Viedoklis no malas?

Reitings 20
Reģ: 16.02.2018
Vai es daru, pareizi, ja esmu kopā ar vīrieti, kurš mani mīl, bet tajā pat laikā:
-----
- kad ir nokaitināts par jebko, kas nav saistīts ar mani, uz manis kliedz
-
- agrāk esot kopā ārā, svētkos, dažreiz atstāj mani. Ir bijis tā, ka es zvanu un prasu, kur palika, viņš pasaka, ka jau aizgāja uz pieturu, lai brauktu mājās
-
- viņam ir kāds, kuram viņš var uzticēt visu, bet tas kāds neesmu es. Tā ir sieviete, kuru pazīst jau vismaz 5 gadus, ar kuru kopā reiz strādāja un bija pat iemīlējies, bet, kā saka, attiecības neveidoja. No tā, ko zinu, viņi viens otram "kā iet?" apvaicājas reizi mēnesī, dažreiz viņš viņu paaicina pie sevis pa dienu uz darbu
-
- grib ar mani bērnu, jo tad redz viņa dzīvei parādītos jēga, bet nevar man atļaut ieskatīties viņa aizbloķētajā telefonā
-
- uz desmit viņa draugiem 9 būs sievietes, 1 vīrietis, tas pats tikai kolēģis darbā
-
- ir stāstījis par to, kā gribētu reiz aiziet kur kopā (neitrālā vidē) ar darba kolēģi, kurā bija iemīlējies, kamēr man, lai pierunātu viņu iziet ārā, stundām jālūdzas
-
- kad ir nauda un vēlme, iedzer, janvārī gandrīz katru dienu
-
- viņa telefonā agrāk neko aizdomīgu neatradu, bet nesen atradu padsmitgadīgas meitenes bildes (ne kailfoto). Sākumā nesaprata, par ko es pārmetu, tad teica, ka patika mati, tāpēc saglabāja, vēlāk izdzēsa pilnīgi visu, kas bija telefonā, arī mūsu foto. Lūdzās piedošanu, ka vainīgs, aizskatījās, bet stāstīja, ka ne ar vienu nekur neiepazīstas slepeni, kam es ticu, jo mājās ir laikus un ja kas būtu, to gan jau varētu manīt uzvedībā un mistiskās īsziņās, kas nepienāk nekad
-
- saņem 2 algas, bet neprot sabalansēt savu naudu, lai neattaptos ar "iedod man tam, tam, tam, nopērc to, to, to"
-
- viņam ir daudz ar kredītiem saistītu parādu (situācija - algu saņem, nomaksā, desmit dienas pēc algas nav naudas)
-
- vārdu "paldies" nedzirdu gandrīz nekad
-
- var uzģērbt baltu kreklu uz darbu, bet dažreiz mazgājas knapi reizi nedēļā un lūdzies, cik gribi, neies un to nedarīs
-
- ja kādam par ko pasaka paldies, visiem svešiem, darbā, veikalā, bet ne man. Ar sievietēm neko nopietnu nedomājot, joko, flirtē
-
- stulbs joks izskanēja, bet teica, ja nogriezīšu matus, viņam vairs neesmu vajadzīga
-
-
Ir vēl daudz kas, ko uzskaitīt un es negribēju šīs lietas pārrunāt ar sev tuviem cilvēkiem, bet gribēju dzirdēt viedokli no malas. Jūs uzreiz iedomāsities sevi manā vietā un teiksiet "es tā nevarētu dzīvot, manējais nekad tā nedarītu", bet.. nezinu. Sanāk tā, ir tā mīlestība, pieķeršanās, pieradums, bet es jūtos tomēr necienīta, nenovērtēta, man visa motivācija, kas varēja būt, lai ko censtos, uzlabotu, palīdzētu remontēt mājokli, par ko gadiem pats nav licies zinis, viss zūd. Neceļas roka. Liekas, ka nav prātīgi būt kopā ar tādu cilvēku. Piebildīšu, ka dzīvojam kopā mazāk par gadu, agrāk viņš ne ar vienu nav dzīvojis kopā. Mums ir mazliet virs 5 gadu starpība. Viņam ir pāri 30 jau. Nekādi bagātnieki neesam, dzīvojam ļoti pieticīgi. Es laikam esmu dumja un bez pašcieņas, ja ļauju, ka ar mani tā apietas. Vēl gan piebildīšu, ka viņš uz visu skatās ar aizdomām pats, nu tā "neko labu šajā pasaulē negaidi", jo var teikt, ka uzauga bez ģimenes un arī man itkā pa jokam, bet ir prasījis "arī tu mani pametīsi?" Stulbi, ka esam viens otram tuvākie cilvēki un dvēseliski atklātības brīži ir bijuši pietiekoši, bet nav tās maksimālās uzticības. Zinu, ka šī ir sirds kratīšana, bet tiešām, šobrīd man nav ar ko parunāt par šo visu.
21.02.2018 07:37 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Man pietiktu ar vienu jebkuru Tevis nosaukto punktu, lai aizietu no tāda vīrieša. Ja līdz šim vēl neesi aizgājusi un to visu cietusi, domāju, ka tā arī turpināsi, lai ko cosmo konsīlijs te neteiktu. Pašai līdz tam jānobriest, kad atvērsies actiņas, un būs jautājums nevis "vai viņš mani mīl?", bet "kā lai es pārvedu mantas?".
.
Man arī pirmā doma bija par jaunu žurnālistīti, kas srebelē attiecību rakstiņus. Vai tiešām vienā vīrietī var būt vienkopus tik daudz sliktu īpašību?
Jautājums autorei. Kas viņā ir labs?
21.02.2018 09:11 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Kādēļ tieši esat kopā?
Es pat iedomāties nevar kādam "plusam" viņam būtu jābūt, lai atsvērtu kādu no mīnusiem. Bet te tie mīnusi ir vairāk nekā varvarētu iedomāties, ka vienā cilvēkā varētu būt. Tad nu jautājums - kas tieši ir labs, lai šo visu tiešām varētu paciest? Vai arī tas ir kaut kāds mazohisma atvasinājums?
21.02.2018 09:25 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Pamet viņu. Nopietni. Te pat nav nekā cita, ko ieteikt, jo pārāk daudz jau lietu, kuras liecina, ka tu viņam esi tikai tāds ērtais pagaidu variants, tāds kā emocionālais u.c. donors, no kura var ņemt, bet pret nekas nav jādod. Nav ko sevi mocīt, jo sievietēm jau ir tāda slikta īpašība - cerēt, ka tas otrais cilvēks mainīsies, turklāt viņas var cerēt gadiem ilgi, kaut gan tas ir pilnīgi veltīgi. Vārdu sakot, ātrāk prom no šitāda, kamēr bērni nav sadzimuši, jo, ja tas notiks, tad būs galīgā dimbā.

PIlnīgi parakstos zem katra vārda šajā komentārā! Kāpēc? Jo pati biju ar dažiem izņēmumiem praktiski identiskās attiecībās (manējais tikai bija nevis izšķērdīgs, bet skops un sevišķi neaizrāvās ar alokholu) vairāk kā 7 gadus. Ar ko tas beidzās? Paldies Dievam, ar manis iniciētu šķiršanos un es teikšu, ka tas ir bijis viens no manas dzīves labākajiem lēmumiem.
"Tur ārā" ir arī citi - daudz jēdzīgāki un adekvātāki vīrieši, bet kas šāds nav jāpacieš nekādu iemeslu vadītai. Nu, pat, ja šajās attiecībās ir kāda mīlestības atblāzma, tā pati ir gana destruktīva, lai tās esamību apšaubītu jau saknē.
21.02.2018 09:28 |

Reitings 20
Man dažreiz liekas, ka visu pavada arī bailes no vientulības. Citreiz kaut kur ejot ārā pa ielu, vēl nodomāju, es varētu būt ar jebkuru citu cilvēku, kas mani novērtētu vai arī es varētu pat būt viena. Nevaru izskaidrot, kas mūs notur kopā. Līdz šim kopā pavadītais laiks, kopīgās atmiņas, cerības par nākotni. Varbūt tā ir kaut kāda līdzatkarība, ko es negribu saprast pagaidām - prātīgāk būtu būt kaut vienai nevis just vienmēr žēlumu pret otru, bet vienmēr ir tā doma, ka "viss jau mainīsies". Kopš satika mani, atrada otru darbu, bet arī, nevis manis dēļ, bet lai ātrāk tiktu vaļā pats no saviem parādiem. Progress ir lēns, bet mājoklī notiek, cik nu iespēju un prasmju robežās, remonts, jo gadiem ilgi pirkstiņu nepakustināja - naudas nebija, tas viens, bet kad bija nauda, nebija motivācijas (jo tēvs, kurš ir prom tālu, tālu, te visu bojāja).
21.02.2018 09:33 |

Reitings 20
Esmu bijusi akla :( man pašai pagātnes pieredzes dēļ iekšējā sajūta saka, ka tāpat viņš mani pametīs kādreiz, kādas citas dēļ, kurai mati garāki būs vai vēl kaut kas. Jebkāds primitīvs iemesls, kura dēļ viegli iepatiksies cita. Vai uzjundīs jūtas pret kādu veco simpātiju (no darba). Reiz prasīju, vai ja es aizietu, bet tai citai, kas viņam patika, ja viņai pret viņu parādītos jūtas, viņš teica, ka izmantotu iespēju, lai nepaliktu pavisam viens. Kas nozīmē, ka ja jūtas pret mani mazinātos, pret citu pieaugtu vai rastos no jauna, mani pamestu šā vai tā. Un ja mūs spēj potenciāli šķirt šādas stulbas lietas, es nezinu, pie kura salmiņa un kāpēc es turos. Taisnību sakot, man viņš pēc rakstura un paradumiem atgādina manu tēvu, bet ne jau to es viņā meklēju. Tā šķiešanās ar naudu, attieksme pret tuvākajiem kā pret tukšu vietu, bet pret svešiem kā cilvēkiem, kam gatavs izpatikt vienmēr un visur.. Tās pašas īpašības. Nu un arī - viņa dvēsele sāk runāt, kā nu tas nav brīnums, kad viegli iedzer.
21.02.2018 09:42 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Mani pieņēmumi :
1) viņam ir mīļākā vai pat dubultā ģimene, kuru uztur;
2) viņam ir cita orientācija, un ar tevi viņš cenšas to noslēpt;
3) viņš vienkārši ir losis, kas tērē tavu laiku.
Ieteikums- standarts- bet es to parasti nesaku- pamet viņu :D
21.02.2018 09:47 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Es biju 100% paarliecinaata, ka teksts buus par 20 gadniekiem, kuri tikko saakushi dziivot kopaa, kad nonaacu liidz juusu vecumam, liidzjuutiibas vietaa man vienkaarshi gribas njirgt.
Kaarteejaa stulbaa latvju cieteeja un luuzeris. Pametiis nabadziiti, pilniigi rinda staav peec 30gadiiga luuzeriiga teevinja, ha ha ha. Teevs shim suudiigs bijis vai kas tur, ak, vaimandieninj, paglaudi galvinju puisiitim un nopeerc kaadu cigaretiiti. Nee, es nevaru, es atklanos shii stulbuma priekshaa. Taas visas peerles te ir nepaarspeejamas.
Tu esi stulba, stulba un veelreiz stulba, kaadaas durviis ir jaaiespiezh galva, lai pavadiitu savu dziivi ar luuzeriigu kjeemu, plus veel drukaatu romantiskas zheelabas.
21.02.2018 11:33 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Jā, tev nav pašcieņas. Es tavā vietā savus jaunības gadus uz tādu lūzeri netērētu, bet nu katram savs.
21.02.2018 12:03 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2015
neticu, ka šitais nav trollis, nedomāju, ka jebkura normāla sieviete paliktu ar tādu vīrieti:-D
Stulbi, ka esam viens otram tuvākie cilvēki

nē, sorry, jūs neesat viens otram tuvākie
21.02.2018 12:11 |

Reitings 3388
Reģ: 27.11.2012
Kāpēc vispār attiecībās jāstāsta, pret kuru darba kolēģi ir bijušas jūtas, un kas tur kaut kad nav sanācis, bet varētu būt bijis? To es nekad nesapratīšu. Un vēl vairāk nesapratīšu jautājumus kā: "Ja mēs izšķirtos, tu mēģinātu ar Anniņu saiet kopā?". NU KĀPĒC? :-D
21.02.2018 12:15 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
grib ar mani bērnu, jo tad redz viņa dzīvei parādītos jēga

Neīstais veids kā meklēt dzīves jēgu. Un ja pēc bērna piedzimšanas tā arī neradīsies dzīves jēga? Iespējams kritīs vēl lielākā depresijā ,jo būs negulētas naktis vai tml.
ir stāstījis par to, kā gribētu reiz aiziet kur kopā (neitrālā vidē) ar darba kolēģi, kurā bija iemīlējies, kamēr man, lai pierunātu viņu iziet ārā, stundām jālūdzas

Redz viņš ir gatavs iet ar viņu un gan jau viņai izmaksāt, bet Tevis dēļ nav gatavs pūlēties un pat kādu reizi, kaut kur izziet. Es gan nezinu vai viņš ir no tiem ,kurš cenšas , kamēr neiegūst sievieti ,vai arī vnk kādas sievietes dēļ ir gatavs censties un kādas nav vērts. :(
kad ir nauda un vēlme, iedzer, janvārī gandrīz katru dienu. saņem 2 algas, bet neprot sabalansēt savu naudu, lai neattaptos ar "iedod man tam, tam, tam, nopērc to, to, to". viņam ir daudz ar kredītiem saistītu parādu (situācija - algu saņem, nomaksā, desmit dienas pēc algas nav naudas). paņēma 2005. gadā. Un tie nav tūkstoši vai daži simti. Bet (!) dārgās dāvanās meitenei no darba vārdu. "paldies" nedzirdu gandrīz nekad.

Un ar tādu Tu patiešām gribi dibināt ģimeni? Viņš nemāk vai negrib plānot savu budžetu, ir atkarīgs, domā par citu sievieti un pat to neslēpj. Viņam tā otrā alga bija jāiztērē nomaksājot parādus un ja ,kaut kas paliek pāri, tad kopīgai izklaidei. Kaut vai 1x aiziet uz restorānu vai kino, vai arī ,ko citu neviss nodzerot. Viņš tā vietā ,lai atdotu parādu nodzer naudu, iztērē dārgās dāvanās sievietei ..13 gadus nevar saņemties atdot pāris simtu Eur? Neviss nevar, bet gan negrib! Nezin kāpēc Tev pat mazu dāvanu nenopirka un nevēlējās iepriecināt, kad parādijās lieka nauda un tā vietā Tev vēl paprasīja naudu izdevumiem.
saka, ka mīl. Kad eju prom, sakot viņam "nomierinies, es gribu iziet ārā", nekur nelaiž, atvainojas, ka redz, tas un tas viņam uznāca, nomierinās.

Svarīgi ir kā viņš izturas visu laiku neviss izturas, kad jau viss jūk ,brūk un esi gatava iet prom.
Manuprāt ,vienīgais pozitīvais ir - jautri, ir līdzīgas intereses, remontē dzīvokli. Vai dēļ dzīvokļa remonta un jautrības ir vērts visu pārējo paciest? Kādas ir kopīgas intereses?
Starpcitu ,man vienai paziņai arī ir līdzīga situācija un arī argumenti līdzīgi kā Tev, bet vai vnk jauku vārdu (sīrupa) , jautrības un nokrāsotu sienu dēļ ir vērts paciest vīrieti ,kurš izturas kā izturas, uz kuru nevar paļauties, kuram ir problēmas ar dzeršanu, savaldību, fantazē par kolēģi?
no darba nav izmests nekad, 5 gadu garumā

Tas gan nav nekāds sasniegums. Totālos nejēdzas ,tikai izmet ārā no darba. Mūsdienās jau tur ,kaut cik jēdzīgus darbā.
21.02.2018 12:19 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Uzlabo savu pašvērtējumu. Vajag būt izvēlīgākai vīriešu izvēlē!
Viena noteikti nepaliksi!
21.02.2018 12:26 |

10 gadi
Reitings 5781
Reģ: 04.05.2009
Grozi kā gribi, bet mazā vācu ragana pareizi uzrakstīja. To pēdējo teikumu var droši kopēt visās šāda veida diskusijās.
21.02.2018 12:27 |

Reitings 20
Laikam to visu arī man vajadzēja no citiem dzirdēt, lai kaut cik attaptos. Cik ko esmu pa dzīvi redzējusi, viss kļūst tikai sliktāk un nemainās cilvēki. Kaut gan, radiniece bija kopā ar savu puisi, tad pašķīrās, kaut ko riktīgi sastrīdējās, tad abi sagāja ārzemēs esot kopā un nu ir vīrs un sieva, audzina mazu bērniņu, bet nu tas puisis nemaz uz pusi nav tāds kā cilvēks man blakus, pretējs, nav dzērājs. Zinu tikai vienu, ka ja došos prom, tad jau laikam prom no Latvijas, jo viena nevaru iedomāties kā iztikšu. Nepaļaujos uz savu esošo otro pusīti materiāli, drīzāk ir tā, ka man kaut naudas mazāk, viņš pat no manis cik reizes ir ko prasījis (tie paši etaloni, arī cigaretes, diemžēl, jo ja beigušās, bet nedabū, kā tāds mežonis, nerunājams). Mani tas ne cik nemierina, bet reiz kāda sieviete stāstīja, ka viņas pirmā bērna tēvs no viņas maka vilka ārā naudu. Es negribu, lai nonāk līdz kam tādam, ka jau bez manas ziņas vēl mani materiāli regulēs. Zinu, daudzām te ir neiespējami iedomāties, kā tas ir, dzīvot tā, neiet prom, bet arī iešana prom nenotiek vienā dienā, mantas jāved un ja man vēlreiz nāksies pārbraukt, es visu vai nu pārdošu vai atdošu labdarībā. Man liekas, ka esmu vairāk emocionāli atkarīga, neturu sevi te cietējas lomā, kas jāžēlo, bet kaut ko vēl cerēju. Varbūt visu vajadzēja izteikt pat ar vienu, stulbu iemeslu - ja vīrietis var psihot tik dēļ tā, ka mašīnas pa ielu brauc (neākstos nemaz), tad kāds tēvs viņš var būt bērnam. Sabļaus par to, ka mazais raud naktī? Tas būtu murgs. Un es baidos arī iet prom, nekad nevienu neesmu pametusi, vienmēr ir cerība par labo pusi, ko jau teicu, cerība, ka mainīsies kas. Bailes no vientulības ir lielas, bet bailes nodzīvot kopā ar tādu, kurš mani nemaz ar nemīl, lielākas.
Jūs ziniet to šovu "Caur ērkšķiem uz..?" Tajā līmenī neesmu, bet citreiz sajūta ir, ka ja nesavākšos, nolaidīšos kaut kādā pagrīdē, sākšu līdzināties vīrietim, kas man ir blakus. Ujj.. Sen laikam neesmu bijusi jēdzīgu cilvēku kompānijā.
21.02.2018 13:15 |

Reitings 20
Tās, kuras bijušas līdzīgās attiecībās, noteikti varēs dot padomu "gribi normālu dzīvi, tinies ātrāk prom". Bet ja izlemt iet prom, kā uz to saņemties? Kā iekšēji atrast to pārliecību "kas tev vēl ir jāsagaida, lai pārliecinātos, ka te tu būsi nelaimīga?" Bailes kļūdīties. Interesanti, ka viņš uzradās manā dzīvē tieši laikā, kad es jau biju izlēmusi, ka būšu viena, priekš kam man kādu mīlestību, kas tāpat pazudīs, dzīvošu sev. Uzradās manā dzīvē un sajauca gaisu. Tolaik jutos laimīga.
Būt kopā, jo ir jautri? Skatoties komēdijas man arī ir jautri, bet tāpēc neiedomājos, ka gribu būt kopā ar kādu no tiem aktieriem. Laikam jāsāk pakot mantas, lai gan sarežģīti nebūs, par cik 90% manu lietu tāpat stāv kastes, jo kad es ienācu viņa dzīvē, te nekā nebija. Te bija tukša virtuve, te nebija pat gultas. Un viņš visus tos gadus bija ar to mierā - atnākt mājās, kur plikas sienas un pods vannasistabā. Ar mani sākās kaut kāda Dzīve šeit. Laikam ar to arī viss būs beidzies. Diemžēl.
21.02.2018 13:25 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Saprotu, ka ir grūti, bet saņemies, pieņem lēmumu un aizej. Bez visiem baidos arī iet prom, nekad nevienu neesmu pametusi. Tu to vari! Mēs visas esam tam gājušas cauri, un, ja to var izdarīt citas, kāpēc lai tu to nevarētu? Sapurini sevi kārtīgi un tiecies pēc labākas dzīves atpakaļ neatskatoties, tas vīrietis nav tā vērts.
21.02.2018 13:26 |

Reitings 663
Reģ: 01.08.2011
Kāds pēdējais piliens, tu jau te tādus esi uzskaitījusi. Ja pēc šķiršanās ar tevi, viņš sāks mainīties un lūgt otro iespēju, tad padomāsi, tagad nav ko domāt, glāb savu dzīvi.
Pēc rakstītā liecies sakarīga, vnk nevajag sevi ātrāk novecināt.
21.02.2018 13:28 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
Lai tev atvieglotu dzīvi - izlasi vēlreiz visu, ko tu esi sarakstījusi šajā diskusijā un iedomājies, ka tā ir tava meita, kas lūdz tev padomu. Ko tu viņai ieteiktu? Kādu padomu tu viņai sniegtu?
21.02.2018 13:29 |

10 gadi
Reitings 4681
Reģ: 29.01.2009
drīzāk atbildīgs (no darba nav izmests nekad, 5 gadu garumā),

Tas skaitās atbildīguma rādītājs? Man šķiet, ka tas ir tikai normāli.. parasti jau aiziet no darba, ne izmet.

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Kādas vēl bailes par to, kas būs un vai tik nebūsi nelaimīga utt.? Nepietiek ar nelaimīgo sajūtu esošajās attiecībās un bailēs no esošās situācijas, kura tikai attīstīsies, kad būs bērni, kuri cietīs, piemēram? Galīgi jau!

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits