Pagriez to otrādi. Ja krāsojies, tad ...
Par to ir šis video. Nevajag griezt neko otrādi. Tas ir tas, ko tie cilvēki dara - viņi sev ieborē, ka tā ir skaistāki, kādam vajadzīgāki utt, to nevajag darīt.
Par lietām, ko dari savam priekam, nekad neradīsies jautājums, vai to darīt vajag. Cilvēki, kas dzied dušā vai taisa putu pilis sēžot vannā, viņi nekad nevienam nejautā, vai ir ok tā rīkoties - viņi to dara, jo viņiem tas sagādā prieku. Tas, ko Tu darītu arī vienatnē, arī tad, ja Tevi neviens neredzētu, neizteiktu vērtējumu, tas ir tas, pie kā turēties. Ja tā ir kosmētika un apģērbs, ja šķiet, ka arī pēc gada uz vientuļas salas, ja tikai kāds regulāri nomestu paciņas ar jaunu apģērbu un kosmētikas krājumiem, joprojām liktos aktuāli no rīta uzkrāsoties, tad kosmētika ir Tava lieta un nav ko tur satraukties, ka sabiedrība var padomāt, ka droši vien aiz tās slēpies. Lai domā par Tevi, ja nekā svarīgāka nav par ko domāt. Kādu laiku atpakaļ uzzināju, ka mana lieta tā nav un tagad kosmētiku lietoju tikai gadījumos, kur tādu prasa dresscode. Iedomājieties tikai - gan uz banku, gan lielveikalu var aiziet bez kosmētikas un patiesībā tai pašai sabiedrībai, kas itkā kosmētiku uzspiež, ir dziļi pie pēcpuses, ir tā kosmētika Tev uz sejas, vai nav. Tāpēc - izvērtējam iemeslus, kāpēc izvēlamies to darīt un, ja vienīgais un patiesais iemesls nav tas, ka pašu tas aizrauj - izmet to ārā. No tā nav jēgas.
Nav nekā nosodāma arī sēdēšanā sociālajos tīklos, kādas bildes publicēšanā utt. Bet atkal jau - kāpēc dalāmies ar to, ar ko dalāmies? Ir prieks par to, kas ir attēlā un gribas dalīties ar to prieku, vai tomēr tā ir stundām radīta fotogrāfija, lai atstātu iespaidu uz pārējiem? Tev tas patīk, vai Tu domā, ka tas patiks citiem? Otrais ir nepareizais iemesls kaut ko izvietot sociālajos tīklos. Ja pirmais - kaut 200x dienā.
Jebkas, ko mēs ikdienā daram, ne tikai sociālie tīkli, ir vērtējams pēc šīs sistēmas - "Es to daru tāpēc, ka man tas patīk, vai tāpēc, ka citi grib, lai es to daru?" Gan darbavietas izvēle, cik nu to vispār iespējams izvēlēties patīkamu (Atceros diskusiju, kurā meitene vēlējās palikt strādāt par pārdevēju, bet vecāki spieda uz izglītību citā jomā un augstāku amatu), gan jebkura brīvā laika nodarbes izvēle, gan apģērba, make up utt izvēle - vai
man tas patīk, vai es to daru lai patiktu citiem? Tas ir tas jautājums, kas sev jāuzdod, lai atrastu sevi.