Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pašapmācība VS kursi

Reitings 1072
Reģ: 15.06.2016
Čau visām! man nesen rādies jautājums.

Ir doma atlikt naudiņu un pēc tam tajā vietā lai pirktu sev kaut kādas lietas aiziet uz kaut kādiem kursiem. Piemēram, man ir doma iemācīties franču valodu. Un vēl gribu pacelt savu latviešu un angļu valodu līmeņus. Bet brālis uzskata, ka tā ir velta naudas izšķērdēšana. Sākot, ka visu var iemācīties pašam. Pats kādreiz bija teicamnieks un ir lepns ar to, ka nekad nebija gājies pie repetitoriem un pats visu iemācījās.

Long story short: vai tie visi kursi – valodu kursi, Photoshop / Sony Vegas kursi utt. Vai tie ir tiešam domāti priekš slinkiem cilvēkiem? Vai ir vērts uz tiem iet vai arī tā ir lieka naudas izsviešana un visu var iemācīties pašam?
29.01.2018 17:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Vairums kursu tiešām ir naudas izsviešana.
29.01.2018 17:59 |

Reitings 137
Reģ: 05.01.2018
Tu kā trollis reiz teicis:''Man vēl vidējā izglītība nav iegūta.", tad no sākuma pabeidz skolu un ttad ej uz kursiem. ;-)
29.01.2018 18:08 |

Reitings 1072
Tiem, kuri saprot krieviski – kāpēc tik lēti? Jo par desmit eiro stundā es aizietu. :)

Runāsim tagad par valodu kursiem. Kāda tiem kursiem ir vidēja cena un no kura skaitļa sākas „uzcenojums”, kad cena ir pārāk augsta un neatbilst kvalitātei? Cik eiro mēnesī ir optimāli iztērēt uz valodu kursiem?

Vai arī nē, pārfrāzēšu – cik nodarbību mēnesī ir vajadzīgs lai būtu sajūtams progress?

Piemērām, 359 EUR par 48 stundām – tas ir daudz vai nē? (grupas nodarbības) Jo man gribas iemācīties kādu jaunu valodu, bet negribas tajā laikā arī baigi pārmaksāt tikai tā dēļ, ka kaut ko nesajēdzu no izglītības tirgum.

Tā ka man ļoti noderētu tagad kāds labs padoms šajā sakarā.
:-|
29.01.2018 23:33 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Un ko tu ar to franču valodu grasies darīt, kad iemācīsies? Vislabāk un visātrāk valodas apgūstamas šīs valodas valstī. Varbūt vērts būtu atrast kaut kādu sezonālu darbu un pastrādāt/apgūt valodu/paceļot?...
30.01.2018 00:38 |

Reitings 1072
Neon, es gribu iemācīties franču valodu, jo man patīk pati tā valsts un kultūra. Gribas kļūt par to daļu. Varbūt aizbraukt padzīvot tur kādu pusgadu-gadu. Bet negribas braukt bez valodas zināšanām.

Un ko tu ar to franču valodu grasies darīt, kad iemācīsies?

Tas izskanēja kaut kā skeptiski. Bet nu latviešu valodu es arī īsti ikdienā nelietoju. Šajā ziņa arī varētu pateikt: priekš kam viņu mācīt? Jo mājās visi runa krieviski, uzraksti veikalos – ja, viņi ir latviešu valodā, bet tur tas līmenis, kuru vajag, lai saprastu tos uzrakstus, ir diezgan minimāls – un paši latvieši, kad dzird manu akcentu, uzreiz pāriet uz krievu. Tā kā, jā, to jautājumu var uzdot arī pat attiecībā uz valsts valodu, jo konkrēti es to baigi nelietoju. Bet es vienalga nezin kāpēc skatos latviešu Youtube-kanālus, ņemu bibliotēka latviešu grāmatas, kaut gan tur ir lērums grāmatu krievu valodā, un es pat speciāli piereģistrējos latviešu forumā, lai varētu rakstīt latviski. Priekš kam es to visu daru, ja ikdienā man tas nekādi nepalīdz? Es īsti nezinu… Laikam, vienkārši patīk sajuta, ka varu saprast citas valodas.
30.01.2018 01:18 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kursi un privātstundas mēdz būt dažādi, ne vienmēr cena korelē ar kvalitāti.
.
10 eiro par privātstundu ir diezgan lēti, bet ne nereālistiski lēti.
.
ap 360 par 48 stundu kursu arī ir vidēja cena.
.
Tikai, diemžēl, pa 48 stundām tu apgūsi tikai pašus, pašus pamatus. Man pazīstamās meitenes, kas kursos Rīgā mācās franču valodu, staigā 2x nedēļā uz kursiem vairākus gadus, līdz tiek līdz labam valodas līmenim (B2/C1).
.
Valodu principā var apgūt arī pašmācībā un arī daudz īsākā laikā, bet tur jābūt tādām darba spējām un motivācijai, kādas man, piemēram, nav.
.
Tas pats attiecas arī uz fotošopa kursiem - pāris mēneši 2x nedēļā ir maz, un attiecīgi "maz" ir arī tas, ko iemācīsies. Bet pamatus var ielikt un tālāk mācīties pašmācībā.
30.01.2018 07:15 |

Reitings 312
Reģ: 24.09.2015
Diez gan pasen mācījos pusgadu franču valodu (1nodarbība nedēļā) par brīvu, tad bija kādu 2 gadu pārtraukums, atsāku mācīties, gāju uz kursiem Rīgas centrā. Gribēju iemācīties franču valodu, jo vienkārši patīk valodas, it īpaši franču val. Bet ikdienā pielietojuma franču valodai nav, nav kur runāt, tāpēc viss ātri aizmirstās. Un franču valoda ir visai sarežģīta- gan izruna, gan gramatika ar 101 laiku. Man patīk aps Duolingo, var spēlējoties iemācīties/atkārtot vārdus. 10Eur/par nodarbību ir pavisam normāla cena.
30.01.2018 08:46 |

Reitings 1180
Reģ: 03.06.2017
To ka Tev patīk valsts kultūra,nenozīmē,ka vajag mācīties to valodu :-D Rīgā vislabakā vieta,kur iemācīties franču valodu ir Franču institūts,bet cena arī nebūs 10 euro/stundā:-D Par to pašu latviešu valodu-Tu esi stulbs? Vēlreiz paskaties,kurā valstī Tu dzīvo.
31.01.2018 07:50 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits