Ko gatavosiet vakariņās?

 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Simple as that. :-)
Rokos pa ideju kalniem, laikam mazāk ir vairāk, padalāmies.
26.01.2018 17:52 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kardinosi. Bus tas pulveris jaizmegina, nav ass ?
19.08.2018 21:22 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Cepšu kotletes. Sen nav ēstas. :-)
20.08.2018 15:04 |
 
Reitings 813
Reģ: 16.04.2018
Rīdziniece, nē, tas jau nav čilli. Bet vienkārši paprikas.
20.08.2018 19:43 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Šodien dēla pasūtītā frikadeļu zupa.
20.08.2018 22:48 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Jutams rudens ari man sagribejas kartupelus.Bieau salati un kotletes bus. Abolu platsmaize
21.08.2018 16:50 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Biesu salatus
21.08.2018 16:50 |
 
Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Kartupeļu pīrāgu ar puķkāpostiem, sīpoliem un sieru vieglajā variantā bez mīklas
21.08.2018 17:07 |
 
Reitings 586
Reģ: 03.04.2018
Humusa pagatavošanai vajadzēs:
‏turku zirņus – konservētus vai kaltētus (kaltētos apmēram 2 saujas)
‏sezama pastu vai sēklas; pastu – 2 ēd. karotes, sēklas – 4-5 ēd. karotes
‏citrona sulu
‏olīveļļu
‏ķiploks – pēc izvēles
‏sāli

Vispirms sāk ar zirņiem – tā kā mēs bijām iegādājušies kaltētos zirņus, tos vajadzēja uzbriedināt.
Zirņus var atstāt mērcēties, piemēram, uz nakti.
Kad zirņi izmērcēti, tos jāliek katliņā novārīties.
Tikmēr var pagatavot sezama sēklas; tās jācenšas samalt pastai līdzīgā masā.
Blendējot sēklas, liela daļa gan iestrēgst blendera asmenī, tāpēc jau šajā procesā pielikām klāt olīveļļu. Par daudz sēklu arī nevajadzētu likt: sezama sēklas ir diezgan rūgtas. Kamēr nomocījos ar asmeņa atbrīvošanu no sēklām, zirņi jau bija izvārījušies un bija jānokāš:
Kad zirņi nokāsti, var sākt zirņus blendēt kopā ar sezama sēklām. Process ir diezgan pailgs, zirņu masa vismaz sākumā ir diezgan sausa, tādēļ ik pa laikam var nedaudz pieliet olīveļļu. Pēc vienas no internetā atrastajām receptēm, masai var pievienot jogurtu – mēs gan to aizstājām ar ūdeni (ja izmanto konservētos zirnīšus, var ņemt suliņu no konserva), jo eļļa vien masu mīkstāku nepadarīs – eļļa ļoti ātri iesūcas zirņos. Ūdeni jālej klāt prātīgi, jo tas masu šķidrina ļoti ātri.
Blendēšanu turpina, kamēr zirņi samalti vienā masā. Pēc vēlmes var atstāt arī mazākus zirņu gabaliņus masā – lai interesantāk. Blendēšanas procesā jāpievieno arī sāls pēc garšas, ja ir vēlme, arī ķiploks – taču ja humusu gatavojam kā brokastu papildinājumu, ar ķiploku pievienošanu nedaudz jāpiebremzē.
Pievienojam arī citronu sulu, aptuveni 1-1,5 tējkarotes, taču ne vairāk, lai citronu sula nenomāktu citas garšas.
Kad humuss gatavs, to var ielikt kādā piemērotā trauciņā un izrotāt ar zirņiem, paprikas pulveri un citiem labumiem. Klasiski to uzliek uz šķīvja, izveido vidiņā tādu kā krāteri, kurā ielej olīveļļu un izrotā ar zirņiem – taču, tā kā domāju masu turēt ledusskapī un patērēt pāris dienu laikā, labāk tomēr, ja tā stāv bļodiņā.
21.08.2018 21:24 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Tomātmaizītes. :-D
21.08.2018 22:44 |
 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
21.08.2018 22:48 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
kakla karbonāde 2st mērcēta pienā,kartupeļi, salati
23.08.2018 17:58 |
 
Reitings 502
Reģ: 07.03.2018
Soļanka.
23.08.2018 20:54 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Kabaču un pupiņu sautējums. :)
24.08.2018 14:21 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kartupeļu biezenis ar siļķi un biezpienu.
24.08.2018 14:22 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Šodien jāpiebeidz aizvakardienas kartupeļu biezeņa-maltās gaļas sacepums.
Brīvdienās baigi gribas cūku pupas, ļoti ceru, ka tirgū vēl būs dabūjamas.
24.08.2018 14:29 |
 
Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Gandrīz šādi: :-)
24.08.2018 19:06 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Cepti vistu stilbiņi. Ne pārāk healthy.
25.08.2018 16:52 |
 
Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
Griķus - ļoti gribas. :D Klāt jau kādu gaļiņu, varbūt saldajā kaut ko no āboliem. :-)
26.08.2018 14:18 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits