Kāzas - 1 vai 2 dienu svinības

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Sveiki!
Pirms kāda laiciņa es esmu bildināta un nu plānojam ar draugu kāzas. Mēs gribam vienas dienas svinības, bez nakšņošanas, bet balli ar dejām līdz rītam (vismaz nakts vidum).
Protams, ideju gūšanai lasu dažādus materiālus, viedokļus, pieredzes. Un es skatos, ka lielākoties tomēr pāri organizē kāzas ar nakšņošanu (nezinu, vai vēlāk tas pāraug otrās dienas svinības vai vienkārši brokastošana un došanās mājās). Un, ja godīgi, es esmu izbrīnīta, ka lielākoties visiem ir kāzas ar nakšņošana. Pārsvarā kāzas, kurās es esmu bijusi, ir bijušas ar balli, svinībām, bet tā, kā viesi naktī vai no rīta dodas mājup. Bet kā es skatos, šis nav izplatītākais variants – tomēr lielākoties jaunais pāris piedāvā viesiem palikt.
Tāpēc es gribu painteresēties – kā bija Jums? Vienas dienas kāzas ar balli un došanos mājup vai arī ar nakšņošanu?
27.02.2018 15:59 |

Reitings 275
Reģ: 19.02.2013
kreimene.., lai vēl vairāk neaizcūkotu savu diskusiju, iesaku ar to mazo skolniecīti nediskutēt vispār. Viņai liekas, ka viss cosmo ir nabadzītei uzēdies un uzbrukumus saredz visur ;-)
28.02.2018 13:48 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Izlasi, ko citas saka, pirms izpildi savu diršanas misiju. Pat šo mēslu tavā virzienā nebija vērts veltīt.
28.02.2018 13:53 |

Reitings 1093
Nu paklau, kur es uzbrūkoši runāju? Es diskutēju.
Un, piedod, bet, ja cilvēks pasaka, ka kāzas restorānā ir variants "pacelt šampanieti un braukt mājās un tāda vairāk sēdēšana", man ir tiesības atbildēt - nē, tā nav. Jo visās kāzās, kur es esmu bijusi, ir bijis restorāns, banketu zāle un dejas un jautrība. Protams, kaut kur būs "pacelt šampanieti un sēdēšana" arī būs, bet nu ne visos.
Tur tā lieta, ja man mēģina iestāstīt, kā ir, ja es zinu, ka tā var būt, bet nu noteikti ne vienmēr tā ir!
Tāpēc šādi minējumi ir mazliet nevietā un man ir tiesības uz tiem atbildēt, ka tāds rezultāts nu tiešām nav viennozīmīgs. Lūk tā!
To, kā patīk/nepatīk, protams, ka var izteikt, un arī minējumus var izteikt. Bet, kā jau es teicu, man ir tiesības atbildēt.
Man jau liekas, ka Tu esi tā, kas man uzbrūk (nevis es Tev) un stāsta man, ka es nepareizi ar Jums runāju.
28.02.2018 13:54 |

Reitings 275
Duujaa, izlasīju un secināju, ka viss bija normāli, kamēr diskusijā neiepinies tu. Būtībā, kā parasti :-D
28.02.2018 13:56 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Nelasīju komentārus. Bet, ja es plānotu vienas dienas svinēšanu un, ja lielākā daļa ir no tās pašas pilsētas un pārējos ir iespēja gan izvadāt, gan izguldīt, tad kādēļ gan nemeklēt kādu vietiņu, kas ir kaut kur ārpus Rīgas, taču burtiski 10min braucienā no Rīgas. Domāju, ka noteikti ir kādi viesu nami vai kas līdzīgs, kur noteikti ir iespēja rezervēt bez guļvietām.
Taču var arī restorānos vai kafejnīcās. Krustmāte jubileju ļoti jauki nosvinēja kafejnīcā līdz 4 rītā, ar visu skaļo mūziku gan dzīvo, gan uzlikto, 50 viesiem, aktīvām dejām, skaļām dziedāšanām un bija ļoti jauki. Jo kafejnīcai zāles abos stāvos ir piemērotas tādām svinībām, jo ir iespēja gan pielikt gaismas, gan neliela skatuvīte, personāls ļoti jauks un nemaz nebija savādāka sajūta, kā svinot kādā viesu namā. Vienīgais, viesu namā, protams, būs lielāka pati zāle, vairāk vietas spēlēm un dančiem.
Bet tā ir tava diena, veido to tā, kā tu vēlies, kā TEV un tavam līgavainim liktos labāk, kā ļautu iekrājumi, jo tomēr nakšņošanas vietas arī maksā naudu+ vēl viena diena. Nevajag svinēt ar tādu domu, ka tā vajag, tā būtu pareizi. Kas ir noteicis, ka ir tikai 1 veids, kā ir pareizi organizēt un svinēt kāzas? Katrs savu dienu veido tādu, kādu vēlas. Jo vienmēr atradīsies kāds, kuram kaut kas nepatiks, Cits varbūt vēlas, lai ir dikti glauni, ar izsmalcinātiem ēdieniem, dzīvo klasisko mūziku un šampanieša piramīdām, bet citiem pietiek ar kotletēm, kartupeļiem, gaļas plati un nakšņošanu teltī. Un ziniet, ik ir dzirdētas atsauksmes, vislabāk cilvēki laiku ir pavadījuši tieši tie, kuriem arī bija tās kāzas ar kotletēm un teltīm.;-)
28.02.2018 13:58 |

