Orgānu ziedošana pēc nāves

Reitings 6
Reģ: 21.01.2018
Nesen runāju ar dažiem cilvēkiem par orgānu un ķermeņa ziedošanu pēc nāves un aizdomājos… izrādās, ka pēc nāves orgānus var ziedot jebkuram, un mūsu vai ģimenes piekrišanu nevajag, lai transplantētu.
Man tas liekas ļoti nepieņemami, un es negribētu savus orgānus ziedot… parunāju ar vienu dziednieci, kura kategoriski teica, ka to nedrīkst darīt. Vēl drausmīgāk man liekas tikai ziedošana, lai ķermeni graizītu studenti.
Es arī dzirdēju, ka nevajag pieņemt sev donora orgānu, jo ar tas iedod sliktu enerģiju, jo mirušais donors nevar gulēt mierā.
Kā jūs domājat? Vai jūs būtu ar mieru ziedot - citam cilvēkam vai zinātnei? Vai jūs atļautu sev transplantēt donora orgānu?
22.01.2018 21:00 |

Reitings 84
Reģ: 22.11.2017
Es būtu pat priecīga, ja mans orgāns spētu kādam izglābt dzīvību. Kristīgām un filozofiskam muļķībām neticu. Ja manis vairs nav, man ir pilnīgi vienalga mani apglabā ar aknu vai bez!

Tas pats. Es vispār gribu tikt kremēta. Tad kāda jēga tās nieres vienkārši sadedzināt. :D bet par tuviniekiem par domājusi nebiju. Ja zinātu, ka viņi ir par to, droši. Ja nē.. Es negribētu pieņemt to lēmumu. Ja es būtu tā, kurai situācijā, kad nezinu cilvēka viedokli, būtu jāatbild.. Laikam teiktu nē. Bet nevar jau skaidri zināt.
22.01.2018 23:02 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
zvaigzne
kāpēc tu negribētu ziedot savus orgānus?

- Nezinātu pie kāda cilvēka tie nonāk. Ja nu, noziedzniekam, piemēram?
- Negribu, lai ķermenis tiek dalīts sastāvdaļās, ne tāpēc, ka žēl niere, bet tas process kā tāds.
22.01.2018 23:07 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Agrāk mēģināju pierunāt mammu, lai pēc manas nāves, dod savu atļauju būt man orgānu donoram. Mamma nepiekrita. Un tad es padomāju, ka es arī savus mīļos gribētu apglabāt veselus, neļautu ziedot neko no orgāniem. Arī par enerģijām aizdomājos.
22.01.2018 23:08 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Agrāk mēģināju pierunāt mammu, lai pēc manas nāves, dod savu atļauju būt man orgānu donoram. Mamma nepiekrita. U
atradysi ari ko mammai pajautat. Pat tadas doma sbut tev nedrikst, vismaz skali un vecaki klatbutnee. Es tavas mammas vieta paraditu tev TADUS DONORUS... lab joks...bet nu ari ideja ko mammai jautat:-O:-O:-D
22.01.2018 23:13 |

Reitings 14
Reģ: 04.11.2016
Piemēram, ja no tevis paņem acis vai ko citu tad pēc nāves dzīvē tu nevari redzēt, jo esi acis ziedojis. Nākamajā pasaulē tu dzīvo bez tā, ko esi ziedojis.

Arī neesmu ticīga, bet par šo biju dzirdējusi. Laikam negribētu ziedot orgānus.
23.01.2018 00:17 |

Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Es tavas mammas vieta paraditu tev TADUS DONORUS... lab joks...bet nu ari ideja ko mammai jautat

Tas īsti nebija jautājums, tā bija fakta nostādīšana priekšā. Mums ar mammu super attiecības, runāt varam par visu. Pat par nesaprotamākajām un dīvainākajām tēmām.
23.01.2018 00:32 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mums ar mammu super attiecības, runāt varam par visu. Pat par nesaprotamākajām un dīvainākajām tēmām.
mums ir tiesi tapat. Un tomer..:-D:-D;-)
23.01.2018 00:35 |

Reitings 408
Reģ: 21.12.2017
Tas ir joks, vai kā?
Kā medicīnu, var salīdzināt ar "man viena dziedniece teica", bet nu labi, tā ir tava personīgā darīšana, vien varu teikt, ka dēļ tādiem kā tu bērni parasti nomirst.Ir tā lautiņu grupa, kas vēlaizvien viduslaikos iestrēguši un labāk vēl dzīvs kapā liksies, kā pieņems medicīnas attīstību.
.
Bet par tēmu.
Esmu savus orgānus ziedojusi. Nekāds "slikta energija" orgānam, neatsver "slimu, nefunkcionējošu orgānu". Kādam/iem cilvēkiem mana nāve atnesīs otru dzīvi un kas gan var būt skaistāka dāvana par to?!
23.01.2018 01:13 |

Reitings 388
Reģ: 19.12.2017
Es vienmer esmu domajusi, ka atbalstu organu ziedosanu un pati gribesu to darit utt, pat man liekas senak to cosmo rakstiju, bet tagad manas domas ir mainijusas. Jo iedomajos, ka man konkrets tuvs cilveks mirs (jo vecums jau nak)- es neveletos, lai vina organi tiktu ziedoti, es justos briesmigi par to un tam nav nekada izskaidrojuma ka vien emocijas, ka negribi pienemt, ka tuvs, mils cilveks ir miris un vinu var ta vienkarsi nemt un sadalit ka vistu vai cuku pardosanai. Ta ka pasai ir tadas emocijas, tad varu saprast, ka ari cilvekiem, kuriem es esmu tuva (drizak vecaki u.c. vecaka gadagajuma cilveki), visdrizak nepiekristu manu organu ziedosanai.
23.01.2018 01:20 |

Reitings 388
Reģ: 19.12.2017
Man liekas, ka Grejas anatomija vai Doktora Hausa bija serija, kur cilveks, kas nomiris, bija piekritis but par organu donoru un arstiem vajadzeja vina organu - adu. Sieva (laikam sieva) bija nelaimiga.
23.01.2018 01:28 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
. Piemēram, ja no tevis paņem acis vai ko citu tad pēc nāves dzīvē tu nevari redzēt, jo esi acis ziedojis. Nākamajā pasaulē tu dzīvo bez tā, ko esi ziedojis.
a ja tev autoavārijā norauj un saškaida galvu? Tad nākamajā pasaulē dzīvosi bez galvas? Forši!
Es nezinu, it kā vienalga, ka pēc nāves izmanto, lai dzīvotu citi,... bet tie gadījumi, kad cilvēki stāsta, ka radinieki nav glābti, jo ir rinda uz orgānu.... it kā zinu , ka tā nenotiek.... un glābj....bet...
23.01.2018 02:00 |

10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Protams, nepatiikami domaat, kaa mani graiziis pa gabaliem, kad buusu beigta, bet jaa, atbalstu orgaanu ziedosanu. Ja tas var kaadam daavaat dziiviibu, vai pilnveertiigu dziivi, man tik tiesaam nav zeel.
23.01.2018 05:55 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ziedošanu atbalstu. Priecātos, ja pēc savas nāves kādam varētu palīdzētu dzīvot. Tāpat arī,ja man būtu teikšana, tad pēc tuvinieku nāves arī dotu atļauju kaut ko noderīgu izgriezt no tuvinieka, pat tad, ja nebūtu nekad apsprieduši šādu jautājumu un īsti nezinātu viņa nostāju.
Ir tomēr 21. gadsimts, cilvēkiem tā kā pēdējais laiks mosties no tumsonības.
23.01.2018 08:25 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
iemēram, ja no tevis paņem acis vai ko citu tad pēc nāves dzīvē tu nevari redzēt, jo esi acis ziedojis. Nākamajā pasaulē tu dzīvo bez tā, ko esi ziedojis.

šis, piemēram, ir reāli wtf. nu kāaaa vispār kas tāds var ienākt galvā..
23.01.2018 08:27 |

Reitings 806
Reģ: 18.01.2018
Forši jau domāt, ka ir mistiska, nepierādīta, bez iespējām to pierādīt, nākamā dzīve, kur mēs visi reinkarnējamies....bet nu.....jautājums ir citur.
Kā var vispār aizdomāties cilvēks par šādām lietām, ka viņam tagad kaut kas būtu jāparaksta ar nosacījumu "bet ja nu kas notiek". Ir tak pozitīvākas lietas ko domāt, nevis prognozēt (piesaukt) nelaimes.
23.01.2018 08:47 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Es būtu pat priecīga, ja mans orgāns spētu kādam izglābt dzīvību. Kristīgām un filozofiskam muļķībām neticu. Ja manis vairs nav, man ir pilnīgi vienalga mani apglabā ar aknu vai bez!

Piekrītu šim viedoklim.
Radinieku orgānus pēc viņu nāves arī labprāt izdalītu tiem, kuriem vēl ir cerības uz dzīvi. Ja es varu palīdzēt attīstīt medicīnu netieši, tad kāpēc gan nē. Transplantāciju jau nav tik daudz. Izmēģinājumi paver iespējas pilnveidot tehnoloģiju, un kas to lai zina, varbūt tieši mazmazbērnam vajadzēs transplantēt kaut ko un jau būs zināms, kā vislabāk to veiksmīgi izdarīt.
Ļoti žēl, ka reliģija tik negatīvi ietekmē sabiedrību pat tādā jomā, kas dod iespējas glābt dzīvības. Kāda starpība, tāpat grēkot sanāk tā vai šā. :D
Ā un vēl, kāpēc nekad reliģiskie ļautiņi neatbild uz sev neērtiem jautājumiem? Kāpēc smagi slimu cilvēku atstāšana nelaimē nav grēks, bet atdot labvēlīgiem nolūkiem savu orgānu ir?
23.01.2018 08:51 |

Reitings 21
Reģ: 01.11.2017
Ok, man vienmēr patīk fantazēt…
1. Vīrs no rīta iedod tev buču paķer meitu un ved to uz skolu. Ir ziema ceļi apledojuši, notiek avārija. Vīru glāb NAV iespējams. Bet meita varētu dzīvot, ja vien jūs abi kopīgi, nu jau pirms vairākiem gadiem, nebūtu atzīmējuši aizliegumu par orgānu transplantāciju. Tu apglabā vīru UN meitu.
2. Vīrs pēc darba steidzas mājās, tāpat kā daudzi. Ir vasara, tveice, gribas uz jūru. Kāds puisis ticis pie jauna motocikla, pārbauda ko spēj! Un mauc ātrāk par vēju. Nenovalda savu zirgu un izraisa avāriju, kurā cieš tavs vīrs, kas bija jau bez 10 min mājās. Motociklistu glāb nav iespējams. Bet tavs vīrs varētu dzīvot, ja vien motociklista mamma neaizliegtu izmantot dēla orgānus tava vīra glābšanai. Tavs vīrs ir miris.
23.01.2018 09:44 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Esmu par orgānu ziedošanu - gan savu, gan manas ģimenes locekļu. Par laimi man un mani ģimenei domas sakrīt šajā jautājumā.
Neesmu ticīga. Drīzāk šokējos par ticībām, kas liedz citiem glābt dzīvības.

Zinu gadījumu, kad Rietumeiropā vecākiem īslaicīgi tika atņemtas vecāku tiesības, jo reliģija neļauj pārliet asinis, bet tas bija vienīgais veids kādā glābt bērna dzīvību.
23.01.2018 11:21 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu īsti droša par savu viedokli šajā jautājumā, bet zinu, ka noteikti neparakstītu to atļauju ziedot savus orgānus. Mani tuvinieki lai paši lemj kā viņi uzskata par pareizu. Bet laikam tomēr sliecos, ka negribētu ziedot. Tai pašā laikā apbrīnoju un cienu tos cilvēkus, kas tomēr ziedo. Bet neko labu nevaru pateikt par tiem, kas ziedo un nosoda tos, kas neziedo. Katram ir tiesības izvēlēties neatdot citiem savus orgānus un netikt par to nosodītam.
Es arī šaubos, vai būtu ar mieru pieņemt cita cilvēka orgānus. Turklāt nemaz nevar zināt, vai man, piemēram, tas orgāns derētu un mans organisms to pieņemtu. Var gadīties, ka paliek vēl sliktāk to orgānu transplantējot. Reizēm labāk ir nomirt. :-/
23.01.2018 12:16 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Ziedotu, ziedotu. Gan medicīnai, gan studentiem. Nu kam man tā miesa pēc manas nāves? Labāk, lai kādam citam dzīvību glābj, labāk, lai studenti mācās. Varbūt mazāk būs tās tumsonības, ko te daudzas atklāj...
Asinis ziedoju regulāri, un ja kādreiz man vajadzēs, nešauboties pieņemšu donora transplantu.
23.01.2018 17:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits