Interesanta lieta par ko diskutēt - interneta ietekme

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Čau.
Es šodien atradu video angļu valodā pavisam netīšām par to kā sociālie tīkli ietekmē mūsu dzīves.
Un tas tik tiešām bija stāsts par mani. Man galvā ir izsapņots, izlolots tēls kādu es gribu sevi redzēt. Izlolots no matu galiņiem līdz papēžiem.
Esmu diezgan traumatiska. Man kā jau citiem ir arī emocionālās rētas no bērnības, neizsāpētas bēdas, neizraudātas asaras un noplēstas kreveles.
Es sāku mainīties. Kādreiz man bija vienalga, es varēju sēdēt žigulī rozā apakšbiksēs un izpūrušiem matiem skriet pa kukurūzas lauku. Taču tagad es nevaru iziet no mājas bez meikapa. Bez divu stundu ģērbšanās. Nevaru iziet no mājas neuztaisot selfiju un neieliekot instagramā.
.
Es noskatījos šo video un man tiešām nobira pa asarai. Visbaltākā patiesība kādu jebkad biju dzirdējusi.
Tā ir, varu to atzīt, ka es slēpjos aiz fancy drēbēm un fancy kosmētiku, kuru visbiežāk nopērku pat mirkļa iespaidā.
Tā ir patiesība, ka es nelieku visam izgaist, bet gan slēpjos.
.
Tā ir taisnība, ko tajā video stāstīja, ka es salīdzinu sevi ar slavenībām. Viņām ir fancy luksusa dzīve, nauda, vara, uzmanība, bet kas esmu es? Tā vien gribas domāt, ka tur slēpjas laime.
.
Esmu pavadījusi kādreiz daudz stundas lejot asaras un raudot spilvenā nu kāpēc es nevaru būt kā viņa? Ja nebūšu ar tādu meikapu vai nebūšu ar tādu frizūru kā tā youtubere mani tak neviens negribēs. Nu kaut kā tā...
.
Jā, es tagad redzu, ka esmu dziļi iekšā nelaimīga. Internets un sociālā dzīve mani ir ietekmējis pamatīgi pēdējā gada laikā.
.
Un visbūtiskākais- tajā īsfilmiņā bija ieteikts pameklēt kas tu esi patiesībā jeb who am I ? Es nevaru atrast atbildi uz šo jautājumu. Liekas, ka es esmu cilvēks. Un ar to atbilde arī beidzas. Kā atrast sevi? Kas var palīdzēt?
Psihologus neiesaistīsim..
13.02.2018 22:21 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Oj, man noteikti tā nav, bet saprotu, ka tā var būt, man arī ir draudzene, kura var kkur aiziet vai kko izdarīt tikai, lai var ielikt ig, zinu, jo esmu blakus reizēm :D Tā jau meitene forša, bet ļoti ievilkta visās tajās soc tīklu padarīšanās, atceros arī, ka biju nesen ceļojumā un tur bija arī viens mans draugs, kurš vnk 50% ceļojuma pavadīja telefonā, es atceros, ka gājām lielveikalā garām kkādai interesantai vietai pašā centrā 5x, bet tikai sestajā viņš man piebakstīja tipa lai parādītu- skaties, kas te :D Tas ir bik par traku, jā :D Kad dzīve vairs nav te, bet tur- kaut kur, lai parādītu citiem, cik ir labi, lai gan... labi nav :D
Es arī citreiz ielieku kko soc tīklos, bet speciāli nekrāsojos un netaisos, lai selfiju uztaisītu, uz veikalu eju briesmīgā izskatā, un man bilžu taisīšana parasti aizņem minūtes 10 max, gribu baudīt to mirkli, kurā esmu.
14.02.2018 10:03 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2015
autori nenomāc problēma par sociālajiem tīkliem, bet video aktivizēja viņas eksistenciālo jautājumu: Who am i? kas pārējiem diskusijas dalībniekiem vēl nav aizgājis.
14.02.2018 10:42 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Jā, jā, visa ļaunuma sakne ir internets un briesmīgie, briesmīgie sociālie tīkli. Pirms 100 un vairāk gadiem točna neviena nesēdēja un nesapņoja par smukām kleitām un Romeo, kas naktī dzied zem balkona. :-D Un aizejot uz tirgus laukumu ar kāru aci neskatījās uz bagāto saimniekmeitu sarkanos brunčos un nedomāja, cik lieliska un ideāla ir viņas dzīve.
14.02.2018 10:43 |

Reitings 1164
Reģ: 16.09.2015
IG lietotājas ar 10000 sekotājiem reklamē produktus, tātad viņām ir jāizskatās perfekti, lai pārdotu tos produktus (iedomājies TV reklāmas - tur arī zobi pēc colgate lietošanas kļūst satriecoši balti un neviena reklāma neatrādīs dzeltenus zobus).
Jāsaprot, ka tas, kas tiek parādīts IG, ir sagrozītā realitāte. Mēs esam tikai cilvēki, reāli un ļoti attālināti no perfekcijas.
Sāc izmantot IG kā savu motivatoru, ja tev patīk kāda lietotāja, novērtē, kas viņai ir un tev nav, un sāc rīkoties - apgūsti papildus prasmes, sāc sportot. Centies pavadīt mazāk laika čekojot IG, jo tā tu zaudē laiku no savas dzīves..tā vietā, izmanto šo laiku lasot grāmatas, rakstot dienasgrāmatu (labs sevis izzināšanas veids), ejot pastaigās, utml.
Un starpcitu, who am I ir dzīves projekts, tu turpināsi sevi iepazīt visu mūžu. Tas, ka tu tagad aptver, ka sevi nepazīsti īstenībā ir reāli laba atklāsme, jo sākt sevi pētīt un izprast tagad tomēr ir daudz labāk nekā nekad.
14.02.2018 11:16 |

Reitings 15
Reģ: 16.01.2018
Interesanta tēma ir pacelta :-)
Un starpcitu, who am I ir dzīves projekts, tu turpināsi sevi iepazīt visu mūžu. Tas, ka tu tagad aptver, ka sevi nepazīsti īstenībā ir reāli laba atklāsme, jo sākt sevi pētīt un izprast tagad tomēr ir daudz labāk nekā nekad.

+++
Man šis sociālo tīklu jautājums nav aktuāls, jo īsti neinteresē ko par mani domā cilvēki ar kuriem pazīstama esmu uz "jūs", nemaz jau nerunājot par svešiniekiem. Man dzīves princips ir, lai skatoties spogulī es pati sev patiktu kā cilvēks (nerunāju par vizuālo) - lēmumi kurus pieņemu ir saskaņā ar manām vērtībām.
Domāju ka who am I atklājas tikai caur dažādām situācijām, kurās parādām "savu glīto un neglīto seju". Respektīvi, Titānika stāsts, lecu pirmais laivā un pārējie lai slīkst, vai bērnus un citus palaižu pirmos, cerot, ka beigās būs vieta arī man...
14.02.2018 11:46 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Jā, jā, visa ļaunuma sakne ir internets un briesmīgie, briesmīgie sociālie tīkli. Pirms 100 un vairāk gadiem točna neviena nesēdēja un nesapņoja par smukām kleitām un Romeo, kas naktī dzied zem balkona. Un aizejot uz tirgus laukumu ar kāru aci neskatījās uz bagāto saimniekmeitu sarkanos brunčos un nedomāja, cik lieliska un ideāla ir viņas dzīve.

Agrāk, lai komunicētu bija kaut kur konkrēti jābūt, jāiet, jānokļūst, jāsatiek. Tas nevarēja notikt nepārtraukti.
Tagad FB, IG ir piesiets cilvēkam 24/7 , izņemot varbūt tikai dušā bez tā, jo zinu ka uz WC daudzi bez telefona neiet.
Daudzi protams apvainojas, bet atkarība tā ir.
14.02.2018 11:47 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
man noteikti ir interneta atkariba: cosmo ( lilit) palasit periodiski, uzzinat par ko cilveki intresejas, izteikt publiski savu viedokli, kaut gan reali, nu kuru tas interese..., IG sekoju skaistam bilde, intresantiem cilvekiem, draugiem, pazina, visam, kas mani interese, FB iecekoju vismaz reizi diena, bet neko citu ka vestules no draugiem tur mani daudz neintrese, whatsapp... man liekas del si man telefons pie rokas ir pieaudzis ( draugi, gimene, bildes, komentari, ikdienas apmainas...) viss notiek caur whatsapp
No visa si, nekas gan neliek mainit manu ikdienu ta, ka es negribetu, lai vina butu- neesmu sakusi pirkt un lietot kaut ko tikai del redzeta, izlasita, nebildeju savas bildes un nekur nelieku, bet notiekti no daudziem kontiem ieteikmejos un motivejos, it seviski, kad ir negarstavoklis, tad ieraugu kada "perfekto" dzives bildi un man ari gribas un es domaju, kas ir tas, kas man pietruks, kas ir tas, ko varu darit labak vairak, savadak, lai butu ta, ka man gribas, iespejams loti lidzigi ka tai motivejosai bildei...
lidz sim vieniga un konkreta atbilde ir - organizetiba un merku, planu sastadisana. tas man konkreti palidz un tas ir tas, ko es redzu visa saja interneta realitate: skaistie ig konti ir ietureti viena gamma, bildes ir atlasitas, jo cilvekam ir skaidra doma, ko vins grib paradit, blogi ir organizeti un ir stastijums...
tas ir tas, ko es panu sava dzive- organizetiba: sakartoju savas bildes, sastadu sarakstus, kas jaizdara, citreiz iedvesmojos vienkarsi sakartot maju! vai uztaisit kadu sen noliktu garsigu recepti, jo ieraudziju, ka "ilzitei" atkal smuka vakarinu bilde publiceta!
14.02.2018 13:03 |

Reitings 2104
Reģ: 22.03.2015
Skaistas bildes Instagram man raisa tikai pozitīvas emocijas. Tajā skaitā sekoju arī nepazīstamām sievietēm, bet noteikti neraudu spilvenā. Veiksmīgus cilvēkus uztveru kā iedvesmu.
Uzskatu, ka mūsdienās nav neglītu sieviešu, ir par maz naudas. Ar mūsdienu iespējām - frizieriem, kosmetologiem, stilistiem, zobārstiem, ķirurgiem, jebkuru sievieti var padarīt vismaz simpātisku.
14.02.2018 13:26 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Skaistas bildes Instagram man raisa tikai pozitīvas emocijas. Tajā skaitā sekoju arī nepazīstamām sievietēm, bet noteikti neraudu spilvenā. Veiksmīgus cilvēkus uztveru kā iedvesmu.

Man tieši tāpat.
14.02.2018 13:36 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Bet ja tas sagādā psiholoģiskus pārdzīvojumus par to, kas Tev nav un citiem ir, kāpēc tad Tu uz to skaties? Iedvesmai? Iedvesmai, lai darītu, vai iedvesmai, lai bimbātu?
Sen jau esmu sapratusi, ka ne es superdibenu uzkačāšu, ne tādā mājā dzīvošu, vai ar tādu meikapu 2h zieķēšos. Nevis tāpēc, ka nevarētu, bet tāpēc, ka negribu.
Vienmēr, kad kaut kur uz ielas/ kafejnīcā/ veikalā redzu kādu meiteni ar pilno meikapu, korektoriem, sārtumiem, līmētām skroptām utt., nekad neiedomājos "cik skaisti" - pirmā doma vienmēr ir - "ak dievs, cik daudz laika tas aizņem". Un godīgi sakot, es pati laikam vispār nekrāsotos, ja varētu.
IG sekoju draugiem, paziņām, no nepazīstamiem cilvēkiem, tie ir vairāki mākslinieki, un pāris vietējās IG "superzvaignes" - bet tie nav fitnesa un meikapa zaķi. Tur ir cilvēki, kas runā par ģimeniskām vērtībām, par ceļošanu, par radošo. To ko es pati varu un daru. To, kas ir aizsniedzams, nevis to, par ko jāraud, jo man tā nav un nebūs.
Tāpat arī FB - nu nav man tur slavenību un "fitnesa daiļavu". Arī lapām, kas posto visādus video un bildītes pamazām atsekoju. To vietā nāk forumi, grupas, kur tiek apspriestas man interesantas lietas.
Un nebūt nav tā, ka es tagad noliegtu visu, kas saistās ar to jau mazliet novecojušo IG un kādreiz to pašu glancēto žurnālu kutu. Nē, tur ir arī labas lietas, bet vajag būt reālām, lai pēc tam nav jāčīkst, jāpārdzīvo un pašām sevi kompleksos jāiemin.
Filtrēt vajag, galu galā.
14.02.2018 14:07 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vienmēr, kad kaut kur uz ielas/ kafejnīcā/ veikalā redzu kādu meiteni ar pilno meikapu, korektoriem, sārtumiem, līmētām skroptām utt., nekad neiedomājos "cik skaisti" - pirmā doma vienmēr ir - "ak dievs, cik daudz laika tas aizņem".

Man ir tāpat. :-D Dabisks skaistums, viegls make-up, saskaņots apģērbs - jā, tas patīk un rada pozitīvas emocijas un pozitīvu attieksmi pret cilvēku, bet mākslīgās skropstas, visādi akmentiņi, konturētais make-up - es nespēju izslēgt sev galvā balsi, kas atkārto to, cik nenormāli ilgu laiku cilvēkam tas ir aizņēmis. :-D Un nē, man neskauž, tieši tāpēc, ka arī es esmu pucējusies uz svētkiem vai kādu balli, es zinu, cik ļoti daudz laika tam ir jāpatērē.
14.02.2018 18:03 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
Man arī patīk stundām ilga taisīšanās, piem lai tiktos ar draudzeni ar kuru vienmēr taisam dauds bildes , patīk skaisti sataisīties arī lai vnk aizietu uz veikalu. Un arī selfiji neizpaliek. Bet ne vienmēr. Varu bez problēmām iziet cauri visiem veikaliem arī bez make up, varu publicēt bildes, kur mājas apģērbā mežā lasu sēnes. Neuzskatu ka ietekmējos no citu cilvēku bildēm soc tīklos un līdzināties nevienai toč negribu.
14.02.2018 18:26 |

Reitings 5884
Par to who I am šodien domāju. Uzskatu, ka katrs cilvēks pats izvēlas, kā sevi pozicionēt - kā lohu, kurš nekad nav bijis Kanāriju salās un kura rīcībā nav pat mākslīgo skropstu, vai kā cilvēku, kurš vakar izglāba ielas kaķēnu no nāves un kurš ir apbraukājis visas Baltijas valstis un, nezinu, lieliski orientējas franču kino.
14.02.2018 18:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
kā lohu, kurš nekad nav bijis Kanāriju salās un kura rīcībā nav pat mākslīgo skropstu,
:-O:-O:-O tatad ja neesi bijis karanijas esi lohs, un ja nav maksligas skropstas ari lohs?:-O
14.02.2018 18:54 |

Reitings 5884
Rīdziniece, nu bet protams! :-D Un ja Tu nekonturē seju un neliec to IG, un ja tev nav supergigantisku uzacu un Kardašjanas dibena, arī - lose. Kā gan citādi?
14.02.2018 18:54 |

Reitings 23705
A nu skaidrs. Sito jau sonedel redzeju tv...pjatnica kanala...tur instagramietes cinas kura reala dzive uzvares..Un stasta ka 99% fto top. Celojum u foto, jaunas dargas lupaats feiks 99% pat ka un ko paradija :-D:-D
14.02.2018 18:58 |

Reitings 23705
piemers tika paradits veikala safcejas smuaks daegas lupatas, lupatu brendu lai pieraditu ka nav feiks un liek instagrama ka tipa sita ikdirena peraks un gerbjas, un visi tic. Lia gan reali nauads tadai luapatai nav...un lidzigi ar celojumiem un izklaidem. uN NAV VINAM SLINKUMS...:-O:-D
14.02.2018 19:03 |

Reitings 5884
Es nedomāju, ka vairums veiksmīgo cilvēku FB ir feiki un melo kādam. Vienkārši jāatceras, ka arī cilvēki ar Prada drēbēm un dārgiem ceļojumiem uz Bahamām slimo, nolauž nagu, neizguļas, cieš neveiksmes biznesā, ... Tikai neliek to visu FB.
14.02.2018 19:09 |

Reitings 23705
Es nedomāju, ka vairums veiksmīgo cilvēku FB ir feiki un melo kādam.
losgiki, jo veiksmigam tam nebutu laika, kur nu vel pieradit ka luk firma ista lupatai un focet to visu, izlikt. Brinijos ka nav slinkums feik celojumus , un feik garderibi izradit. Skrien pa bodem, ficejas krutas lupatas kamer uzlaiko, un apstrada ta lai neredz ka veikala... :-D
14.02.2018 19:14 |

Reitings 23705
un kas sokeja, cali uz 1 stundinu izire kruto auto lai focetos un pie kluba ar tadu piebraukttu lai visi doma ka sis krtas, damas kleita sizire..un ko tik nedara..a realitate... es biju uz pauzes:-D:-D:-D
14.02.2018 19:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits