatiijumaa vispretiigaakaa Eiropas lidosta ir Austrijaa Viinee, pretiigs izkaartojums, pretiigs plaanojums, kura deelj tieshaam naakas veelreiz iet droshiibas paarbaudi. Varshava ir jauka.
05.03.2018 18:43 |

Reitings 146
Paldies! Mans galamērķis ir Budapešta :-)
05.03.2018 20:08 |

Reitings 657
Reģ: 09.01.2015
Vasarā lidoju no Ženēvas ar pārsēšanos Varšavā uz Rīgu. Starp reisiem bija plānots 45min laiks pārsēšanai.
Sākās ar to,ka Ženēvā lidmašīna kavējās par 30 min. Ielidojām Varšavā un ātri skrējām uz geitu. Kas bija tai pašā stāvā, bet bija jāskrien kādas +/- 5 min. Paspējām. Nervu stresiņš bija pamatīgs. Man gan pēc tam teica, ka ja mēs vēl kavētos viņi gaidītu mūs,jo viņiem tas esot savienojošais reiss un nāktos vien pārējiem pasažieriem mūs gaidīt.
Ar bagāžu nebija nekādas problēmas, bija mans nododamais koferis paspēts pārlikts Rīgas lidmašīnā.
Drošības pārbaude nebija jāpāriet.
05.03.2018 22:19 |

Reitings 96
Reģ: 14.11.2017
Lidoju ar LOT pirms pusgada. Man ari bija kadas 50 minutes laika, lai paspetu uz otru lidojumu. Otreizejai drosibas parbaudei cauri nevajadzeja iet. No nosesanas lidz nepieciesamajai vieta nokluvu 10. minutes. Gaidiju vel diezgan ilgi.
06.03.2018 08:45 |

Reitings 47
Reģ: 12.02.2018
DieKleineHexe, tieši lasot jau gribēju teikt, ka Vīnes lidostā bija jāiet vēlreiz drošības pārbaude, lai tiktu uz savienoto reisu lidostas nomalē. Briesmīgi. Ļoti gribējās ēst, bet nebija neviena veikala, kur ko ēdamu nopirkt, ūdeni atņēma drošības pārbaudē, bonusā sekoja air baltic lidojums, kurā ēdienu bez maksas nedala, kā tas ir Lufthansa. Lidojums arī bija briesmīgs. Pēc tās reizes izvairos no Vīnes lidostas. :-/
06.03.2018 09:08 |

Reitings 47
Reģ: 12.02.2018
Ar 45min būtu jāpietiek, īpaši, ja tas ir savienotais reiss . Ir pieticis ar 30min Frankfurtes lidostā.
06.03.2018 09:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)