Kā darāt jūs - nopērkot jaunas drēbes, tās pirms mugurā vilkšanas mazgājat? Šoreiz runa nav par lietotām, bet tieši jaunām! . Es personīgi nemazgāju, nebiju pat iedomājusies :D
Kā kuro reizi, augšas biežāk nē, bet piem. džinsus vnm. Vispār labāk patīk svaiga apģērba sajūta, jo veikalās nopērkamais var būt laikots daudz reižu. Ja būs laiks, mazgāšu.
Vienmēr cenšos mazgāt, retu reizi ir sanācis vilkt, laika trūkuma dēļ, jo nepaspēs izžūt ;-). Bet vienmēr labāk izmazgāt, jo katra no mums ir redzējusi apģērbu, kas veikalā nokritis uz netīrās grīdas:-/
Ja pērku interneta veikalā (un es internetā pērku 90% apģērba), tad skatos, kā tā lieta iepakota. Ja vaļēja, tikai uz pakaramā, tad noteikti mazgāju. Ja iepakota kārtīgi, tad bieži vien nemazgāju pirms vilkšanas.
Obligāti mazgāju, jebko! Iepriekš uz to baigi neskatījos, bet tad mazu laika posmu pastrādāju apģērbu veikalā un pēc tur redzētā sapratu, ka tas tiešām IR jādara :D
Noteikti mazgāju, ja vien tā drēbe nav kāda dizainera darbs, kuram ir miljons detaļu un tāpat, jānes uz ķīmisko pēc vilkšanas. Iespējams esmu pārlieku liela pedante, bet nespēju iedomāties, kā var nemazgāt, liekas 1/3 no apģērbiem, kuri veikalā ir izlikti, ir pabijuši kādam mugurā vai uz zemes pielaikošanas kabīnītēs, vai pie izliktajām precēm. Ok, varbūt pārspīlēju, tādā Ivo Nikkolo tas rādītājs noteikti ir zemāks, bet H&M un Primarkā ir tieši tāda tā situācija.
Drēbes pērku maksimāli lētas mazgāju 60 grādos, tādēļ vismaz vienu reizi gribu uzvilkt, kad vēl tas apģērbs izskatās jauns, tādēļ nemazgāju pēc nopirkšanas.
Kaut kāda fobija. Bet nav jau žēl Primarka džemperi par 3 eur vai Humanas par 1 eur, vismaz pēc ātrās nolietošanās varu pēc mēneša pirkt pilnu drēbju maisu atkal :)
Mazgāju arī nelaikotas, iepakojumā no rūpnīcas, lai izskalotu visādas drazas, liekas krāsvielas un vienkārši lai drēbe pirms vilkšanas būtu tīra. Mazgāju saudzīgajā režīmā.
Nemazgaju. Bet es ari neieperkos Primark, Zapping , meta vai tml. veikalos, kur drebes pa visurieni izvazatas un vel ar kosmetiku nosmeretas. Visos zimolu veikalos lietas ir jaunas, nevis 100meritas. Kaut gan ari Zaru neesmu mazgajusi. (t) Uz aci esmu nemusi to lietu, kas izskatas tira un kartiga.
Nē, ja drēbe vizuāli ir tīra, nemazgāju. Par to, ka daudzi citi to ir mērījuši - vienalga, tik ļoti bail no mikrobiem man nav.
+++ Var taču redzēt, vai drēbe ir tīra. Ja ir nosmērēta ar tonālo, tad tādu nemaz neņemšu un fakts par to, ka tā iespējams kādreiz bija kādam mugurā, vispār neliekas vērā ņemams. Tik liela fobija pret baktērijām man tiešām nav. *** Nezinu, kādai jābūt grīdai, lai netīšam nokrities apģērbs tiktu sasmērēts - ja vnk drēbe nokrita uz veikala grīdas un tika pacelta, nu neticu, ka tā būs nenēsājama. Ja iekritusi peļķē, žļurgā, kas parasti ir slapjā laikā, tad to tāpat var redzēt un sk. 1. punktu - nepirktu