Interesanta lieta par ko diskutēt - interneta ietekme

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Čau.
Es šodien atradu video angļu valodā pavisam netīšām par to kā sociālie tīkli ietekmē mūsu dzīves.
Un tas tik tiešām bija stāsts par mani. Man galvā ir izsapņots, izlolots tēls kādu es gribu sevi redzēt. Izlolots no matu galiņiem līdz papēžiem.
Esmu diezgan traumatiska. Man kā jau citiem ir arī emocionālās rētas no bērnības, neizsāpētas bēdas, neizraudātas asaras un noplēstas kreveles.
Es sāku mainīties. Kādreiz man bija vienalga, es varēju sēdēt žigulī rozā apakšbiksēs un izpūrušiem matiem skriet pa kukurūzas lauku. Taču tagad es nevaru iziet no mājas bez meikapa. Bez divu stundu ģērbšanās. Nevaru iziet no mājas neuztaisot selfiju un neieliekot instagramā.
.
Es noskatījos šo video un man tiešām nobira pa asarai. Visbaltākā patiesība kādu jebkad biju dzirdējusi.
Tā ir, varu to atzīt, ka es slēpjos aiz fancy drēbēm un fancy kosmētiku, kuru visbiežāk nopērku pat mirkļa iespaidā.
Tā ir patiesība, ka es nelieku visam izgaist, bet gan slēpjos.
.
Tā ir taisnība, ko tajā video stāstīja, ka es salīdzinu sevi ar slavenībām. Viņām ir fancy luksusa dzīve, nauda, vara, uzmanība, bet kas esmu es? Tā vien gribas domāt, ka tur slēpjas laime.
.
Esmu pavadījusi kādreiz daudz stundas lejot asaras un raudot spilvenā nu kāpēc es nevaru būt kā viņa? Ja nebūšu ar tādu meikapu vai nebūšu ar tādu frizūru kā tā youtubere mani tak neviens negribēs. Nu kaut kā tā...
.
Jā, es tagad redzu, ka esmu dziļi iekšā nelaimīga. Internets un sociālā dzīve mani ir ietekmējis pamatīgi pēdējā gada laikā.
.
Un visbūtiskākais- tajā īsfilmiņā bija ieteikts pameklēt kas tu esi patiesībā jeb who am I ? Es nevaru atrast atbildi uz šo jautājumu. Liekas, ka es esmu cilvēks. Un ar to atbilde arī beidzas. Kā atrast sevi? Kas var palīdzēt?
Psihologus neiesaistīsim..
13.02.2018 22:21 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Psihologus neiesaistīsim..

Jā, kaut ko spēcīgāku šeit jau prasās pēc tā tava diskusijas pieteikuma, tas jau palicis slimīgi, labāk meklē kādu atbalstu pie speciālista.
15.02.2018 13:24 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Tev uz so temu nevajadzetu parak "iespringt", jo visi sie dzives jegas meklejumi ir islaiciga nodarbe. Pec tam seko autinbiksites, aiznemumi, vecaki, celulits, svari, adipozitate, fitnesa zales, beres. Un viss kaut kada apbrinojama veida atrisinas pats no sevis.
Ja cilveks "загрузился" paliekosi, vins veltis savu dzivi, lai atrastu taja jegu un vins to atradis sev. Tas, kurs zaude dzives jegas meklejumos, neatradis to, turpinas dzivot talak, aplukojot meitenu dibenus, PUISU AUTOMOBILUS, kino zvaigznu kostimus, televizoru ekranus. Viss bus "normali" un tad - vaks pasa zarkam. No iekspuses.
15.02.2018 20:02 |

Reitings 515
Reģ: 04.03.2016
Es arī noskatījos, bet patiesībā ko līdzīgu jau biju redzējusi, PrinceEa jau mani mainīja, dēļ šī https://www.youtube.com/watch?v=dRl8EIhrQjQ un praktiski visiem viņa video.
Es vairs instagramā ieeju tik uz citiem palūrēt vai ielikt bildi, kas man nozīmīga, un tas nebūt nav selfijs. Es negaidu likes, nesekoju cilvēkiem vairāk lai tie man atsekotu, nelieku nekādus haštagus, es nedaru neko no tā visa,. Praktiski pēc visa tā, man telefonā vairs īsti nav ko darīt, man viņš palika tāds pats, kā bija pirms kādiem 7 gadiem, kad vajadzēja tikai sms, ieiet netā kaut ko palasīt par jaunumiem, zvaniem. (Labi, whatsapp nācis klāt, bet tur arī čats tikai ar svarīgiem cilvēkiem) Viņa video mani reāli izglāba, jo es gribēju būt instagrama zvaigzne, gribēju lai visi zina ko daru twiterī un fb, tagad es nelieku praktiski neko, nekur. Un es jūtos daudz, daudz labāk un tuvāka saviem mīļajiem nekā jebkad agrāk.
16.02.2018 12:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits