Pirkt iPhone vai nepirkt?

Reitings 1081
Reģ: 15.06.2016
Gribu sevi palutināt un nopirkt sarkano iPhone. Bet brālis sāka, ka par vienu iPhone’a cenu var nopirkt sešus Xiaomi kur būs seši ekrāni, sešas baterijas, sešas kameras. Un ka Xiaomi nav žēl pazaudēt, jo var uzreiz paņemt citu. Bet man nepatīk, kā Xiaomi rakstā skaņu video ierakstīšanas laikā. Man jau ir divi Xiaomi un abiem ir sūdīga skaņa. Bet man vajag tālruni, lai es varētu rakstīt vlogus. Nezinu ko man darīt. No citas puses man jau ir kamera, bet viņa nav tikpat kompakta un tur vajag pirkt vai īrēt stabilizatoru kas viens pats maksā kā viens iPhone.
11.02.2018 19:28 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Spāņi staigās ar iphone, bet ziemeļnieki lai izvēlas pogu nokijas?

Ziemeļnieki starp citu tā tik staigā ar iPhone un nesūdzās. Kā jau minēju, ja ir problēma ar bateriju, tad telefonu nomaina bez maksas pirmajā gadā, nav sakostiem zobiem ar to jāstaigā principa pēc. Samsungi nav diži lētāki par iPhone starp citu (tikai vajag salīdzināt vienādas klases telefonus nevis kaut ko no citas operas).
Par atmiņu piekrītu, bet tad nevajag pirkt telefonu ar 16Gb atmiņu jo pat muļķim ir skaidrs, ka jo jaunāks telefons, jo lielāka atmiņa tam ir nepieciešama. Pērkot atmiņas karti tu tāpat piemaksā, tik pat labi pērc uzreiz telefonu ar normālu atmiņas ietilpību.
12.02.2018 11:46 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pirmkārt, Samsungam ir pieejams arī lētais gals, Iphonam lētā gala nav kā tāda, man pat nav iespējas izvēlēties lētāku un "mazāk krutu" Iphone.
Otrkārt, kāpēc man pārmaksāt par 128GB atmiņu, ja es lieliski apzinos, ka man tā atmiņa nebūs nepieciešama pirmajā gadā, bet būs nepieciešama tikai pēc gada vai diviem? Sanāk, es gadu pārmaksāju par to, ko nelietoju.
Treškārt, man pirmajā gadā ar telefonu viss bija OK, šobrīd telefonam ir precīzi 1,5 gadi un tas sāk slēgties ārā vai ātri izlādējas aukstumā, man nešķiet normāli, ka es samaksāju to X summu par telefonu, izeju pastaigāties ar suni un pēc stundu garas pastaigas pat emergency call nevaru uztaisīt. Samsungam es vienkārši nomainītu bateriju.
Nu tas tā, skaidrs, ka nākotnē man vairs nebūs apple produktu.
12.02.2018 11:51 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Citi vismaz tur -5 grādus, nerunājot par zīmola pārmaksu citos aspektos, kur ar tādām iekšām citas firmas telefons nemaz nav pa 800-1000. Un tas, ka fizika ar bateriju, bet nu nafig tādu taisīt un laist vispār tirgū? Tad ko darīt cilvēkiem, priecāties, ka o, baigi ietaupās baterija, bet nu izmantot telefonu nevaru? Nu tad izslēdz savu un dzīvo ar tādu pašu laimes sajūtu, kā vispār bez telefona. Kādai citai firmai tā būtu, sāktos pa pasauli skandāls, kā vispār tā atļaujas, ka tikai siltajā štata daļā vispār ir izmantojams.
12.02.2018 11:54 |

Reitings 531
Reģ: 09.02.2017
Samsung ar netur aukstumu,abiem ir savi +/-
12.02.2018 11:57 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Mans iphone 2 gadus ar mani dzīvo un ne reiz nav izslēdzies aukstumā :D Moš labāk nepirkt jaunu iphone, izskatās, ka mans baigi veiksmīgais :D :D
12.02.2018 11:58 |

Reitings 4041
Pirmkārt, Samsungam ir pieejams arī lētais gals, Iphonam lētā gala nav

Kā jau teicu, vajag salīdzināt vienādas klases telefonus, jo Samsunga lētais gals nudien nav pielīdzināms iPhone un pat Samsung dārgajam galam. Tu domā, ka telefona cena gan iPhone, gan Samsung ir uzlikta tikai dēļ brenda vai izskata?
Otrkārt, kāpēc man pārmaksāt par 128GB atmiņu, ja es lieliski apzinos, ka man tā atmiņa nebūs nepieciešama pirmajā gadā, bet būs nepieciešama tikai pēc gada vai diviem?

Loģika šeit nav vispār. Kāda starpība kad tu to naudu samaksā, pirmajā vai otrajā gadā, ja tāpat par papildus atmiņu maksā. Bet ja gribas meklēt mīnusus (tik ļoti briesmīgus, ka nudien), tad jau vienmēr visam tos var atrast.
12.02.2018 12:04 |

Reitings 5884
Nu es arī nožēloju, ka 5S nomainīju pret 6S, par 5S man sūdzību nebija, viss patika. Tāpēc jau pirku iphone atkārtoti.
12.02.2018 12:04 |

Reitings 5884
Kā jau teicu, vajag salīdzināt vienādas klases telefonus, jo Samsunga lētais gals nudien nav pielīdzināms iPhone un pat Samsung dārgajam galam. Tu domā, ka telefona cena gan iPhone, gan Samsung ir uzlikta tikai dēļ brenda vai izskata?

Bet man varbūt to superkruto vienkārši nevajag? Tāpēc jau teicu, ka Iphone vairs nepirkšu, jo man NE-VA-JAG.
Loģika šeit nav vispār. Kāda starpība kad tu to naudu samaksā, pirmajā vai otrajā gadā, ja tāpat par papildus atmiņu maksā.

Jebkurš ekonomists tev pateiks, ka nauda šodien ir labāk nekā nauda rīt. Ja var maksāt pēc gada, nevis šodien, loģiski, ka izdevīgāk ir maksāt pēc gada.
12.02.2018 12:06 |

Reitings 4041
Samsungam es vienkārši nomainītu bateriju.

iPhone arī var nomainīt bateriju. Un tieši šogad to ir iespēja izdarīt pa lēto, sākot no iPhone 6. Tā kā problēma pārāk uzpūsta.
12.02.2018 12:07 |

Reitings 4041
Bet man varbūt to superkruto vienkārši nevajag? Tāpēc jau teicu, ka Iphone vairs nepirkšu, jo man NE-VA-JAG.

Tā jau ir cita runa, ka nevajag.
Jebkurš ekonomists tev pateiks, ka nauda šodien ir labāk nekā nauda rīt.

Nu jā, tik pat labi, tad jau visu labāk ņemt līzingā. Tā man šodienai nauda vairāk pāri paliks.
12.02.2018 12:09 |

Reitings 5884
Ja līzinga procenti nepārsniedz gada cenu inflācijas likmi, tad pat pirmklasniekam ir skaidrs, ka tas ir izdevīgāk nekā maksāt visu uzreiz. Piemēram, man jau tas Iphone arī ir uz nomaksu, jo ikmēneša maksājums x mēnešu skaits = kopsumma man sakrita ar to ciparu, cik tas telefons tajā brīdī maksāja internetveikalā.
12.02.2018 12:17 |

Reitings 4041
Ja līzinga procenti nepārsniedz gada cenu inflācijas likmi, tad pat pirmklasniekam ir skaidrs, ka tas ir izdevīgāk nekā maksāt visu uzreiz.

Izdevīgāk tas nevar būt, jo tu esi piesiets uz vairākiem gadiem līzinga grožos un tu nekad nezini, kāda būs tava materiālā situācija pēc gada. Ja man nauda ir - tad es pērku iPhone, ja nav tik daudz, augstāk par savu pakaļu nelecu un izvēlos to, ko varu atļauties. Līzings cilvēkam ir izdevīgs tikai tad, ja tā prece viņam ir ļoti nepieciešama, bet uzreiz to nav iespējams iegādāties.
Bet te jau mēs aizejam galējībās, runa nebija par to.
12.02.2018 12:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)