Un jā, es esmu tā idiote, kura, aizbraucot uz kapiem, no putekļiem ar lupatiņu noslauka pieminekli, kapa kopiņu un, tam visam piedevām, vēl pusčukstus runāju ar apglabātajiem. Jā, un es ar grābekli krusteniski sagrābju smiltis. Jā, un es pat atļaujos izmest vecos ziedus! Jā, es ļoti labi zinu, ka viņi mani nedzird, jo tur, deviņas pēdas zem zemes, ir kauli vien, taču tie ir manu tuvāko, dārgāko cilvēku kauli. Un tajā sasodītajā bedrē es, būdams mazs bērns, pavadīju savu vectēvu, kurš, skaists un gluži kā dzīvs, gulēja zārkā savā glaunākajā uzvalkā. Un tagad, būdama pieaugusi, saprotu, ka skaistā vectēva vietā palikuši vien kauli. Un ka nav vairs mana dārgā, pasaulē mīļākā cilvēka. Taču es jūtu, ka vienīgais veids, kā varu būt tuvāk, ir aizbraukt uz kapiem, nolikt ziedus un izrunāties. Jā, izrunāties. Un izsmēķēt cigareti. Jo zinu, ka, ja viņš būtu dzīvs, mēs tā sēdētu kopā ārā, dārzā,uz soliņa, smēķētu un runātu par visu un neko. Tā kaulu čupa bija dzīvs cilvēks! Tāpēc es nevaru nomierināties, jo man riebjas lasīt to izsmejošo attieksmi! Jo tā aizskar! Un sāpina! Ļoti.