Reitings 8847
Pirms manis bija kaudze meitenes, kas tev to pašu teica. Ja domā, ka ir tas glāzes variants, tāpēc grib pretēji tev, nu tas ir forši. Tāpat visu, ko tu saki par divu dienu arī var pavērst tāpat un teikt, ka sūdīgās esi bijusi vai tavi minējumi ir garām. Nu izsaka, ka besī, tad besī, jo VIŅAI tā ir un negribas. Tur pat bija vērtīgas lietas, kas tā arī ir viendienniekos, bet nu Zitai no Daugavpils patiks un tas pats Alisei no Zilupes nepatiks - tur pat nav ko īsti atspēkot. Vienam tieši patiks pacelt šampi un pa mājām, ko tad, vispār nenormāls cilvēks?
28.02.2018 13:59 |

Reitings 8847
Atbildēt ja ir uz katru pretējo teikt, bet zinies tā nevar būt, nav un neko nesaproti principā, tad lai būtu. Bet tad tā nav variantu apskatīšana, kas pat nosaukumā rakstīta, bet tikai viena virziena apspriešana. Tas būtu aiztaupījis visu tavu cepšanos, ka izsakās arī par divām dienām. :) Kaut gan tāpat varētu teikt, ka nē, tā nav! :D
28.02.2018 14:03 |

Reitings 8847
Tas, ka izvērsu garāku pasāžu, nenozīmē, ka pati neredzēji, ko teica citaz, kur ar saviem boldiem meties virsū domām, kas tika prasītas. Pieredze, kur esmu bijusi, rāda daudz ko diezgan similāru tam, kas tika teikts. :) Tā kā veiksmes pareizo domu atbalstā, lai nepasprūk garām vērtīgais no "heiteriem", kas pat tādi nav. ;-)
28.02.2018 14:07 |

Reitings 1093
Piedod, bet man ir kaut kā grūti izsekot tavai domai līdzi, it īpaši pēdējos komentāros.
Tāpat visu, ko tu saki par divu dienu arī var pavērst tāpat un teikt, ka sūdīgās esi bijusi vai tavi minējumi ir garām.

Jidritvaikociņ, es nekur neteicu, ka divu dienu kāzas ir slikti. Un es vispār teicu, ka neesmu tādās bijusi!! Tāpēc man vispār nav, ko spriest.
Un man jau apnika skaidrot, ka es nekur nesaku, ka tā nevar būt. Bet pasaku, ka nav teikts, ka tā būs, jo manā pieredzē tā nebija! Un es arī neplānoju vnk sēdēšanu un glāžu pacelšanu. Tiešām nesaprotu, kāda starpība, kur dejot – laukos vai Rīgā?
Mežone
Paldies par komentāru!
Bet nu Rīgā arī var atrast plašas telpas – piemēram, viesnīcu banketu zāles. Plašas zāles, kur ir daudz vietas.
Un ne visi viesu nami ir lieli ar daaudz vietām.
28.02.2018 14:15 |

Reitings 8847
Neviens jau neteica, ka tev tieši būs kopija tam, ko saka. Un nav teikts, ka nebūs vai ka to pašu nepadomās tavi viesi. Tad jau vispār nebija par ko tur atbildēt, jo var būt abējādi un nevajadzēja mēģināt apgāzt un kaut ko pierādīt. Ņem to, kas jums patīk un cerams neviens sejā vai aiz muguras neizteiksies, jo padomās visu ko jebkurā gadījumā, labu, sliktu, jo tas būs process, kurā piedalīsies. Tad jau stress tev, ka apliecināt vajag un viss, ja esat izlēmuši. Tad tik taisāt augša un te turpmāk arī var teikt, cik briesmīgi bija pilsētā vai vienā dienā.
28.02.2018 14:23 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
kreimene, nebojā sev omu un nekomentē tos caurejas komentārus!
Nekad neesmu bijusi vienas dienas kāzās, bet galīgi nebūtu iebildumu. Māsas draudzenes (abas) precējušās zagsā, tad Rīgā restorāna bija foršas vakariņas, dejas laikam līdz kādiem 2-3 .. smalki, skaisti, eleganti, jo līgavas tā gribēja, protams parūpējoties par visiem no citām pilsētām. Tev nevienam nekas nav jāpierāda, bet arī nevajag tik ļoti satraukties - katram ir savs viedoklis. Ja kāda uzskata, ka pilsētā svinēt nav forši un nebūs jautri, nu viņai ir tiesības uz tādu viedokli.. Es tai skaitā esmu no tām, kurām kāzu svinēšana pilsētā neiet pie sirds. Bet taču vienalga :) Tā ir Tava un Tava līgavaiņa diena - izbaudiet to!
28.02.2018 14:24 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Tad nu gan te kašķis panesies :D
Tak kāda starpība kas patīk citiem, tās ir tavas kāzas, dari kā gribi un viss. Kāda starpība kāpēc kāds rīko tādas vai šitādas kāzas, nu gaumes, cilveki visādi, tātad arī kāzas ir visdažādākajās vietās un stilos.
Par to gulēšanu gan te daža pārspīlē. Pirmkārt jau, vismaz es personīgi, jau laikus izvērtēju vai man gribēsies tur ilgi tusēt, vai tomēr ir iespēja ka gribēšu kādā brīdī vienkārši gulēt vai doties mājās, un pirmstam jau izdomāju variantus (ja tas prom no pilsētas) kā tikt mājās. Ja tas ir pavisam tālu, tad apdomāju vai vispār doties uz svinībām vai vienkārši pieņemu faktu, ka gulēšana būs kāda būs. Līdz ar to tā nekad nav bijusi problēma. Esmu arī 2 dienu kāzās vispār negājusi gulēt un līdz 15:00 dienā tusējusi :D
Nezinu kurš viesis tā vieglprātīgi paļaujas ka bus ta būs, bet tad sūdzas kaut ko, ka mājās netika, vai gulēšana nebija forša. Pēc būtības ta gulēšana jau ar tāda simboliska...tiešam viena no pēdējām lietām par ko domāt kāzās.
28.02.2018 14:27 |

Reitings 275
ko teica citaz

28.02.2018 14:33 |

Reitings 8847
Dura, s ir blakus z.
28.02.2018 14:34 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Sens ticējums vēsta - ja diskusija ilgi turas nesen komentēto topā, tur ir kašķis:-D
Kas attiecas uz tēmu, man pašai labāk patīk īsāki pasākumi restorānos vai viesnīcās, neesmu ne telšu, ne "kaut kā jau sagulēsim" nakšņošanas fane. Nakšņošana nozīmē arī papildus mantu stiepšanu līdzi, lai nākošajā rītā varētu kaut cik pieklājīgi sakopties, tās ir liekas neērtības.
Ja nakšņošana, tad ar komfortu, bet tāds prieks Latvijas kāzās reti ir pieejams.
Imho, abos variantos jāpadomā, no kurienes ir vairums viesu, lai viņi ērtāk varētu doties mājās pēc pasākuma (vienalga, nakšņot pie sevis, vai pavisam).
28.02.2018 14:47 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Man viesu nami patīk, bet tikai tad, ja tās nav manas kāzas. Pati arī plānoju kāzas Rīgā, bet bez baigā tusa viesiem. Man vsp šo dienu gribētos pavadīt tikai ar savu otro pusi, bet diemžēl liecinieki arī ir vajadzīgi
28.02.2018 16:12 |

10 gadi
Reitings 2746
Oi, nepabeidzu :-D vardusakot, taisi tādas kāzas kādas vēlies tu, nevis lai izdabātu viesu vēlmēm. 8-)
28.02.2018 16:14 |

10 gadi
Reitings 2746
Piedod, duuja, bet tu adekvāta nēesi! Ka tik ar kādu pakaškēties!
28.02.2018 16:15 |

Reitings 8847
besame, pirmkārt, pateicu jau to, ko minēja vismaz 4 meitenes, otrkārt, pārmaiņas pēc paskaties, ko dara dažas citas, tad arī varēsi redzēt, kurš te baltais, pūkainais.
28.02.2018 18:40 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
tad arī varēsi redzēt, kurš te baltais, pūkainais.

Kurš tad te ir balts un pūkains? Tikai atbildi lūdzu loģiski un saprotamos teikumos.
28.02.2018 20:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits