Vecāku kontrole

Reitings 6
Reģ: 08.01.2018
Labdien!
Man ir 19gadi un mācos 12.klasē, dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu materiāli atkarīga no viņiem. Ar vecākiem ir diezgan tuvas attiecības, sevišķi ar mammu. Tomēr pēdejā laikā sāku pamanīt, ka vecāki sāk mani pārmērīgi kontrolēt, kas man ne īpaši patīk. Agrāk vecaki vienmēr zināja, ko es daru un ar ko esmu, nekas arī nemainījās tagad, tomēr tagad, kad man parādījās draugs, tā kontrolēšanā izpaužas uzmācīgāk. Cik esam runājuši, tad vecākiem viņš patīkot un viss esot kartibā, tomēr, tiklīdz pasaku,ka braukšu ciemos pie viņa vai viņš pie mums, tā uzreiz sākas zvanīšana ik pēc stundas, un ja nesanāk pacelt klausuli, tad sākas izziņas ar pārmetumiem, ka kārtīgai meitenei nenākas palikt pie puišiem un tā tālāk, kaut arī mamma zina,ka mums sava veida tuvība jau esot bijusi. Un tā dēļ rodas nesaskaņas attiecības ar puisi, jo viņš vēlas, lai es palieku pie viņa pa nakti vai lai aizbraucam kopā kāda ceļojumā pat uz pāris dienām, vai pat vienkārši aiziet kopīgi uz Vecrīgu. Mēģināju viņam skaidrot, ka man neļauj vecāki un viņš vienmēr atbild, ka,ja es gribētu, es varētu visu sarunāt ar viņiem. Vai kādai ir bijusi līdzīga situācija ? Un ko jūs darījāt, lai atrastu kompromisu starp draugu un vecākiem? Esmu jau iepriekš runājusi par to ar vecākiem, viņa sakot,ka saprotot, bet tomēr nevar mani tā vienkārši palaist. Kā arī es tā vienkārši nevaru pateikt vecākiem nē un darīt, kas man pa prātam, jo cienu viņus un nevēlos bojāt mūsu attiecības, bet no otras puses es arī nevēlos, lai mani tik pārmērīgi kontrolē un neuzticas. Paldies jau iepriekš!
09.01.2018 17:08 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tā iemesla dēļ, ka dzīvo pie viņiem,esi no viņiem atkarīga, tāpēc arī kontrole. Un gan jau satraucas par iespējamu nevēlamu grūtniecību, pametīsi mācības utt.
10.01.2018 08:04 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Sasmējos,19 gadi=vīrietis :D
10.01.2018 08:06 |

Reitings 6
Reģ: 08.01.2018
Lielum liels paldies,meitenes! Mēģināsim izrunāties! :))
10.01.2018 09:44 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Un stāvoklī var palikt ne tikai naktī. Ja viņiem ir sekss, tad viņi to darīs neatkarīgi no tā vai paliek pa nakti vai vakarā dodas mājās. Un tāpēc tas argumemts ka negrib, lai paliek stāvoklī neder...

To pašu padomāju...nav baigi jāciemojas un jāpaliek pa nakti, lai paliktu stāvoklī pietiek arī ar dažām minūtēm :D
10.01.2018 13:03 |

Reitings 803
Reģ: 15.12.2015
Saprotu kontroli, jo pēc gadiem spriežot mācies vēl vidusskolā un viņi negrib, lai piegādā viņiem mazbērnu, par kuru viņiem būs jāuzņemas rūpes.

Kāpēc tas, ka viņiem ir sekss uzreiz nozīmē, ka būs bērns? Tad jau ar seksu drīkst vispār nodarboties tikai tad, kad ir savs mājoklis, 1k alga, auto, darbs.. ko līdz tam darīt? celibātā dzīvot? 18-19 gadi ir normāls vecums dzimumdzīvei un ja viņi ir izglītoti par kontracepciju, tad viss ok. Arī ar visu prezervatīvu lietošanu var iekrist - 18 gadi vai 30.
Man šķiet, izrunājies ar vecākiem un varbūt piedāvā iespēju, ka puisis nakšņo arī pie tevis.
10.01.2018 13:16 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Es gan laikam būšu vecāku pusē. Tas ko te dažas min par vecāku manipulāciju un kontroli man liekas pāspīlēti. Ja bērns vai vispār jebkāds cilvēks, dzīvo zem vecāku jumta, tad tomēr vecākiem ir tiesības noteikt kādus ierobežojumus. Ja gribās brīvību - lūdzu, ir pilngadība, dzīvo ar draugu.
Un ir saprotams, ka vecāki uztraucas par bērna attiecībām, arī par seksu. Pa dienu var vismaz cerēt, ka pārītis rokās sadevušies staigās, bet diez vai 3dienu ceļojumā ar palikšanu pa nakti būs tāda veida draudzēšanās. A ja nu paliek stāvoklī? Ko tad? Protams, viņiem būs tādas domas un stress.
Piekrītu, ka lai puisis vairāk pakomunicē ar ģimeni :-)
10.01.2018 19:05 |

10 gadi
Reitings 1207
Reģ: 29.01.2009
Man vīra māsa 24 gados aizbrauca uz citu valsti un palika stāvokli 3 mēnešu laikā no brīža kā iepazinās ar bērna tēva. Negribēja tur palikt, strādāt. Atbrauca atpakaļ, darbu nemeklēja. Dzīvoja uz kakla vecākiem. Kad viņai jautāja kādēļ tā palika stāvokli? Viņa izteicās, ka nezina, kas ir avārijas tabletes.
Savukārt tajā brīdi man bija 16 un vīram 19. Un es nepaliku stāvokli, lai gan mums seksa bija vairāk nekā viņai.
Tā kā viss ir ATBILDĪBĀ!
10.01.2018 19:33 |

Reitings 3521
Reģ: 25.06.2017
Pastāv arī sagadīšanās, ne tikai atbildība. Ja pa nakti, daudzas dienas prom, tad var tikt lietots alkohols, iespējamība jau pēc būtības lielāka. Pa dienu mazāka, ja vēl kaut kādā paskatās jāatnāk atpakaļ mājās.
10.01.2018 19:37 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Tad jau ar seksu drīkst vispār nodarboties tikai tad, kad ir savs mājoklis, 1k alga, auto, darbs..

Un kamdēļ gan ne? Tad vismaz tie atribūti parāda, ka cilvēks ir pieaudzis un var uzņemties atbildību. Savādāk - gadi jau ir bet tas arī viss :-D
10.01.2018 19:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits