Vai jūs varētu kļūt par audžuģimeni un pieņemt zīdainīti?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tas nav pieņemami, ka mazi zīdainīši tiek sakropļoti sistēmā.
25.01.2018 00:17 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ja izrādītos, ka nevaram dabiskā ceļā tikt pie bērniem, tad adoptētu. Un noteikti mazu, mazu zīdainīti, tikko dzimušu, pat ne gadu vecu. Es gribu būt tā, kas savam bērnam veido pasaules uztveri. Neapgalvoju, ka tas 5gadīgais bērns nav pelnījis ģimeni, protams, ka ir. Bet nedomāju, ka esmu tik spēcīga, lai tiktu galā vēl ar tām lietām, kas pa šo laiku sakrājušās bērna galvā. Adopcijas rindā tomēr biežāk nonāk bērni, kuri ir redzējuši un pārcietuši daudz un neesot klāt, neredzot pašam, grūti saprast, kādas pēdas tas atstās nākotnē.
25.01.2018 12:29 |

Reitings 21
Reģ: 01.11.2017
Kas tieši nav pieņemami? Cik vidēji ilgi zīdaiņi uzturas bērnu namos?
Man kaut kā neiet kopā "visi grib adoptēt zīdaiņus", "gadiem ilgas rindas uz zīdaiņiem", kas tiek paustas internet plašumos ar
mazi zīdainīši tiek sakropļoti sistēmā

Vai vari sniegt vairāk informācijas, kā tas notiek?
Bet, ja godīgi, domāju, ka bērni jau sakropļoti, kā tu izsakies, nonāk šajā sistēmā un viņu trauma tikai progresē, jo netiek dziedēta.
25.01.2018 13:53 |

Reitings 239
Reģ: 28.03.2010
Ja man nevarētu būt savi bērni, noteikti vēlētos adoptēt bērniņu, arī vēlams zīdaini, vai līdz 3 g.v. Žēl to mazo bērniņu. Vai arī, ja manis pašas bērni būs krietni paaugušies, varētu vēl kādu paņemt. Vai arī, ja veselības dēļ nevarēšu dzemdēt vairāk kā 1 bērnu... vēlos nākotnē lielu ģimeni! (l)
25.01.2018 14:05 |

Reitings 132
Reģ: 04.03.2015
adoptētu tikai, kad pašas bērni ir pieauguši, jo negribētu tādu situāciju, kad mazais ienāk un sāk "mācīt" manējos
25.01.2018 15:00 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Vienīgais, kas mani šai jautājumā biedē- cik iestāde būs atklāta/neatklāta par bērna veselību.

Skumji, bet ļoti patiesi uztraukumi. Mums draugi adoptēja meitenīti (toreiz 1.5 g.v.). Viņiem tikai teikt, ka bērns ir pilnīgi vesels. Bet drīz vien sāka līst ārā viena veselības problēma pēc otras. Tagad meitenītei ir 4 gadi un pa ārstiem vien dzīvojas :( Ir smagas nepanesības un alerģijas - sākot no pārtikas, beidzot ar sadzīves lietām, aromātiem ,ziedputekšņiem, saules. Pavasarī / vasarā nevar ārā no mājas iziet, ja viss ķermenis nav piesegts ar apģērbu, uzreiz metās izsitumi ,sūrst un niez. Bērns kasās līdz asinīm. Kam bērns bija mazāks, tad vecāki pa nakti uz maiņām dežūrēja un vaktēja, lai bērns pa nakti sev ādu nenodīrā. Nerunājot jau par pārtikas ierobežojumiem. Un neviens ārsts līdz šim nav īsti atradis risinājumu. Visi iesaka sadzīvot un cerēt, ka ar laiku pāries!
25.01.2018 15:32 |

Reitings 1265
Cik vidēji ilgi zīdaiņi uzturas bērnu namos?
Man kaut kā neiet kopā "visi grib adoptēt zīdaiņus", "gadiem ilgas rindas uz zīdaiņiem", kas tiek paustas internet plašumos ar

Bieži vien bērnunama bērni (tai skaitā zīdainīši) nav juridiski brīvi, proti- viņu vecākiem nav atņemtas aprūpes tiesības, bet ir uz laiku liegtas. Līdz ar to šādu bērnu nevar nodot adopcijai. Viņu var tikai uz laiku ievietot audžu ģimenē. Līdz ar to, kamēr bioloģiskajiem vecākiem ir dots laiks laboties, tikmēr zīdainīts vairs nav zīdainis.
25.01.2018 15:36 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Vakar pa LR1 bija raidījums par šo tēmu, varat noklausīties arhīvā. Ir tā, ka juridiski brīvu bērnu ir ļoti maz, pārsvarā ir kā Gangsters saka, ka vecākiem ir atņemtas aprūpes tiesības un bērns nav pieejams adopcijai. Veselus zīdaiņus jau tā adoptē mega ātrumā, mammas kolēģe gribēja adoptēt jaundzimušo, gaidīja rindā 2 gadus (!!). Visi dokumenti bija sakārtoti, bet viņai varēja piedāvāt tikai kļūt par audžuvecāku 9 mēnešus vecam no ģimenes izņemtam bērnam utml., bet uz jaundzimušajiem ir rinda. Tajā LR1 raidījumā arī teica, ka lielākā daļa no bērnunama mazajiem bērniem, nu tā kā ap 90%, kuri ir pieejami adopcijai (proti - juridiski brīvi) ir ar nopietnām veselības problēmām. Kura no jums būtu gatava adoptēt bērnu, kuram nepieciešama paliatīvā aprūpe, piemēram? Vai bērnu ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem? Es pat nerunāju par alerģiju, tas būtu vēl sīkums.
25.01.2018 15:57 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Nekad neuznemtos taadu atbildiibu.Es vareetu paliidzeet vieniigi savam dviinu braalim,ja kas notiktu ar vinu gimeni un tad ,ja meitina buutu palikusi bez vecaakiem,tad jaa,bet citaadi nekaada gadijumaa.Gruuti reizeem ar saveejiem,kur nu veel ar beerninu,kur liidz galam nezini neko ,kas "naaks aaraa" ar gadiem.
25.01.2018 16:07 |

Reitings 1265
Nu nekad jau nevar zināt, kas pēc gadiem nāks ārā no pašu bērniem arī:D
25.01.2018 16:08 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Domāju, ka nē. Taču nekad nesaki- nekad.
Kā jau iepriekš teica, ka bail, jo nezini, kāds tas bērniņš būs, jo kādas pirmās "pēdas" ir atstājis kāds cits. Bet tas būtu tas mazākais, kas mani uztrauktu. Vairāk es tomēr uztrauktos par sevi, ka es tomēr nespētu to bērniņu pieņemt, kā savu. Zinu, ka es tāpat uz viņu skatītos, kā uz svešu. Līdz ar to, nezinu, vai spētu viņam dot to mīlestību un gādību, ko dotu sevis iznēsātajam bērniņam. Un es negribu būt tas cilvēks, kurš neapzināti liek bērnam justies nemīlētam. Bet to es spriežu, jo sev pazīstu. Visu cieņu tām sievietēm, kuras savus NEbioloģiskos bērniņus mīl tikpat stipri, cik bioloģiskos. Tiešām, cepuri nost par tik plašu un gaišu sirdi(l)
25.01.2018 16:16 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Gangsters-vai ne?!:-DPietiek ar saviem "briinumiem"!
25.01.2018 16:18 |

Reitings 624
Reģ: 29.01.2009
Ja man nebutu iespeejas tikt pie saviem beerninjiem , es noteikti apsveertu adopciju.
Kad man pashai buus 3 beerni un ja finanses/ apstaaklji ljaus - tad es adopteetu ceturto beerninju.
Es esmu daudz par to intereseejusies un lasiijusi dazhadus materiaalus .
Esot labaak adopteet beernu no beernunama tad kad jau pashiem ir savi bio beerni .
Ja vecaaki no saakuma panjem beerninju no beernu nama un tad saak taisiit augshaa bio beernus tad adopteetais no nepienjem tik labi - vinji meedz buut diezgan privaatiipasnieciski , vinji jau taa savaa dziivee iziet cauri daudz traumaam un pienjemt sveshu beernu ir ljoti gruuti un esot daudz psihologjiskas probleemas.
25.01.2018 17:24 |

Reitings 3647
Kas tieši nav pieņemami? Cik vidēji ilgi zīdaiņi uzturas bērnu namos?

Cik ilgi ziidainiishi ir beernunamaa? Paaraak ilgi. Pashvaldiibaam nav izdeviigi vinjus likt audzju gjimenees. Taapeec. Beerns, piemeeram, 3 meeneshu vecumaa tur noaak un piecu meeneshu vecuumaa vinjam jau ir probleemas veidot kontaktu ar citiem cilveekiem. Un adopcijas process tiek ievilkts gadiem, tad, kad tas mazulis ir jau vismaz gadu vai pusotru vecs un aarkaartiigi traumeets.
...
Cilveeki "grib adopteet ziidainjus" tieshi taa! BET... iistajiem vecaakiem tiek dota otraa treshaa ceturtaa iespeeja laboties (pashvaldiibas laikam ir atpalikushu peertikju bars, kam ar vienu reizi nepietiek) un galu galaa, beerns kljuust briivs un vinju var adopteet tikai tad, kad vinjam ir jau vairaaki gadi pavadiiti meetaajoties no gjimenes uz beernu namu.
...
Kas tieshi tev nav saprotams? Tas, ka taadeelj, ka no valsts var dabuut 1500 uz beernu meenesii liidz 2 gadu vecumam iespaido pashvaldiibas un vinji nemaz nedod iespeeju audzu gjimeneem nemt beernus? Jo tad vinjiem buus jaamaksaa taam gjimeneem. Ta vietaa beernu namaa tie beerni tiek ielikti gultinjaa, kur tos baro ieliekot mutee pudeli, vinjus nenjemot rokaas un citreiz iebaazjoot pudeli aizmigusham beernam, jo ir tachu grafiks, peec kura jaavadaas. Beerni tiek nolikti maneezjaa vai shuupuliitii un nevar ne pakusteeties. Tas aizkavee vinju fizisko attiistiibu. Vinjiem paaraak ilgi dod pudeliiti, kaa rezultaataa ir zjoklja defoormaacija. Vinjus paaraak ilgi baro ar ziidainjuu putrinjaam, kaa rezultaataa vinjiem ir gruutiibas iemaaciities koshljaat.
...
Tev veel nepietiek?
...
Uun tad shiem beerniem, kas beernu namaa nonaaca pilniigi veseli, tiek uzstaadiitas diagnozes - atpaliciiba, runas probleemas, utt. Tev taa neshkjit beernu kropljoshana?
https://www.youtube.com/watch?v=qiW7XGWeuOU
un
https://www.youtube.com/watch?v=3gRuVWi0E90
25.01.2018 18:36 |

Reitings 8847
Reģ: 12.04.2017
raven, meitene taču vienkārši pajautāja, kā ir, ja ir iemesls, kāpēc ievelkas tas process.
25.01.2018 18:41 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Ja es kādreiz adoptēšu- tad zīdaini. Bet audzugimene - nē, pagaidu mājas gan nē, tikai adopcija. Nav jāmoka bērns! Zīdainjus ljoti ātri adoptē,parasti
25.01.2018 18:58 |

Reitings 304
Reģ: 09.01.2018
adoptētu tikai, kad pašas bērni ir pieauguši, jo negribētu tādu situāciju, kad mazais ienāk un sāk "mācīt" manējos

sentinel,"Manējos"? Arī adoptētais bērns būs Tavējais. Un ko nozīmē mācīt?
25.01.2018 20:07 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Droši vien, ka nē, jo šaubos, ka spētu šo bērnu mīlēt tāpat kā savu.
25.01.2018 22:39 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Audžuģimene nē , jo tā ir tāda spēlēšanās . Uz laiku paņem , tad pamet .
Ja uzņemties atbildību , tad tikai caur adopciju . Jo tādas audžuģimenes nedod to patieso ģimenes mīlestību tam cilvēkam , viņš vienmēr jūtas kā svešais tajā ģimenē , jo taču "uz laiku" . Iznomāts . :-/
25.01.2018 22:44 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Jā gribētu un domāju, ka to arī darīšu, kad būs atbilstošāki apstākļi un mans bērns paaudzies. Ceru, ka vīrs arī tiks līdzi manai vēlmei, jo, protams, tas nevar būt tikai mans lēmums.
25.01.2018 22:50 |

Reitings 3647
Audžuģimene nē , jo tā ir tāda spēlēšanās . Uz laiku paņem , tad pamet .
Ja uzņemties atbildību , tad tikai caur adopciju . Jo tādas audžuģimenes nedod to patieso ģimenes mīlestību tam cilvēkam , viņš vienmēr jūtas kā svešais tajā ģimenē , jo taču "uz laiku" . Iznomāts . :-/

Diemzjeel Latvijas valdiibai shie beerni neruup un adopcijas process ir bezjeedziigi garsh. Lai beernam nebuutu trauma, jo nav jau noziimes, vai tu pati negribi beernu tikai uz kaadu laiku, tas beerns buus pavadiijis kaadu laiku vai nu beernu namaa, vai audzju gjimenee, pie kaa vinjsh, iespeejams, jau buus pieradis.
Taadeelj es no saakuma gribeetu njemt beernu kaa audzjugjimene un vienlaikus kaartot dokumentus par adopciju. Taadaa veidaa beernam buutu mazaaka trauma, jo vinjam nebuutu jaamaina gjimene.
25.01.2018 23:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits