Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Interesanta lieta par ko diskutēt - interneta ietekme

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017
Čau.
Es šodien atradu video angļu valodā pavisam netīšām par to kā sociālie tīkli ietekmē mūsu dzīves.
Un tas tik tiešām bija stāsts par mani. Man galvā ir izsapņots, izlolots tēls kādu es gribu sevi redzēt. Izlolots no matu galiņiem līdz papēžiem.
Esmu diezgan traumatiska. Man kā jau citiem ir arī emocionālās rētas no bērnības, neizsāpētas bēdas, neizraudātas asaras un noplēstas kreveles.
Es sāku mainīties. Kādreiz man bija vienalga, es varēju sēdēt žigulī rozā apakšbiksēs un izpūrušiem matiem skriet pa kukurūzas lauku. Taču tagad es nevaru iziet no mājas bez meikapa. Bez divu stundu ģērbšanās. Nevaru iziet no mājas neuztaisot selfiju un neieliekot instagramā.
.
Es noskatījos šo video un man tiešām nobira pa asarai. Visbaltākā patiesība kādu jebkad biju dzirdējusi.
Tā ir, varu to atzīt, ka es slēpjos aiz fancy drēbēm un fancy kosmētiku, kuru visbiežāk nopērku pat mirkļa iespaidā.
Tā ir patiesība, ka es nelieku visam izgaist, bet gan slēpjos.
.
Tā ir taisnība, ko tajā video stāstīja, ka es salīdzinu sevi ar slavenībām. Viņām ir fancy luksusa dzīve, nauda, vara, uzmanība, bet kas esmu es? Tā vien gribas domāt, ka tur slēpjas laime.
.
Esmu pavadījusi kādreiz daudz stundas lejot asaras un raudot spilvenā nu kāpēc es nevaru būt kā viņa? Ja nebūšu ar tādu meikapu vai nebūšu ar tādu frizūru kā tā youtubere mani tak neviens negribēs. Nu kaut kā tā...
.
Jā, es tagad redzu, ka esmu dziļi iekšā nelaimīga. Internets un sociālā dzīve mani ir ietekmējis pamatīgi pēdējā gada laikā.
.
Un visbūtiskākais- tajā īsfilmiņā bija ieteikts pameklēt kas tu esi patiesībā jeb who am I ? Es nevaru atrast atbildi uz šo jautājumu. Liekas, ka es esmu cilvēks. Un ar to atbilde arī beidzas. Kā atrast sevi? Kas var palīdzēt?
Psihologus neiesaistīsim..
13.02.2018 22:21 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Ieliksi saiti uz video, lūdzu? :-)
13.02.2018 22:23 |

Reitings 1022
Reģ: 04.11.2017

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Tēma laba! Domāju, ka līdzīga problēma ir daudziem. Tādā vidē,sabiedrībā dzīvojam.
Man gan nav īsti aktuāla tāda problēma, jo bez tā visa uzskaitītā lieliski iztieku. Bet pieķeru sevi pie domas, ka ja sanākusi labāka bilde tā jāieliek instagram. Jāatzīst, ka selfijus tur nelieku un nekad neesmu likusi un ikdienā nebildējos, reizēm pusdienas labākajai draudzenei aizsūtu bildē :D
Sevis meklēšana gan aktuāla.
Interesanta tēma, pasekošu līdzi.
13.02.2018 22:35 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Ar internetu te nav nekāda sakara. Nebūtu internets - Tu atrastu citus līdzekļus, kā realizēt to pašu domu. Kas Tu esi? Tas pats, kas vairums - citu cilvēku atspulgs (visas darbības tiek špikotas).
13.02.2018 22:49 |

Reitings 4218
Reģ: 29.01.2009
skudrulācīt
Kāds vēl citu cilvēku atspulgs. :| Neviens neko nešpiko. ;) Jo tas, ko redz apkārt, ir paša atspulgs. :-P
.
Tweek
Pagriez to otrādi. ;) Ja krāsojies, tad tāpēc, ka Tev tas patīk. Patīk salikt toņus, piešķirt sejai citu raksturu un katrā dienā savu vai to pašu, ko vakar vai pirms nedēļas. :)
Ja bildējies ig, tad tāpēc, ka pašai patīk. Patīk atrast selfijam labāko leņķi un gaismas. :)
Ģērbies tāpēc, ka Tev tas patīk. Patīk taisīties un kasīties tās divas stundas, piemeklēt dienas dreskodu. :)
.
Lūk, tas jau ir tas, ko Tu dari, lai atrastu sevi - darot sev. Ne sociālajiem tīkliem vai kam citam. Un vienalga, ko, bet tieši to un tieši tā, lai Tev aizraujoši, patīk un interesē. ;)
Un tad arī uzzina, who am I. (l)
13.02.2018 23:28 |

Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Teikšu godīgi - tēmas pieteikumu izlasīju tikai pa diagonāli.
Bet man ir kaut kā tieši otrādi. Pilnīgi neietekmējos no FB un IG liktajām bildēm, jo redzu cauri tam. Un ar gadiem tieši esmu sākusi sevi novērtēt, kāda esmu, nevis mēģināt līdzināties kaut kādiem virtuāliem tēliem. Es tieši kādreiz visu laiku krāsojos un mēģināju izlikties tāda kā gribētu būt. Bet pēdējā gadā esmu sapratusi, ka tas ir tik neīsti, un vairs nekaunos iziet no mājas bez makeup, notizloties, darot jaunas lietas, un vispār neņemt galvā, ka mana dzīve nav "perfekta".
Jā, internets ir smadzeņu piesārņotājs. Iesaku daudz vairāk laika pavadīt ārpus tā - dabā, dzīvā vidē ;)
13.02.2018 23:44 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Man ir otrādi. Jo mazāk sevi rādu sociālajos tīklos, jo labāk. Jo nevienu tāpat tas neinteresē! Un tas būtu jāsaprot visiem - nevienu neinteresē tavi entie selfiji un pusdienas :D
13.02.2018 23:55 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Pagriez to otrādi. Ja krāsojies, tad ...

Par to ir šis video. Nevajag griezt neko otrādi. Tas ir tas, ko tie cilvēki dara - viņi sev ieborē, ka tā ir skaistāki, kādam vajadzīgāki utt, to nevajag darīt.
Par lietām, ko dari savam priekam, nekad neradīsies jautājums, vai to darīt vajag. Cilvēki, kas dzied dušā vai taisa putu pilis sēžot vannā, viņi nekad nevienam nejautā, vai ir ok tā rīkoties - viņi to dara, jo viņiem tas sagādā prieku. Tas, ko Tu darītu arī vienatnē, arī tad, ja Tevi neviens neredzētu, neizteiktu vērtējumu, tas ir tas, pie kā turēties. Ja tā ir kosmētika un apģērbs, ja šķiet, ka arī pēc gada uz vientuļas salas, ja tikai kāds regulāri nomestu paciņas ar jaunu apģērbu un kosmētikas krājumiem, joprojām liktos aktuāli no rīta uzkrāsoties, tad kosmētika ir Tava lieta un nav ko tur satraukties, ka sabiedrība var padomāt, ka droši vien aiz tās slēpies. Lai domā par Tevi, ja nekā svarīgāka nav par ko domāt. Kādu laiku atpakaļ uzzināju, ka mana lieta tā nav un tagad kosmētiku lietoju tikai gadījumos, kur tādu prasa dresscode. Iedomājieties tikai - gan uz banku, gan lielveikalu var aiziet bez kosmētikas un patiesībā tai pašai sabiedrībai, kas itkā kosmētiku uzspiež, ir dziļi pie pēcpuses, ir tā kosmētika Tev uz sejas, vai nav. Tāpēc - izvērtējam iemeslus, kāpēc izvēlamies to darīt un, ja vienīgais un patiesais iemesls nav tas, ka pašu tas aizrauj - izmet to ārā. No tā nav jēgas.
Nav nekā nosodāma arī sēdēšanā sociālajos tīklos, kādas bildes publicēšanā utt. Bet atkal jau - kāpēc dalāmies ar to, ar ko dalāmies? Ir prieks par to, kas ir attēlā un gribas dalīties ar to prieku, vai tomēr tā ir stundām radīta fotogrāfija, lai atstātu iespaidu uz pārējiem? Tev tas patīk, vai Tu domā, ka tas patiks citiem? Otrais ir nepareizais iemesls kaut ko izvietot sociālajos tīklos. Ja pirmais - kaut 200x dienā.
Jebkas, ko mēs ikdienā daram, ne tikai sociālie tīkli, ir vērtējams pēc šīs sistēmas - "Es to daru tāpēc, ka man tas patīk, vai tāpēc, ka citi grib, lai es to daru?" Gan darbavietas izvēle, cik nu to vispār iespējams izvēlēties patīkamu (Atceros diskusiju, kurā meitene vēlējās palikt strādāt par pārdevēju, bet vecāki spieda uz izglītību citā jomā un augstāku amatu), gan jebkura brīvā laika nodarbes izvēle, gan apģērba, make up utt izvēle - vai man tas patīk, vai es to daru lai patiktu citiem? Tas ir tas jautājums, kas sev jāuzdod, lai atrastu sevi.
14.02.2018 00:13 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Izklausās, ka tev ir pārāk daudz brīvā laika un dzīvē nav īstu problēmu, ka vari atļauties divas stundas ģērbties un stundām raudāt kaut kādas vlogeres dēļ. Ej mācies, strādā, dari kaut ko noderīgu.
Un tas viss izklausās pietiekami nopietni, lai iesaistītu psihologu.
14.02.2018 00:25 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nez, man nav ne laika ne vēlēšanās soc portālos sekot svešām dzīvēm un censties līdzināties, spikot, šaustīt sevi, ka neesmu tāda :D es varu uzvilkt tkreklu, dzinsas, botas, sanjemt matus astē un braukt uz veikalu. Instagramā man nav selfiju, facebookā arī. Ir pāris bildes no celjojumiem un viss... kad dzīvē ir ko darīt ārpus online, tad arī šī problēma pazūd :D no tā izaug. 12 gadus atpakalj man bija svarīgi ielikt draugos, one, facebook seksīgu, perfektu bildi, pēc iespējas biežāk nomainīt utt, galerijas ar “perfekto” dzīvi - kad patiesībā viss bija perfekti tikai soc.portālos. Tagad ir otrādi, dzīvē viss ok, soc portālos klusums...
14.02.2018 02:16 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Izlasīju tēmu un domāju, kas ar mani ne tā, ka manu dzīvi soc. tīkli neietekmē kā raksta autore. Izlasot komentārus varu nopūsties :-P
14.02.2018 04:49 |

10 gadi
Reitings 3734
Kāds vēl citu cilvēku atspulgs. Neviens neko nešpiko. Jo tas, ko redz apkārt, ir paša atspulgs.
Tev pašai neizklausās pēc pretrunas? Jā, arī pārējie ir tā cilvēka atspulgs, jo arī viņi špiko.
14.02.2018 08:05 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10578
Domāju, ka Tev vajag atgriezt šos mirkļus:
es varēju sēdēt žigulī rozā apakšbiksēs un izpūrušiem matiem skriet pa kukurūzas lauku

manā ieskatā, uz ko tādu cilvēki vairāk pavelkas, jā arī vīrieši, nekā uz to, kas ir VISUR. Citātā minētie piemēri pat būtu riktīgi kaifīgi randiņi. Varbūt esmu mazliet jukusi, bet es ticu, ka cilvēkam ir jābūt tādam, kā viņš ir, nevis skatīt blakus piemērus - jā nav labi čurāt biksēs un ir derīgi no Vogue noskatīt līdzīgu kleitu, ko vilkt uz izlaidumu, bet ir jāsaprot, ka tikai TU vari kādam pa īstam patikt, jo viss pārējais ir mainīgs, iedomātu tēlu nevar ilglaicīgi noturēt, tas rada distressu, kāds pašlaik Tevi ir piemeklējis.
14.02.2018 08:08 |

10 gadi
Reitings 3734
es varēju sēdēt žigulī rozā apakšbiksēs un izpūrušiem matiem skriet pa kukurūzas lauku
..
Citātā minētie piemēri pat būtu riktīgi kaifīgi randiņi.
Vot, tieši tādu meiteni vēlētos atrast. Tikai man labāk patiktu, ja viņa sēdētu zaļās apakšbiksēs. :D
14.02.2018 08:14 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Visticamāk viņai tad bija kādi 7 gadi :-D
14.02.2018 08:30 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Sociālie tīkli daudziem cilvēkiem ir un paliek atkarība.
Mūžīgā sacensība ar selfijiem, bildēm, galerijām, visiem tekstiem un asprātībām.
Salīdzināšana, sacenšanās, intrigas, aprunas, baumas....
Pārtraucot lietot, vai samazinot līdz minimumam FB un citas soc vietas, dzīve paliek daudz piepildītāka un interesantāka.
14.02.2018 08:40 |

10 gadi
Reitings 5631
neuzskatu, ka mani ietekmē sociālie tīkli. vismaz ne attiecībā uz manu ārējo izskatu. stundām nepucējos un selfijus netaisu, no mājas varu iziet nekrāsojusies un uz veikalu aiziet savās ērtajās rozā treniņbiksēs :-D. apenēs gluži mašīnā nesēžu nav tas vecums, bet pa kukurūzas lauku paskraidu un kokā uzkāpju. ja arī sociālie tīkli mani kaut kā ietekmē tas varētu būt atiecībā uz grāmatām, kino, ceļojumiem, ēdieniem un citām lietām man apkārt.
IG protams redzu citu izliktās selfijbildes un viņas ir tiešām glītas, bet zinot cik ilgu laiku cilvēkam paņēma, lai līdz tai bildei nonāktu nē, nē tas nav priekš manis. ja vajag varu sapucēties, bet tā nav mana ikdiena.
14.02.2018 09:22 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Kāpēc tad sekojat IG visādām slavenībām un dzīvesstila blogerēm, ja jūs tas tik ļoti ietekmē? Man personīgi nav ne laika, ne intereses aplūkot svešu sieviešu IG kontus vai lasīt kaut kādus blogus par to, kā izrotāt savu 400m2 vērto mājokli Ziemassvētkiem, ieguldot "tikai 1000 eiro" un "tikai 2 dienu laikā", piemēram. :-D
FB apstiprinu tikai pazīstamos, IG sekoju tikai pazīstamiem, jo nepazīstamu cilvēku dzīve mani neinteresē. Idejām ir bezpersoniskais Pinterest. Protams, arī man ir kaut kādi parametri vai lietas no sērijas "es arī tā gribētu!", bet teikšu godīgi, manā FB un IG lokā nav neviena cilvēka, kurš dzīvotu "manu sapņu dzīvi". Pārsvarā jau tomēr cilvēkiem dzīve ir diezgan pelēka - rīta kafijas bilde, slēpošanas bilde no Žagarkalna, Igaunijas ūdenskritums, reizi gadā kūrorts Ēģiptē, citiem vārdiem sakot, nekas tāds, ko es pati nevarētu darīt. Par ārējo izskatu runājot, neesmu gatava tērēt 2 stundas laika, veidojot matus un make-up, bet ar sliktiem gēniem, kas man nenodrošina dabiski starojošu un satriecošu izskatu neko nedarot, es samierinājos jau 12 gados.
Tā ka rezumējums - neseko svešiem cilvēkiem, par kuriem Tu nezini, kādu ceļu viņi ir gājuši, lai sasniegtu to, kas viņiem ir. Varbūt tas cilvēks guļ 3 stundas diennaktī, lai viņam vienmēr viss ir perfekti. Vai dzīvo greznā mājā, jo ir mantojis naudu, zaudējot visus tuviniekus.
14.02.2018 09:30 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
ja arī sociālie tīkli mani kaut kā ietekmē tas varētu būt atiecībā uz grāmatām, kino, ceļojumiem, ēdieniem un citām lietām man apkārt

+++
Šādus kontus es saucu par iedvesmojošiem, no kuriem tiešām varu paņemt kaut ko sev. Un tas ir forši!
FB man ir tikai draugi, apstiprinu tikai pazīstamos. IG tas pats - apstiprinu tikai paziņas, sekoju draugiem/paziņām un vienam ceļojumu kontam. Viss. Svešā dzīve maz interesē, ik pa reizei ielieku FB kādu bildi, bet 90% gadījumu tā ir bilde no ceļojuma/kāda pasākuma.. ikdienas selfiji, kafijas krūzes u.c. nelieku, selfijus netaisu vispār, sociālajos tīklos (FB un IG) ieeju no rīta un vakarā, pārējā laikā neprasās.. nav man 1000 draugu, lai ik pēc 10 minūtēm vajadzētu čekot, vai nav uzpeldējusi kāda jauna bilde.
14.02.2018 09:42 |

10 gadi
Reitings 4593
Tu nezini, kādu ceļu viņi ir gājuši, lai sasniegtu to, kas viņiem ir. Varbūt tas cilvēks guļ 3 stundas diennaktī, lai viņam vienmēr viss ir perfekti. Vai dzīvo greznā mājā, jo ir mantojis naudu, zaudējot visus tuviniekus.

+ Tieši tā!
14.02.2018 09:51 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits