Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kāzas, precības un dzīve pēc tā.

Reitings 121
Reģ: 15.09.2015
par cik šovakar daudz tēmu par un ap kāzām, bildināšanu utt. Tad es ar piemetīšu vienu jautājumu.
Kā/vai izmanījās jūsu dzīves pēc laulībām? Respektīvi, vai ir jēga precēties, ko tas dod un kam tas vajadzīgs? Kāpēc jūs tam piekritāt?
12.01.2018 21:59 |

Reitings 79
Reģ: 11.03.2017
Precējāmies, jo sākām domāt par bērniem... svarīga bija kopības sajūta- es negribēju būt vienā uzvārdā, bet mans bērns citā (precoties stāvoklī nebiju:).
Precības, tomēr, dod garantijas, manuprāt, tā apziņa, ka ir vīrs, ir sieva, tomēr uzliek pienākuma sajūtu.
Visādi citādi nekas daudz nemainās:)
12.01.2018 22:09 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
Laulība dod to, ka esam juridiski vienoti. Tas man ir svarīgi. Visādi citādi nekas nemainās.
12.01.2018 22:15 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
Ikdienā nekas nemainās (vismaz starp mums), bet sajūtu ziņā mainās gan. Man ļoti patīk šie brīži, kad mani iepazīstina kā ar sievu, nevis vairs kā draudzeni. Jūtos svarīgāka gan savam vīram, gan viņa ģimenei (lai arī pirms tam mums bija ļoti labas attiecības).
Laulība mums vienmēr ir bijusi svarīga, gan emocionāli, gan juridiski, bet gatava tai biju tikai pirms 2 gadiem.
12.01.2018 23:21 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Laulājāmies, lai justos drošāki savās attiecībās. Ja cilvēki nav precēti, tad likumīgā ziņā viens otram nav nekas, arī ja nodzīvojuši kopā 50 gadus, nav mantojuma tiesību, nav tiesību ar slimnīcas lietām nodarboties, ja nedod Dievs, kas atgadās. Precības deva drošības sajūtu.
12.01.2018 23:25 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Ja godīgi, bija sajūta, ka vairāk tas "ir vajadzīgs" sabiedrībai. Nu tādā ziņā, ka, ak, vai, tik ilgi kopā, bērns ir, bet neesat precēti? (nu kaut vai tepat forumā tamlīdzīgi teksti lasīti, ka apmēram attiecības ir uz izjukšanas robežas vai tuvu tam tikai laulības neesamības dēļ un vispār "draugs/draudzene" taču tik slikti skanot, teju vai kā pazemojums :D). Mums pašiem tas nemainīja gandrīz neko. Ok, man ir skaistāks uzvārds. Meitai patīk atcerēties vecāku kāzas. Kā arī mēs gribējām, lai kaut kad tomēr būtu precējušies , lai attiecībās visi punkti uz i būtu kaut kad salikti, bet kāzas nav mainījušas attiecību ziņā neko. Jutos pārliecināta par attiecībām un to noturīgumu jau pirms tam, zināju otra cilvēka attieksmi pret mani un manu vietu viņa dzīvē jau pirms tam, ne jau laulības apliecība ir tas spēks, kas mūs satur kopā. Jā, tagad esmu laimīga, ka saņēmāmies apprecēties, man ir vīrs un vairs par kāzām nav jādomā (man nekad nav bijis sapnis par balto kleitu un precēšanos), tā teikt viss ir nokārtots, bet nebiju ieciklējusies uz to svarīgumu. Bērna piedzimšana, piemēram, mūsu attiecības rūdīja un stiprināja daudz daudz daudz vairāk, neskatoties uz to, ka tolaik nebijām precēti.
12.01.2018 23:50 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Man tās pārmaiņas noteikti nav tādas super taustāmas vai vārdos izsakāmas, bet sajūtu līmenī noteikti ir lielāka drošības sajūta un stabilitāte, apziņa, ka esam abi apņēmušies vienmēr būt viens otram blakus, vienmēr būt vienā komandā :-) Katrā ziņā, ir labi - rekomendēju :-D
12.01.2018 23:50 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
Laulība dod to, ka esam juridiski vienoti. Tas man ir svarīgi. Visādi citādi nekas nemainās.

+++
13.01.2018 00:08 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Pirkt kopīpašumu ir drošāk laulībā. No vienas puses papīrs neko daudz nedod. No otras - es kaut kā jutos drošāk, stabilāk. Manās acīs tas tomēr bija solis, kas apliecina, ka vēlās saistīt dzīvi ar mani.
13.01.2018 00:37 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Kāzas devušas pilnu spektru dažādu emociju un juridisko tiesību kopumu. Bez kāzām justos tā, itkā kaut kas manā dzīvē pietrūktu, nebūtu līdz galam izdarīts. Vispār attiecības bez kāzām un bērniem uzskatu par “iestrēgušām” vienā punktā (nav runa par periodu līdz kāzām, bet gan par principu - nekad neprecēties/neradīt bērnus).
13.01.2018 00:38 |

Reitings 648
Reģ: 18.01.2010
Juridiskā puse un fakts, ka vēlamies nodzīvot kopā līdz mūža galam. Un sajūtu ziņā patīkami būt sievai, ne tikai draudzenei, jūtamies svarīgāki viens otram tagad.
13.01.2018 14:25 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Patīkami, ka sauc par sievu un varu saukt par vīru, jo draugs/draudzene forši, bet tomēr der vairāk svaigākām attiecībām, manuprāt, nekā tad, ja plāno jau bērnus ar šo "draugu,draudzeni". bet tas man tāds uzskats, ja cits jūtas labi ar tādu vārdu, tad ok. Jocīgāk šķiet,ka nav precējušies un sauc par sievu,vīru :D
un, protams, juridiskā puse.
kā arī man vienkārši likās loģisks turpinājums, tā kā abi vēlējāmies būs laulībā un nākotnē bērnu/us.
13.01.2018 14:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits