Kāzas - 1 vai 2 dienu svinības

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Sveiki!
Pirms kāda laiciņa es esmu bildināta un nu plānojam ar draugu kāzas. Mēs gribam vienas dienas svinības, bez nakšņošanas, bet balli ar dejām līdz rītam (vismaz nakts vidum).
Protams, ideju gūšanai lasu dažādus materiālus, viedokļus, pieredzes. Un es skatos, ka lielākoties tomēr pāri organizē kāzas ar nakšņošanu (nezinu, vai vēlāk tas pāraug otrās dienas svinības vai vienkārši brokastošana un došanās mājās). Un, ja godīgi, es esmu izbrīnīta, ka lielākoties visiem ir kāzas ar nakšņošana. Pārsvarā kāzas, kurās es esmu bijusi, ir bijušas ar balli, svinībām, bet tā, kā viesi naktī vai no rīta dodas mājup. Bet kā es skatos, šis nav izplatītākais variants – tomēr lielākoties jaunais pāris piedāvā viesiem palikt.
Tāpēc es gribu painteresēties – kā bija Jums? Vienas dienas kāzas ar balli un došanos mājup vai arī ar nakšņošanu?
27.02.2018 15:59 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Dūja galvenais eksperts. :D Piedošanu, bet, kā ieraugu n-tās lapas, man jau ir skaidrs, kas te notiek. :D :D
28.02.2018 20:35 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Svinot kāzas pilsētā, no kuras ir vairums viesu un izmitinot tālākus radiņus ņemtu vērā, ka ceremonijai nevajadzētu būt pārāk vēlu, lai var pagūt gan izdejoties, gan mājās tikt vēl cilvēka ģīmī.
Un ar izmitinātajiem palicējiem nākamajā rītā doties brančā :)
28.02.2018 20:35 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es esmu bijusi vienās vienas dienas kāzās, kad pa nakti braucām mājās un biju arī uz 2 ar pus dienām.. abas patika, katrai sava specifika
28.02.2018 20:41 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nekad neesmu bijusi 2 dienu kāzās, pat nezināju, ka tā ir "norma". Man patīk pasākuma beigās braukt mājās, "kaut kā sagulēt" savos gados vairs negribu, pie tam līdz pirmajai kafijai es cilvēkiem no rīta neesmu gatava rādīties.
28.02.2018 20:42 |

Reitings 452
Reģ: 25.09.2015
Man kāzas bija ar nakšņošanu, jo svinības notika pilī un būtu stulbi sūtīt viesus no agra rīta uz Rīgu. Gan uz, gan no kāzam - tiem, kas bija bez mašīnas bija piedāvāts autobuss.
Pirmajā dienā bija vairāk oficiāls pasākums, pēc tā viesi varēja palikt numuriņos, kurus jau iepriekš norezervējam (bija aptauja starp viesiem pirms tam, kas paliks, kas brauks projām vakarā). Otrajā dienā bija brokastis un tad autobuss nogādāja daļu no viesiem centrā un pārējos (pārsvarā mūsu draugus) uz 2. dienas svinībām - pirtī arī ar palikšanu. Tā kā pirts bija Rīgā, no turienes visi jau paši brauca mājās.
Mums bija svarīgi lai viesi nepārdzīvo par sīkumiem svinību laikā un justos labi.
Kāpēc izdomājam svinēt nē Rīgā - kad vairākus gadus atpakaļ bijam aizbraukuši pastaigāties vienā no Latvijas pilīm, ļoti patika parks un jau tad tika izlemts - kad svinēsim kāzas - ceremonija un svinības noteikti būs šajā vietā.(l)
28.02.2018 21:00 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Seduction, padalies, kura pirts Rīgā jums bija noīrēta, kurā vietā un kā patika. :-)
28.02.2018 21:29 |

Reitings 12
Reģ: 28.02.2018
Ja par pieredzi, tad mums bija tieši otrādāk tajā ziņā, ka viesi varēja palikt pa nakti un topošā vīra vecāki nevarēja saprast, kā tā var un tā darot tikai lauķi. Tad tagad es saku, ka esmu lauķis.
01.03.2018 00:13 |

Reitings 12
Reģ: 28.02.2018
Divas dienas svinējām, jo mums abiem ļoti patika vieta. Un viesi naktī netiktu mājās. Domāju, ka par viesiem ir jādomā, kā viņus izklaidēt un, kur izmitināt, ja viņi dzīvo pietiekami tālu no svinību vietas, bet svētku formāts ir gaumes jautājums un jāseko saviem sapņiem. Jo vienmēr kādam nepatiks, bet tie taču ir jūsu abu mīlestības svētki.
01.03.2018 00:19 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Pie 5.lappuses mana spēja šo visu izlasīt un uztvert beidzās, tomēr piefiksēju vienu komentāru, uz kuru gribējās atbildēt:
Man tāpat. No offence, bet man kāzas viesu namos dziļā nekurienē neasociējas ar "skaistām kāzām", bet gan ar pāķīgumu un vēlmi ietaupīt.

Šis varbūt varētu attiekties uz situāciju pirms kādiem 10++ gadiem, bet šobrīd arī dziļās Latvijas nekurienēs ir ekskluzīvas un greznas vietas, kur svētku svinēšanas izdevumi visdrīzāk pietuvosies piecciparu skaitlim un kvalitātes, vizuālā noformējuma, ēdienu piedāvājuma u.t.t. ziņā spēj turēt līdzi "smalkākajām" lielpisētas iestādēm...
01.03.2018 17:15 |

Reitings 5884
šobrīd arī dziļās Latvijas nekurienēs ir ekskluzīvas un greznas vietas, kur svētku svinēšanas izdevumi visdrīzāk pietuvosies piecciparu skaitlim un kvalitātes, vizuālā noformējuma, ēdienu piedāvājuma u.t.t. ziņā spēj turēt līdzi "smalkākajām" lielpisētas iestādēm...

Zinu, bet man tik ļoti nepatīk lauku kāzas, ka savā galvā nekādi nespēju šo stereotipu lauzt. :-D
01.03.2018 18:04 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Šī diskusija ir bezjēdzīga, jo autore vēlas nevis argumentus par/pret 1 vai 2 dienu kāzām, bet piespiest visas domāt, ka tikai vienas dienas kāzas pilsētā ir glaunas, bet nekurienē- pāķiskas. Tas ir kā strīdēties par to, vai glauna ir melna vai sarkana kleita. Vienam liksies, ka melna ir bēra krāsa, citam- sarkanā ieleņu krāsa :D Nu katram savs. Pieņemu, ka tev nav pārliecība par tavu viesu vērtējumu, tāpēc rodas stress, kad vairākums atbalsta divdienniekus. Visiem viesiem tāpat neizdabāsi- kādam šampis būs par siltu, kādam par aukstu, kādam ēdieni par prastu, citam pārāk nesaprotami, utt.
Galvenais, lai kāzas patīk jums pašiem un tiem, kuru viedoklis jums rūp. Foruma meiteņu viedokļus tik un tā neizmainīsi. Un nevajag arī.
05.03.2018 17:26 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Daenerys1
Lai kā man imponētu tavi viedokļi citas diskusijās, tomēr izteikšos (tikai neapvainojies :D ) Dzīvē radies novērojums: Jo lielāks pāķis, jo paniskākas bailes un izteiktāka nepatika pret visu laucisko. :D Piemēram, ja kāds apgalvo, ka nedzer pienu, var gandrīz droši zināt, ka sarunbiedrs no laukiem nācis. Tāpat ar dārza darbiem, atvaļinājumu galvaspilsētā. Pilsētas cilvēkiem lauki ir eksotika, tāpēc patīk reiz pa reizei tur būt. Glaunas vietas un restorāni ir ikdiena.
05.03.2018 17:31 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Piemēram, ja kāds apgalvo, ka nedzer pienu, var gandrīz droši zināt, ka sarunbiedrs no laukiem nācis.

...vai arī viņam ir laktozes nepanesamība, vai arī viņam negaršo piens, vai arī..;-)
Pārāk kategoriski spriedumi, lai tos varētu piemērot visiem. Zinu gan pilsētniekus, kuriem lauki riebjas jau no pirmās saskares, gan lauciniekus, kuriem riebjas pilsēta, katrs ir citādāks. Vairumam tomēr ir samērā neitrāla attieksme pret abiem, neatkarīgi no dzimšanas vietas. Globālā mērogā arī Rīga ir betona pāķi :-D
05.03.2018 17:53 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Man paziņa kāzas nosvinēja Jūrmalā 36 līnijā bez nakšņošanas kaut kur. Neredzu problēmu.
Diemžēl mana pieredzēs nederēs, jo es savas kāzas svinēju vienu dienu savās mājās. Un tad vakars ar vedējiem viesnīcā. Nenožēloju, jo man bija mana nakts ar manu vīru.
Ja būs vēlme tad uz apaļu jubileju atkārtosim zvērestu svinīgāka, intīmāk.. (l)
05.03.2018 18:05 |

Reitings 5884
Viedā Minka, es man liekas katrā diskusijā rakstu to, ka līdz 19 gadiem dzīvoju laukos un man to lauku bija tik ļoti par daudz, ka man pret tiem ir riktīga alerģija. :-D Nav nekāds baigais atklājums.
05.03.2018 18:16 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Annas dārzs būtu tas smalkais restorāns ar plašajām telpām kā laukos. :D
05.03.2018 18:26 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Vot vot, nodomāju tieši to pašu par glauno Annas dārzu:-D
Bet visā visumā pilnīgi piekrītu Viedajai minkai.
05.03.2018 22:48 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Clarity, nu varbūt atteicās no savas dzelžainās loģikas. :D
06.03.2018 10:26 |

Reitings 1093
Kur es teicu, ka man vajag kaut ko glaunu? Riktīgi kaitinoši. Es sāku prasīt viedokļus un pieredzes. Tad MAN gribēja iestāstīt un pierādīt, ka vienas dienas kāzas NEVAR būt ar vērienu un baigie svētki un svīnības. Un es tieši oponēju tam izteiktajam viedoklim (kāzas NEVAR būt ar vērienu un baigie svētki un svīnības). Un lielākā daļa mana komentāru vienkārši bija atbilde Jūsu mēģinājumiem pierādīt, ka tikai divu dienu kāzas ir baigie svētki.
Es nevienā brīdī neteicu, ka es gribu kaut kādas glaunas kāzas. Un es neteicu, ka glaunas un svinīgas kāzas nevar būt viesu mājā divdienniekos. Var, es to vairākas reizes atkārtoju. Jā, varbūt es kaut kad pateicu skarbāku viedokli, bet TIKAI TĀPĒC, ka Jūs skarbi izteicāties par vienas dienas svinībām pilsētām. Jidritvaikociņ, reāli, Jūs izraujat kaut ko no konteksta un tagad gribat sajusties baigi pārākas un gudrākas.
Viedā Minka, kur es centos kaut ko pierādīt? Ja Tu gribi izskatīties gudri, tad, lūdzu, tomēr izlasi to diskusiju kārtīgi un Tu ieraudzīsi, ka man centās pierādīt, nevis es kādam!
Jā, Annas Dārzs ir ideāla vieta svinībām PRIEKŠ MANIS. Nekur es neteicu, ka man vajag glaunas kāzas.
Jēziņ...
06.03.2018 17:53 |

Reitings 1093
Šī diskusija ir bezjēdzīga, jo autore vēlas nevis argumentus par/pret 1 vai 2 dienu kāzām, bet piespiest visas domāt, ka tikai vienas dienas kāzas pilsētā ir glaunas, bet nekurienē- pāķiskas.

Un kamon. Pirms Tu kaut ko tādu sāc apgalvot par to, ko es vēlos, atrodi šim pierādījumus! Kur es tā apgalvoju, ka nekurienē ir pāķiskas? Piedod, bet to teica Daenerys1, nevis es (piedod, Daenerys1).
Ar kādām tiesībām Tu vispār apgalvo kaut ko, ko citas vēlas?
Atkārtošos.. jēziņ...
06.03.2018 17:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits