Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Bail - jauns amats

 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Sveikas!
Pat nezinu īsti, ko gribu. Uzmundrinājumu, reālistisku skatījumu, padalīšanos pieredzē?
Nesen pieteicos jaunam amatam savā esošajā darba vietā, kur strādāju jau gandrīz 10 gadus. Tādā ziņā savā pašreizējā amatā esmu labi novērtēta un atzīta kā rūpīga un uz ko vienmēr var paļauties, ka darbs būs izdarīts labi. Darba vieta kā tāda arī man patīk un to nevēlos mainīt. Bet kaut ko gribējās pamainīt un iemācīties ko jaunu, tāpēc, kad atbrīvojās vieta, pieteicos vakancei. Par jauno amatu īsti nekādas zināšanas man nav, tikai tik, cik gadiem kopā strādājot esmu nedaudz no malas redzējusi, bet droši vien īstā sajēga par visu man vēl nav. Bet esmu apķērīga un ātri mācos, tādēļ likās, ka varētu nebūt nekādu problēmu apgūt visu ātri. Arī visi citi pretendenti uz šo vietu bija bez iepriekšējas pieredzes, tādēļ beigās šodien uzzināju, ka esmu izraudzīta, rīt jāiet kārtot papīrus.
Tagad manī sāk parādīties bailes, kā es tikšu galā. Vai es tikšu galā? Es nešaubos, ka tehniskās lietas varētu apgūt ātri. Bet šis darbs būs brīžiem fiziski smagāks kā iepriekšējais (bet ne tā, ka es galīgi nevarētu celt) un bieži jāstrādā paaugstu, bet man ir nedaudz bail no augstuma (lai gan tas nav nepārvarami, bet vismaz pirmajās reizēs). Un tagad, par to domājot, manī parādās neliels stress, kā būs. Amats ir tāds, ko jau sen biju vēlējusies apgūt, šoreiz beidzot saņēmos pieteikties. Bet, ja nu es netieku galā? It kā jau varētu lūgt dažas smagākās lietas, lai izdara kolēģi. Bet no otras puses - negribas, lai viņi sevī purpina, ka "ko tad paņēma tādu cilvēku, kas nevar pats visu izdarīt, kāpēc mums jādara viņa vietā".
Gan jau ar laiku, kad es pierastu, vairāk iemācītos, ar lielāko daļu pati tiktu galā. Bet sākumā... Ja nu es visu nevaru, bet neviens man par spīti nepalīdz, tip - "pati gribēji šito darīt, tad nu tiec pati galā". Atpakaļceļa man vairs nebūs - manā vecajā amatā jau būs vietā cita.
Ai, varbūt es visu šito lieki sadomājos, kas to lai zina, kā būs.
Nez, laikam gribējās vienkārši parunāties un izkratīt sirdi.
15.02.2018 16:51 |
 
Reitings 1608
Reģ: 26.01.2016
Īsi, nestreso pirms laika! Tu nezini kas un kā būs, priekš kam sadomāties ntos variantus, vēl pietam, ar kuriem netiksi galā... kad būs attiecīgā situācija, tad arī domāsi. Turklāt nav ko iesēsties vienā vietā ilgi, laiks pārmaiņām! ;) nesatraucies, Tev viss izdosies!
15.02.2018 16:57 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Es gan darba pārrunās arī godīgi teicu, ka tās trepes un strādāšana augstumā mani nedaudz biedē gan un arī par visiem smagumiem nevaru tagad uzreiz pateikt, vai varēšu ar tiem tikt galā.
Bet arī dažas lietas jau izmēģināju, viss jau izdevās, bet nevarētu teikt, ka man nebija panika un sirds neleca pa muti laukā tajā brīdī, kad atrados augstumā un bija vēl tur kaut kas jādara. Tā gan ir tikai neliela daļa no visa darba, bet tomēr ar to arī ir jārēķinās.
It kā jau man vienmēr jaunā, svešā, augstā vietā ir bailes un iekšēja panika klāt, bet ar laiku aprodu, tāpēc domāju, ka cerams arī šoreiz pieradīšu.
15.02.2018 16:59 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ā, jā, aizmirsu piebilst - parasti šis amats ir tāds, ko strādā tikai vīrieši - vismaz mūsu darba vietā. Tādēļ arī liekas, ka nu nāksies sevi īpaši pierādīt. Un, vai es tikšu galā? Katrā ziņā šis būs man noteikti stimuls vairāk vingrot un trenēt spēku.
Paldies par komentāriem! :)
P.S. Jā tas laikam man raksturīgi vienā brīdī sadomāties visu sliktāko un tad jau sākas panika un rodas šaubas par sevi. Parasti jau pēc tam dzīvē tik traki viss neizrādās, kā esmu paguvusi sadomāties. Bet, kas to lai zina? Laikam biedē tas, ka nebūs vairs atpakaļceļa.
15.02.2018 17:02 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Pie trepēm un augstuma pieradīsi. Ja sirdī par to nemiers, paņem apdrošināšanu uz nelaimes gadījumiem (ja vien darbs nedod). Pati arī čurāju biksēs no bailēm jau uz 3. trepju pakāpiena stāvot ar savu smagumu rokās. Pēc tam pieradu pie augstuma. Pēc tam pieradu arī pie tā, ka dzelži ir tikai dzelži.
Bet ja Tava profesija ir tā, ko es domāju, tad ar tehnisko nav nemaz tik vienkārši... Ja gribas ar visu tā nopietni nodarboties.
15.02.2018 17:30 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Paldies par komentāriem! :)
Ai, tagad ieinteresēja, kuru profesiju Zinas tante domā. :D
15.02.2018 20:06 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Skatuve? :-D
15.02.2018 21:00 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ups, jā :D
15.02.2018 21:52 |
 
Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Ehh, bija vēl trakāk kā domāju :-/ Gan ne tieši ar pašu jauno darbu, jo tur vēl nekas daudz nav bijis jādara. Pagaidām vairāk pabeidzu nepadarītos darbus ar savā vecaja amatā un apmācu savu aizstājēju. Bet problēma ir ar psiholoģisko klimatu. Pēkšņi kaut kā ir sajūta, ka daudzi cilvēki, uzzinot, ka es pāreju uz vakanto amatu, ir nez par ko apvainojušies uz mani. Kaut kā ļoti izjūtu pēkšņu vēsumu attieksmē, kas vienmēr līdz šim ir bijusi ļoti laba.
It īpaši manas tiešās kolēģes, ar ko līdz šim strādāju kopā, liekas ļoti apvainojušās, pat īsti vairs nerunā. Nezinu, vai vispār izdosies visu vērst uz labu. Nezinu, kā pašai tagad izturēties. Es jau visu laiku saku, ka taču viņas nepametu, šajā pašā darba vietā taču būšu, un palīdzēšu apmācīt jauniņo, cik vien vajadzēs.
Bail, ka būs tā kā biju jau sadomājusies, ka jaunajā amatā grūti klāsies, jo neviens īsti nevēlēsies palīdzēt (parasti jau visi, arī dažādu amatu kolēģi palīdz viens otram, ja vajag, jo visiem ir kopējs rezultāts, kas jāsasniedz). Es vienkārši nesaprotu šo pēkšņo attieksmes maiņu un atsalumu. Ok, ne jau ar visiem tā ir, bet ar lielu daļu tieši to cilvēku, ar kuriem man tomēr arī turpmāk būs dienu dienā jāstrādā kopā un jāsadarbojas. Vispār vairs nezinu, kā ar viņiem runāt, kā izturēties. Un bail vēl pat domāt, ko aiz muguras ir izdomājuši un runā.
Pēdējās dienas vispār visu laiku tāds stress, ka apetīte pilnīgi pazudusi un izgulēties arī nevar.
19.02.2018 19:27 |
 
Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Man drīzumā būs jauns darbs, pieredzes tieši tajā nozarē nekādas, tad nu domāju, ka būs līdzīgas sajūtas. Arī domāju, kā tikšu galā ar to visu. :-D Bet es esmu bailīga, tāpat dzīvē visādi var gadīties.:)
19.02.2018 19:40 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)