Par grūtniecību

Reitings 201
Reģ: 19.06.2012
Tikko uztaisīju grūtniecības testu un nespēju noticēt - 2 svītras. Vai var tā būt, ka tests melo? Iešu protams, taisīt analīzes, bet tagad tā sēžu un prātoju, vai tā var būt. Un vai var lietot ibumetīnu? Man slikta dūša un vederu velk ļoti :-/
31.12.2017 20:45 |

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Jā, par to ibumetīnu arī biju šokā un aizdomājos, kāpēc viņš ir tik brīvi pieejams, ja tā var ietekmēt grůtniecību un daktere arī nemaz mani nepabrīdināja iepriekš, ka nedrīkst, tikai tad kad zvanīju izsaucās kategoriski nē! Īstenībā manā gadījmā tīrā veiksme, ka blakus bija zinoša kolēğe
01.01.2018 22:00 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Ar medikamentiem nedrīkst riskēt uz savu galvu. Vienīgais, ko drīkst noteikti, ir tādas pašas zāles, ko drīkst zīdaiņi. Piemēram, paracetamolu un espumizānu drīkst. Pār savām sliktajām izjūtām ir jāsaka ārstam, un tad, ja ārsts uzskatīs, ka risks, ko rada zāles mazulim, ir mazāks par risku, kas rodas, tās nelietojot, tad izrakstīs konkrētajai situācijai atbilstošus medikamentus. Ir daudzas grūtnieces ar hroniskām slimībām, kuras lieto zāles (piemēram, dzer tabletes pret augstu asinsspiedienu utt), bet tas notiek tikai ārsta kontrolē.
01.01.2018 22:03 |

Reitings 2264
so.so Ar ārstu apstiprināto migrēnu ir tā, ka ir medikamenti, ko grūtnieces drīkst lietot. Bet tas noteikti nav ibumetīns. Laikus izrunā to ar ārstu vēl pirms grūtniecības, jo arī ļoti smagas migrēnas lēkmes mazulim nav labas.
01.01.2018 22:05 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
Domāju, diezgan droši var Tevi apsveikt. Daži nopietni ieteikumi, palasot Tevis rakstīto:
1) noteikti asap lieto magne b 6, lai izslēgtu spontānā aborta risku (velk vēderu). Galējā gadījumā (ja sākas asiņošana, utt) var pat 7-8 tabletes diennaktī, bet līdz 4 tabletēm pavisam mierīgi. Tas ir ieteicams gūtniecēm (2 tabletes dienā), pat ja problēmu nav.
2) ja problēmas ar hormoniem, tad arī asap pie ārsta, kuram ir Tavas hormonu analīzes - iespējams, jau no šīm dienām Tev jālieto hormoni (utrogest, utt), kas arī mazina spontānā aborta risku.
Par nelabumiem nevarēšu ieteikt, man tie grūtniecībās īpaši nav bijuši, bet vnm palīdzējis gāzēts minerālūdens.
01.01.2018 22:08 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Principā, cik no visiem neirologiem esmu saņēmusi receptes, tad vispār ir tikai divas iedarbīgas migrēnas zāles (recepšu), bet nedomāju, ka tās ir nekaitīgas mazulim, jo iedzerot, man no viņām reibst galva kādu brīdi, pirms pāriet sāpes. Nekad gan neesmu aizrunājusies par grūtniecību un zāļu savienošanu. Teorētiski man vairs tā migrēna jau labu laiku nav tik stipra, bet, kad ir, tad ir pilnā - ar sāpēm acīs, vemšanu, reibšanu, sakaršanu, ir bijis, ka 2 dienas neko nevaru ne ieēst, ne iedzert, jo viss jāizvemj. Paldies, ka ierunājāties, būs jāsāk parunāt ar ārstiem par šo aspektu.
01.01.2018 22:09 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
so.so, piedod par stulbu jautājumu, bet migrēnas iemesli ir meklēti? Man te vīramātei arī migrēnas bija normāla parādība, bet nesen atklājās smadzenēs vienam no asinsvadiem tāds kā burbulis... Būs operācija. Un ļoti iespējams, ka tas bija migrēnu iemesls...
01.01.2018 22:13 |

Reitings 188
Reģ: 29.01.2009
freya, ir vēl daudz citu hormonu, ko dažām grūtniecēm regulāri uzmana, ja ir problēmas ar tiem. Tā kā iesaku tomēr doties asap, lai ārsts pats uzrakstītu norīkojumu nepieciešajām hormonu analīzēm, veiktu sec pēc iepriekšējām (pirmās 12 nedēļas laikam šīm grūtniecēm ir ļoti izšķirošas, ka dažas vnk baro ar utrogest), un varētu sākt novērot tos līmeņus, ja nepieciešams.
01.01.2018 22:14 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Par ibumetīnu domas ārstiem arī dalās. Viena teica,ka var,cita- nebūtu vēlams. Pašai sanāca izdzert pusi 400 ibumetīna,jo ļoti sāpēja galva, likās, man gals klāt. Pirms grūtniecības par galvassāpēm neesmu sūdzējusies. Pastāstīju ginekoloģei, teica,ka nav vēlams vispār nekādas zāles lietot,bet kategoriski neizteicās. Māmiņukluba mājas lapā atradu rakstu,ka pie migrēnas var dzert ibumetīnu. Protams, interneta lapa nav nekāds ārsts, bet man šķiet uzticamāka par to pašu cāli.
01.01.2018 22:34 |

Reitings 2264
No Ibumetin instrukcijas:
Grūtniecība un zīdīšanas periods
Ibuprofēnu nedrīkst lietot grūtniecības trešajā trimestrī.
Tā kā Ibumetin 400 mg izdalās mātes pienā, to nerekomendē lietot, ja Jūs barojat bērnu ar krūti.
Pirms jebkuru zāļu lietošanas konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.
01.01.2018 22:36 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Kad biju stāvoklī un vēl nezināju, lietoju gan ibumetin, miega zāles, 1x piedzēros un smēķēju. Jutos slikti. Nebija spēka un vēderu ļoooti vilka, ka nespēju pagulēt. Likās ka tuvojas mr, jo man bieži sāp pirms
. Kad uzzināju, vairs nedzēru ne ibumeti ne ko ne ko. Jo tiešām nav ieteicams. Usg rāda ka viss labi un analīzes labas. Bet tā ir laimes spēle. Un es ticu, ka apzinoties grūtniecības esamību bet lietojot medikamentus utt tas augli ietekmē daudz vairāk kā darot to neapzinoties par GR. Pluss tev noteikti velk punci stresa dēļ. Man arī vilka jo biju stresā ka vai tiešām esmu stāvoklī? Magne b6 jālieto obligāti ja velk!!!!
02.01.2018 01:44 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Neklausi, tās, kas saka, ka nevajag rīt skriet pie ārsta, jo tu zini, ka tev ir problēmas ar hormoniem, 99% ka dzersi tabletes piem, ultrogestu, jo agrāk sāksi dzert, jo lielāka iespējamība, ka viss būs ok. Jā, ja nav problēmu ar hormoniem , pie ārsta skriet nav jēgas tik agri, mierīgi var iet ap 12 nedēlju. Bet te ir zināms, ka problēma ir! Jātaisa ātri analīzes un iespējams, būs ilgi jālieto zāles
02.01.2018 03:24 |

Reitings 201
Reģ: 19.06.2012
Paldies, meitenes, par komentāriem!
Par to hormonu man teica sen atpakaļ un tādā aspektā, ka tas hormons atbildot par bērna ieņemšanu un, ka man būs grūti tieši ieņemt bērnu, bet nu nezinu, var jau būt, ka tam ir arī kāda nelabvēlīga ietekme, kad bērns jau ieņemts. Es vispār par to neesmu interesējusies, jūs jau drošivien zināt labāk, kas jau ir bijušas grūtnieces.
Tagad domāju, braukt uz Gulbi, vai steidzami meklēt kādu ginekoloģi, kas var pieņemt. Lieta tāda, ka esmu gājusi tikai par maksu, un visu laiku mainījusi ārstes, jo neviena līdz galam nav patikusi. Pēdējās bija Matule un Ezeriņa Arsā, bet nu līdz galam nepatika. Turklāt, es nesaprotu, man iet par maksu, vai jāmeklē kas valsts apmaksāts? Es saprotu, ka būs jāstājas uzskaitē, ja? Vai to var darīt arī pie maksas ārstiem? Un saprotu, ka grūtniecēm jau ļoti bieži būs vizītes un visādas analīzes, domāju, cik man tas kopā izmaksās. It kā labāk ietu par maksu, jo vairāk uzticos, bet nu nezinu, par vienu vizīti + visādas analīzes un uztriepes pie Matules bija 100eur, un ja tā jāiet daudz, tad nezinu. Kādi ieteikumi? Kāda konkrēta forša ārste varbūt ir zināma?
02.01.2018 08:05 |

Reitings 408
Reģ: 21.12.2017
so.so, ar medikamentiem - tā ir laimes spēle..

No pieredzes, paziņa nezinot trešajā mēnesī iedzēra divus ibumetinus, jo galva sāpēja, bija slikti un pazaudēja mazuli... daktere teica, ka ibumetins var izraisīt dažādus efektus, ne tikai šādu. Tāpēc, noteikti, neiesaku.
02.01.2018 08:24 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Greja-a, kamēr neesi uzskaitē paņemta, tikmēr vizītes būs par maksu.
Arī privātklīnikām ir līgumi ar valsti un, stājoties uzskaitē, nebūs nekas jāmaksā,ja izdomāsi uzskaitē stāties kādā privātpraksē.
02.01.2018 09:31 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Veicot HCG analīzes Gulbī agri no rīta (kādreiz bija līdz 12), rezultāti pienāk līdz 15. Bet es negaidītu tik ilgi, ja zinātu, ka pastāv lieli riski. Ja Tev vēl nav pārliecības par savu ārsti, tad pirmajā vizītē vislabāk doties pie viņas, jo ir zināma pilna med vēsture. Pēc tam, ja situācija tiek kontrolēta vari domāt par nomaiņu.
02.01.2018 10:03 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Bet mani izbrīnīja piebildes par ibumetīnu. Ja nejauši paliktu stāvoklī, un pati par to kādu laiku attiecīgi nezinātu, es noteikti dzertu ibumetīnu.

Es dzēru , nezināju, ka esmu stāvoklī, ginekoloģe teica, ka grūtniecības sākumā tas nav tik būtiski, cilvēki trakākas lietas dara nezinot , ka gaida bērnu.
02.01.2018 10:06 |

10 gadi
Reitings 384
Ja tavai dakterei ir līgums ar valsti, tad nekas nebūs jāmaksā. Ezeriņa vispār skaitās laba USG speciāliste, bet nu protams, ja nav labs kontakts, tad jau labāk atrast ar kuru ir, jo būs jājiet vismaz 1x mēnesī, un pēdējos mēnešos 2x mēnesī.
02.01.2018 10:06 |

Reitings 145
Reģ: 05.06.2013
Meitenes, es iespraukšos ar savu mazu jautājumu - jūs pieminat, ka jāiet pie ārsta. Vēlos precizēt - vai par visiem hormonālajiem jautājumiem jāiet pie ginekologa?
Jo mana situācija - biju pie ginekologa uz vizīti, paņēma uztriepi, apskatīja, ultrasonogrāfijā arī visu paskatījās un secināja, ka viss ir lieliski. Tomēr bērniņš nepiesakās un vēlos pārliecināties par hormonu stāvokli, vai tur viss kārtībā (varbūt kaut kas ar vairogdzieri nav kārtībā) - šādā gadījumā par hormoniem un analīzēm man ir jāet pie ģimenes ārsta?
Mēģinu saprast un nesaprotu :-D
02.01.2018 19:19 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Vairogdziedera analīzes pie ģ.ā. var, jā
02.01.2018 19:22 |

Reitings 368
Reģ: 31.12.2017
Varbūt lieki, bet no pieredzes sanāk iesmiet par ''man būs grūti ieņemt bērniņu''. Zinu vairākas meitenes, kas tā teikušas. Pat ka- ''ļoti iespējams man nevar būt bērnu''. Un, jā, visām jau ir bērni :D
Bet tikai priecājos (l)
02.01.2018 19:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits